13 Aralık 2019 Cuma

Aşırı gamsızlığın, Türkiye'yi ve Galatasaray'ı kaale almamanın sonu bu


PSG maçının ardından sürpriz bir karar değil bu. Sadece birkaç hafta öne kaydı diyelim. O da Nzonzi'nin hal ve hareketleri kaynaklı. Devamı gelecek, onun adına da ligin ilk yarısının bitmesi bekleniyordur. Gelmeli de zaten, yoksa Nzonzi tek başına bir şey ifade etmeyecek. Son derece doğru bir karar olduğunu söyleyerek başlayayım.

Şimdi yazanlar olacak, "transfer olduğunda böyle diyordun" ya da "birkaç hafta önce böyle söylüyordun" gibi. Nzonzi, isim olarak büyük transferdir. Transfer olduğu gün de bu hamleyi Falcao'nun dahi önüne koymuştum. İlk haftalarda fena iş de çıkarmadığını söylemek lazım. Sonrasında keskin bir düşüş yaşadı ve iyice dip yaptı.

Hocanın hatalı olduğu taraf çok. Sezon öncesinde kadroyu "pas takımı" olmak üzerine kurgulamış ve 6 numaranın dahi en pasör olanını transfer etmiş. Seri de böyle, pas oyununda yükselecek ama bir ezber dahilinde oynayabilecek isim. Biz ise bu pas futbolundan birkaç hafta önce vazgeçmeye çalışarak, biraz daha tempo oyunu dedik. Hal böyle olunca da Nzonzi ve Seri gibi isimler taca çıktı.

Bizim ise böyle lükslerimiz olmamalı. Her 2 isim kiralık olsa da toplam yıllık ücretleri 7 milyon avro'ya dayanıyor. Şimdi ise 2 isimden çıkmaya çalışırken cepten bir şeyler gideceği. Bu noktada hoca hatalı işte, transferleri o istedi çünkü, kadroyu o kurdu. Kurduğu kadro da asla kötü değil, böyle oynamaması gerekiyor.

Yine de Nzonzi'nin hal ve tavrı kabul edilemezdi. PSG maçında takımı sabote etse o kadar etkisiz kalırdı. Maç sonu açıklamalarını da paylaştım ve bunlar yeni gelişmiyor. Antrenmanda yaptıkları, ben 30 milyon avro'luk futbolcuyum havası süreci hızlandırdı. Tutmadı işte, büyük bir hayal kırıklığı. Bugün ise Nzonzi'yi kadro dışı bırakarak reaksiyon göstermiş oldun.

Fatih Hoca'yı son haftalarda eleştiriyorum ama bu durum "takımdan gitsin" anlamında değil. Kendisini hatırlamasını istiyorum, o kendisini hatırladığında bu ülkede ondan iyisi yok. Nzonzi'nin kadro dışı kalması da reaksiyondur. Devamı da gelecek, şu ligin ilk yarısını önce bitirelim. Gamsız isimlerden kurtulmamız gerekiyor, Nzonzi de en başı çekiyordu.

21 yorum:

  1. Olan yine bize oldu... su surecte Nzonzi'nin bir kaybi yok. Parasini almaya devam eder, devre arasi da Avrupa'da bir bas alti takima gider. Kiralik oyuncu alirken boyle kazalar olabiliyor, cok onunu alabilecegimiz bir sey degil maalesef. Denayer ve Onyekuru da ne kadar sansli olduysak Nzonzi de bir o kadar sanssiz olduk. En azindan kontenjan acilmis oluyor, yerine saglam bir sol ic oyuncusu alip, Nzonzi'nin rolunu Lemina'ya devr etmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi alır parasını, yarın yeni kulübü dahi belli olur. Kiralama yöntemini yazmıştım, daha aç ve genç isimler tercih edilmeli.

      Sil
  2. Kendini pek zorlamadigi bariz belli oluyordu. Pek umrunda degildi sanırım takım. Diğer kiralık orta sahalarin tersine geçen yıl da baya iyi performans gösterip oynayıp gelmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burayı küçük gördü, çok önemsemedi. Sürpriz bir son değil benim için.

      Sil
  3. Yere forma atanlara tribüne küfür edenlere de sira gelir umarım. Gamsizlik ve disiplinsizlik kadro dışı kalmanın gerekçesi ise öncelikle kadro dışı kalması gereken başkası var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamsızlık ayrı olay, çenesi kırık halde maça çıkan adama gamsız demem.

      Sil
    2. Ayrıca Belhanda'yı ben de sevmiyorum, küfür etmesi falan kabul edilebilir durum değil ama sonuçta kendi oyuncumuz ve devre arası satıp para kazanabileceğimiz 2 3 oyuncudan biri.Bu yüzden kadro dışı kalmıyor

      Sil
    3. Kime gamsız dersiniz mesela. Rakibi kovalamak yerine çorabını düzeltene taç atışında rakibi takip etmek yerine ayağa kalkmaya gerek gormeyene iki metre ötesine pas atamayana yanimdan geçen adama müdahele etmeye gerek gormeyene... kime dersiniz mesela?

      Sil
    4. İlk geldiği günden bu yana mobbing uygulanmasına rağmen ayakta kalana, 2 şampiyonlukta net katkı verene, çenesi kırıkken dahi sahaya çıkana, mücadelesinden asla ödün vermeyene, hiç sevilmemesine rağmen yaşamaya çalışana gamsız derim :)

      Bunun tartışması yok zaten, ilk günden bu yana bazı kesimlerin fikri hiç değişmedi. Ben de sıkıldım tartışmaktan.

      Sil
    5. Evet ben de sıkıldım bu faydasizi hâlâ savunmak adina zorlamanizdan. Umarım ocak ayinda gider de sahada görmekten kurtuluruz.

      Sil
    6. Benim kelimelerime bakıyorum, sonra sizin. Zorlama yapan da ben değilim, eleştiri zamanı en sert eleştiriyi yazabiliyorum çünkü. Normalde yanıt bile vermemem lazımdı.

      Sil
  4. yeni takımında takır takır oynar biz de aval aval bakarız "aa bizde niye olmadı" diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsterse gittiği yerde Messi olsun, hiç fark etmez benim için.

      Sil
  5. Çok doğru karar.Hoca belli bir oyun oynatmaya çalıştı ama bu tutmayınca bazı isimler kenara alındı doğal olarak ama bu durum bu bazı oyunculara kendini takımdan üstün görmeleri gerektiğini göstermiyor.Sen kimsin de bi iki maç yedek kaldın diye takımı sabote etme hakkını kendinde buluyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun çıkardığı netti, PSG maçı da kabul edilemezdi. Doğal karar.

      Sil
  6. Arkadaslar Nzonzi'yi dikatle izleyen varmi Mac icinde? Bizim hucuma cikma konusunda kisir kalmamizin nedenlerinden bir tane Nzozni. Orta saha'nin ortasinda bosluk oldugunu kimse gørmuyor mu? YouTube girip bakin Nzonzi skills 2020 diye. Iyi paslarini gøsteriyor ama hepsinde de cok geride. Rakip yari sahayi gecip Kendisini pas istasyonu yapmiyor hucumda. Bircok macta ben Seri'nin sol tarafindan yada sag tarafindan buyuk bosluk gøruyorum. Nzonzi'yi gelen her pas geri pas resmen. Cunku Nzonzi hep geride. Hemde iki stoper kadar geride. Orta sahayi domine edememizin nedeni bence Nzonzi. Pres'de yok. Kagit uzerinde Nzonzi-seri-lemina desek de Mac icinde gercekte sadece Seri-Lemina oluyor. Ilk haftalar begeniyordum kendisini. Sonra'dan gørmeye basladim neden en iyi oynayan oyumcuz Nzonzi diye. Risk ve insiyatif almiyor. Hucum cikmiyor. Cabalamiyor. Kendini hareketli tutup pas istasyonu yapmiyor. Geride tutup kendini garantiye aliyor. Defansi iyi yapinca iyi diger konular kimsenin gøzune batmiyor. Simdi tek iyi yaptigi sey olan defansi da køtu yapmaya baslayinca cok uzun surmedi yedege gecmesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taktik / teknik konusu ayrı olarak tartışılır. Nzonzi'nin tarzı hep bu, biz başka bir oyun bekledik. Tarzı bu.

      Sil
  7. Oyuncunun menajerinin yaptığını açıklamalara da bakmak gerekiyor."Nzonzi alınan ağır yenilgilerden rahatsızdı. Sahada ne oynandığını, saha içinde ne görevi olduğunu sürekli sorguluyordu. Sadece “Neden taktik antrenman yapmıyoruz? Hep maçlardan önce motive cümleleri dinliyoruz” demiş kadro dışı kalmış.” Biz, aylardır sahada bu açıklamalarla paralel bir takım görüyoruz. Bu adam buraya belli bir kariyerle geldi, ilk geldiğinde hemen hemen hepimiz çok sevinmedik mi? ( Aynı durum Seri için de geçerli) Bu adamlar performans vermediğinde neden direk oyuncular suçlanıyor. Bu takım pozisyona giremiyor, bu takımda oyuncular sahada ne yapacaklarınin farkında bile degiller. Çok sordum yine soruyorum, durumlar bu kadar vahimken, Fatih Terim dışında hangi teknik direktör kalabilirdi bu takımın başında? Fatih Terim bu takımın efsanesi olabilir ama artık olmuyor. Efsane olarak kalıp, görevi bırakmali. Okan mi olur Sergen mi olur ya da yabancı biri mi olur bilemem ama genç ve yetenekli bir teknik direktöre artık bir şans verilmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncunun menajerinin öyle bir açıklaması yok, bahsi geçen isim menajeri dahi değil. Troll bir haber medya hesabının paylaşımı, insanlar da üzerine atladı maalesef. Bu blog boşuna kurulmadı, hemen atlamadan, inanmadan önce bana sorabilirsiniz.

      Sil
    2. Bu da kanıtı;
      https://twitter.com/ozgun_ko/status/1205796389017587712

      Sil
    3. Teşekkür ederim bilgi için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir