7 Aralık 2019 Cumartesi

Antalyaspor deplasmanında keşke o golü atmasaydı diyecek durumdayım


Taktik detayları eleştirdim ya, çağın gerisinde kaldığımız bir hareket daha. Antalyaspor deplasmanında keşke o golü atmasaydı diyecek durumdayım. O gün bir anda Donk, forvet alternatifi olarak belirlendi ve her fırsatta kullanılıyor. Yine o günün ardından da forvet olarak herhangi bir etkisini izlemedim.

Hoca, aynı hatayı ilk şampiyonluğunda da yapıyordu ve kaç tane deplasmanı bu yüzden kaybetti. Orta sahayı bir anda boşaltıyor ve forveti çiftliyordu. Donk'u da öne atıp, gol arıyordu. Aynı şeyi bugün de yapıyor. Orta saha bir anda boşalıyor, Donk forvete gidiyor ve gol arayışı başlıyor. Maç çevirmek adına çağın çok uzağındayız.

Hadi geçen sezon elinde forvet alternatifi yoktu da denedi. Bugün de Falcao ve Andone gibi isimler yok ama kenarda genç de olsa forvet bekliyor. Biz ise Donk'u ileri atıyoruz. Hadi attık diyelim, hala pasla gelmeye çalışıyoruz. Donk, hücumda ne gibi bir pas aksiyonunda bulunacak ki? Kaos yaratırsın, iş tamamen ceza sahasına top doldurmaya döner ve hava hakimiyetini kullanırsın.

Bizde bu da yok. Tuzlaspor karşısında da böyle, pasla gelmeye çalışıyoruz. Donk'u öne attık ve ayağa pasla rakip ceza sahasına yaklaşıyoruz. Kaos yarat madem, durmadan top doldur ve Donk'un orayı karıştırmasını bekle. Bu bile yok. Haliyle de kaybediyorsun. Taktik konularda çağın gerisinde, o kadar klişe hareketler içindeyiz ki.

Mourinho da Fellaini'yi her fırsatta forvete atardı ama bir hücum planı dahilinde gelişirdi bu. Ceza sahasına top doldurur, onun hava hakimiyetini ve orayı karıştırmasını beklerdi. Fellaini de çoğu maçta bunu yapmıştı. Hoca da Donk üzerinden bu durumdan mı etkilendi bilmiyorum. Bence Fellaini'yi de oraya atmak çağın gerisinde hareketti. Mourinho'nun da sonu belli oldu.

6 yorum:

  1. şu an 18 takımda en formsuz hoca bizde. sorunu oyuncu kalitesinde aramak büyük hata.

    kadromuz gayet iyi. işte sivas! doğru sistem doğru taktikle ve kondisyonla kazanıyor.

    YanıtlaSil
  2. Benim anlamadigim cift forvet icin orta saha yerine beklerden birini cikartsa? 3lu savunmaya gecilir ama orta saha hiicbiiir zaman bosaltilmaz.

    YanıtlaSil
  3. Club Brugge maçına gol umudu olarak giren Erencan'ın Tuzlaspor maçında Donk bile forvet olarak oyuna girerken yedek kulübesinde bekletilmesi aşırı komik bir oldu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir