29 Aralık 2019 Pazar

Arda Turan'ı Galatasaray'a yakıştıramıyorum, bu kadar basit


El öpme hadisesinden bu yana Arda Turan'ın geri döneceğinden emin olduğum için alıştırmıştım kendimi. Bu günah hocaya yazacaktır, bize değil, kendi bileceği iş. Özel ilişkileri konusuna elbette karışamam, affeder affetmez hocayı bağlar. İş Galatasaray'a ulaştığında ise benim de söz söyleme hakkım olur. Hoca kendi özelinde affetmiştir ama benim gibi düşünün taraftar affetmez.

"Arda Turan Galatasaray'a ne yaptı ki affetmiyorsun" sorusu da sık geliyor. Galatasaray'a yakıştıramıyorum, bu kadar basit. Arda Turan'ı içine sindiren taraftara da neden diye sormuyorum, herkesin kendi bileceği iş. Benim yorumum bu sadece. Ben maçımı izler, Galatasaray'ın başarılı olması için heyecan duyarım. Arda Turan gelmiş, gelmemiş çok takılmıyorum.

Çünkü bu günahı hoca üzerine aldı. En ufak sıkıntıda hoca işaret edilecek artık. Çoğu taraftarın bu konuda düşüncesi belli. Saha içinde de katkı almanızın zor olduğu bir futbolcu adına neden bu uğraş anlamıyorum. Bütünlük lazım bize, taraftar tam odaklanmışken böyle bir hamleye ne gerek vardı ki? Gerçi 2 iyi maç ve hoca açıklaması sonrası fikrini değiştirecek taraftar da çok.

Futbol da oynamıyor. Zaten bıraktığı bir şey adına Galatasaray'da veda yapmasına gerek yok. Yaş 33 olacak ve fizik olarak sıfırlamış durumda. Başakşehir formasıyla maça dahi çıkamıyor, geldiği nokta bu. Ülke futbolu bu saatten sonra kendisinden bir gelecek beklemiyor. Gençleşiyoruz, tempoyu arttıralım diyoruz ama gidip Arda Turan'ı düşünüyoruz.

Saha dışını konuşmaya gerek yok, saha içinde de söyleyebileceğimiz olumlu bir şey yok. Son derece anlamsız, kendi kendimize yarattığımız bir handikap. Ne söylenecek de bu transfer aklanacak merak ediyorum. Dediğim gibi, ben maçımı izler, takımı takip etmeye, heyecanlanmaya devam ederim. Gelmiş gelmemiş bu saatten sonra takılacağım nokta değil. Soruluyor, görüşümü yazmış olayım dedim.

21 yorum:

  1. Gelecek ve takımı karıştıracak. Böyle karaktersiz futbolcunun takımımızda işi olmamalı.. Doğru dürüst süreler alacağını da sanmıyorum. Sözleşmesi de maç başı ücret olmalı ayrıca. Gidip anlamsız ücret vermemeliyiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük kumar, üstelik kaybedilmesi daha olası.

      Sil
  2. Hoca tehlikeli sularda geziyor,Arda mevzusu oldukça yıpratır onu,zaten 2 senedir taraftar ile kavga ediyor bazı konularda,örneğin şu Taylan mevzusu,millet oynasın diye yalvardı 17.hafta da ilk defa 11 çıktı, bu çocuğun yerine Selçuk u oynattı,belhanda kötü oynadığı zamanlarda kesilsin falan dedi herkes oynatmaya devam etti ,sırf ben bilirim inadından dolayı adamı bitirdi,işini karışılmasini hiç bir teknik adam sevmez ama hoca bunu bir mesele haline getiriyor,insanlar fikir sunuyor,kondisyoner yasin küçüktu sanırım ilk basta noldu takim fizik olarak berbatti, eleştiri aldı o tercihi gitti yasin i savundu ama sonra hatasını anladı bartaliyi getirdi, takim geçen sene 2.yarida uçmasında o kondisyonerin ciddi payı var yani taraftar yine haklıymis..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi kendine handikap yaratıyor ki buna gerek yok.

      Sil
  3. Vesair konular benimde hiç ilgimi çekmiyor arda yada x futbolcu gelmiş önemi yok açıkçası sevdalısı mı evet elinden geleni yapmak ister mi ona da şüphem yok ama bu fizik 5 senedir iflasta gücü kuvveti kalmamış neredeyse. Keşke şaşırtsa ama güç ana konu arda özelinde bu güçsüzlükle sürecek bir kariyer yedek klubesinde sona erer özet bu. İnşallah şaşırtır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de takılmıyorum, gelir gelmez noktasında değilim de ne gerek var :)

      Sil
  4. Vefa tek taraflı bir duygumudur tek taraflı bir duygu ise o zaman sabri sarıoğlu da dönsün galatasaray da bıraksın futbolu neticede kaptanlık bile yaptı diyebilirmiyiz. futbol bile vefa göstermemiş iki üc senedir zaten arda yı bırakmış. bir yandan gençleştirme terimi bir yandan aynı kanatta 33/34 yaşında 20 metrede oynayan iki oyuncu bu ne yaman çelişki. Ona kapı açtik ilerlesin diye sonrası kendi yaptığı tercihler,işler biz arda ile karşılıklı olarak alacağımızı aldık, vereceğimizi verdik bu defter kapandı bu klüp birileri eglensin diye kurulmadı .eğer algı operasyonu ve şak sakçılarin gazıyla gelecekse o zaman floryada'ki "sizi burayagetiren yeteniginiz,burada tutacak olan ise karakteriniz" yazısını silin hemen..
    ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her futbolu bırakmaya yüz tutan isim gelsin o vakit.

      Sil
  5. yapilan yanlışlarin ve hatalarin çoğu affedilebilir ya da sineye çekilebilir. ama 2 sezon önceki, final maçlarindan biri olan gs-başak maçındaki hareketleri ve tavırları kabul edilemez görüyorum. o maçta bi düşman edasiyla sahadaydi. bu düşmanlık hocaya ya da takima hiç farketmez. sonuçta o maçtan sonra şampiyonluğu büyük ölçüde kaybedebilirdik. topunu oynayıp bizi mağlup etse eyvallah, ama emre abisiyle beraber çirkeflik yaparak bişeyler üretmeye çalışmışlardi o gün. benim gözümde arda'yı silen tek şey o gün yaşananlar. yoksa diğer şeyler bi şekilde tatliya bağlanir ve gelir jübile amaçlı takima katilabilirdi. ama ben şimdi o ihanet eden arda'yi kesinlikle istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben içime sindiremiyorum, sindirebilene saygım sonsuz.

      Sil
  6. terim'e göre biz kimi zaman taraftarız kimi zaman seyirci. işine nasıl gelirse öyle. arda konusunda bizi kaale almaz bile. canı ne isterse onu yapar. egosunun bizi umursamaması ilginç değil. ilginç olan arda'yı affetmesi. medyaya yansımayan çok şey geçti aralarında çünkü. acaba "birileri" mi araya girdi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Egoluk durum yok, o da farklı açıdan bakıyor olabilir. Fatih Terim sevmeyenine göre bile büyük efsane, kulübün yaşayan 1 numarası.

      Sil
  7. Selcuk'un süre aldigi yerde Arda da alacaktir, esas sorun ikisinin de Galatasaray seviyesinde olmadiklari ve Fatih Hocanin bunlara dur demeyisi. Basaksehir'e bakarsak baslarinda hoca var diyorsun be Arda 2 senedir kadroya bile giremiyor, tamamen siyasi show yapacak, takimin huzurunu bozacak birini zorla getirip kadroya sokuyorsun, Fatih Hocayi taniyamiyorum ve bu sene yine sampiyon olsak Avrupa'da bu hocayla yine hüsran yasayacagimizi düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben süre de alabileceğini düşünmüyorum, bu fizikle imkansız olmalı.

      Sil
  8. Ben de inanmıyorum, geçen sezon neredeydi mesela?

    YanıtlaSil
  9. Hoca benden yana sorun yok dedi ama gelmesini de pek istemiyor gibi...

    YanıtlaSil
  10. "Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda da ahlaklısını severim" vecizinin antikarşılığıdır Arda Turan. Galatasaray'a bir şey yapmış veya yapmamış söz konusu bu değildir benim nezdimde de ağabey, Tevfik Fikret'ten bihaber, Ali Sami Yen'den, Metin Oktay'dan ve onların niteliklerinden bihaber sporcuların GALATASARAY'da işi olmamalı. Kişilik olarak söylüyorum, ben yakıştıramıyorum Arda Turan'ı Galatasaray'a.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de. Diyorlar ya Galatasaray'a ne yaptı diye. Ben insan olarak bakıyorum.

      Sil
  11. Ben her şeyi geçtim.Özel hayatı falan onu bağlar ve o konularda konuşmak bize düşmez.Ben olaya sadece futbol olarak bakıyorum ve futbolcu Arda'nın Galatasaray'a katacağı herhangi olumlu bir şey yok.Buna saha içi liderlik de dahil.Bazıları gelsin liderlik etsin falan diyor da neyin liderliği?Ha gelir ve mucizevi bir şekilde sahaya çıktığında müthiş top oynar işte o zaman hakkını veririz ama ben bu transfere sonuna kadar karşıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahada yürüyecek hali olduğuna inanmıyorum, yaş 33.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir