13 Kasım 2019 Çarşamba

Yarış içerisinde olduğumuz sürece de en büyük favori olacağız


Bu tarz yazıları yazmayı pek sevmesem de Milli Takım arasında ucundan değinmek istedim. Sezonun kaderinin çizileceği dönemdeyiz ve önümüzde önemli bir avantaj var. İyi başlamayıp, istikrarsızlıkla devam etsek de hala yarışın kalbindeyiz ve yarış içerisinde olduğumuz sürece de en büyük favori olacağız. Bu da Galatasaray'ın genetiği.

İlk yarıda kalan maçların fikstürünü paylaşayım;

🏠 Başakşehir
✈️ Trabzonspor
🏠 Alanyaspor
🏠 Ankaragücü
✈️ Göztepe
🏠 Antalyaspor

Başakşehir / Club Brugge maçları üst üste gelecek. Her ikisi de bulunduğumuz turnuvaların kaderini belirleyecek maçlar. Bu sezon büyük maçlar noktasında da sorun yaşıyoruz. Geçen sezonun ilk yarısında da bu sorun yaşanıyordu ama finalinde kaybetmiyorduk. Kendi sahamızdaki Başakşehir maçı ilk yarıya geldi bu sefer ve kazanırsak önemli bir nefes alacağız. Club Brugge karşısında alınabilecek galibiyet ise Avrupa Ligi demek, yani olmazsa olmaz.

Trabzonspor deplasmanı ise şartlar ne olursa olsun zor. Geçen sezon da o deplasmana çıkarken "rakibin eksiklerinden" bahsetsek de sonucu kötü olmuştu. Trabzonspor deplasmanlarında istisnasız şekilde zorlanır olduk ve genellikle de kaybediyoruz. Kazanmayı bir tarafa bıraktım, kaybetmemek gerekiyor. Bu fikstürün en zor maçı o olacak. Trabzonspor'un Avrupa iddiası da bitti ve tamamen lige odaklanacaklar. Biz ise Club Brugge'le olmazsa olmaz dediğimiz bir maç sonrası oynayacağız.

Alanyaspor da ligin bu sezon en iyilerinden biri. Yine de kazanacağımızdan şüphem yok. Sivasspor'u kendi sahamızda yendik, üstelik kısmen iyi diyebileceğimiz bir oyunla. Alanyaspor da taktik anlamda öne çıkıyor ama iç sahada bu tarz maçları artık hatasız geçeriz diye düşünüyorum. Olası yakalanacak serinin ilk ayağı da bu maç olacaktır.

Devamında Ankaragücü'yle kendi sahamızda oynuyoruz. Onları geçen sezon ligde tutan teknik adam geri dönse de kadro kalitesi olarak iyi durumda değiller. Ocak ayında bir değişim daha onları bekliyor olabilir ki şu günlerde rahat geçmemiz gerekiyor. Göztepe deplasmanlarında ise puan bırakmıyoruz, bu bir avantaj. Onlar da İlhan Palut'la yeni bir dönem başlattı ve o güne kadar uyumları biraz daha oturacaktır. Son hafta ise Antalyaspor'la kendi sahamızda oynuyoruz, yine hata yapılmayacak bir maç.

Gaziantep FK karşısında iyi bir sınav verdik ve zor deplasmandan kolay çıktık. 3-5-2'ye dönüş de herkesi umutlandırdı. Doğru oyunu bulduk en azından. Şimdi o oyunu geliştirebilirsek ligde istediğimizi alabiliriz diye düşünüyorum. Ligin ilk yarısını lider bitirmek mümkün, fikstür avantajlı duruyor. O rüzgarı da bir kere yakalayınca daha bırakmayız. Ligin 2. yarısında bu fikstüre bu sefer zor diyeceğiz ama final haftaları olduğu için bizim adımıza görüntü bambaşka olacak.

14 yorum:

  1. Mehmet Demirkol daha önce çok güzel bir şey söylemişti: "FB ve BJK iyi futbol oynayarak şampiyon oluyor ama Galatasaray ortalama bir oyunla da şampiyon olabiliyor." Ben de buna tamamen katılıyorum. Galatasaray ne kadar kötü futbol oynarsa oynasın, şampiyonluk yarışının içindeyse daima favoridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Yeter ki o yola girelim ve şampiyonluğa inanalım. Kaos da fark etmiyor, kazanıyoruz.

      Sil
  2. fb'nin ilk yarida kalan fikstürü çok daha zor. üstelik 3-4 hafta önce fb'nin zor maçları bitti ve kolay fikstüre giriyorlar yorumlari vardi :) şu 6 maçın 4'ünü içeride oynamak çok büyük avantaj. tabi sezon sonu deplasman ağırlıklı olacak ama final haftalarindaki performansımiz göz önüne alınırsa problem olmaz diye düşünüyorum. fikstür avantajı denilen bişey gerçektende var ve genelde bizim fikstürler daha iyi oluyor son yıllarda. ilk yarıyi en kötü fb ile aynı puanda bitiririz. ikinci yarı başinda onlar başak ve ts maçlarından çıkamazlar. en geç orada artık liderliği alırız 4-5 puan farkla ve sezon sonu da yine ipi göğüsleriz. tabi diğer şampiyonluk adayları da var ama fb bu sezon zirvede tutulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalyaspor ve Kayserispor gibi hesapta olmayan maçlarda mağlup olunca fikstür zorlu bir hale geliyor :) Zor deplasmanları var, oralardan çıkmak hiç kolay değil.

      Sil
  3. Şampiyonluk yolundaki en büyük rakibimiz kendiziz. Hem futbol hem de camia anlamında. Bugün divan kurulunda Turcan Bolayır isimli biri "Falcao son 3.5 senedir sakat biz bunu neden aldık" dedi şaka gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın içinde bir grup var, bu grup GS üzerinden kendi ismini duyurma ve çıkar sağlama peşinde. Böyle toplantılarda falan abuk subuk konuşacaklar ki gündeme gelecekler.

      Artık eskisi gibi rahat at koşturma işi bitti. Taraftar, gerektiği zaman gerekli tepkiyi gösterecektir

      Sil
    2. Yönetimle alakalı yarın bir yazı yazdım, okumanı öneririm.

      Sil
  4. 26. haftada potada olursak alırız.. e herhalde oluruz. yalnız falcao artık dönmeli. andone de gitti çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü halimiz dahi potada, ben inanıyorum.

      Sil
  5. Biz taraftarlar olarak doğru sistemi bulduğumu,u düşünüyoruz ve umarım hoca da bunun farkındadır.Eğer bunun farkındaysa işimiz kolaylaşır ama hoca önümüzdeki maça yine dörtlü çıkarsa sıkıntı çekebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkında olmak zorunda, çünkü görüntü ortada.

      Sil
  6. Zor bir fikstür ve burda en önemli olan nokta Fatih Hoca'nin performansi... O kötü olduğunda bu takımın ilerleme şansı yok. Ciddi rakiplere karşı 3 lu savunma şart özellikle de Trabzon ve Başakşehir maçlarında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu galibiyetin hocaya heyecan getirdiğini düşünüyorum. O forma girerse işler kolaylaşır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir