13 Aralık 2019 Cuma

Kötü futbol ve ondan da kötü olan kadro mühendisliği


En son böyle bir tükenmişliği ne zaman yaşadığımızı bilmiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde öyle bir kırılma yaşadık ki, sonrasında oynadığımız maçlar "bitse de gitsek" tadına geldi. PSG deplasmanı da bunun zirvesi. Sakatlıklar, cezalar, listeye alamadığımız isimler derken de kadroda dahi kurmakta zorlandığımız zamanlardayız. 

Forvetimiz kalmadı en basitinden. Falcao, Andone, Babel ve Adem Büyük gibi isimlerin sakatlığı o pozisyonda Emre Mor'u kullanmamız anlamına geldi. Zaten iyi durumda değil, bir de böyle bir rakip karşısında forvette kullanınca ne bekledik ki? İhaleyi bırakmıyorum ona, kapasitesi bu. Kayboldu gitti işte.

Yetersizliklerini bilsen de Nagatomo / Mariano beklerine bu seviyede katlanmak zorunda kaldın. Ligde o rotasyonu yapabiliyorsun ama Şampiyonlar Ligi'nde hem listeye yazamadıkların, hem de sakatlıklar seni bu ikiliye mecbur kıldı. Şener Özbayraklı için şans olabilirdi ama neredeyse tüm grup aşamasını sakat geçirdi. Emre Taşdemir de listede yok.

Belhanda sağ kanatta ya da, bu da bir mecburiyet. Gideceğini biliyorsunuz ama forma ona bir şekilde geliyor. Eksiklikte mecburen sağ kanada yazıldı, kendi çapında da bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ömer Bayram'ın sol açıktaki varlığı da mecburiyet bu arada. Yine eksikler onu sol öne kaydırdı ve Onyekuru gibi kullanmaya çalıştık.

Kağıt üzerindeki doğru üçlü Nzonzi / Seri / Lemina bir arada oynamaya devam etse de Nzonzi / Seri ikilisinin hayal kırıklığı oluşu bizi yine eksik kıldı. Lemina tek başına ve ne hücumda, ne de savunmada kimse yardımcı değil. Bu ikiliden katkı alamayınca da geriye bir şey kalmıyor aslında.  Hele ki bu seviyede.

Kulübeye bakın. Öğleden sonra U19 oynamış olan Erencan Yardımcı ve Yunus Akgün yer doldurma amacıyla kulübede. Emin Bayram alttan çıktı, Selçuk İnan da doğal olarak oyuna giren 1 numaralı isim oldu. Falcao ve Şener Özbayraklı dışında hamle şansın yok yani. Onlar da sakatlıklardan yeni çıktı.

Kötü futbol ve ondan da kötü olan  kadro mühendisliğinin eseri işte. PSG ve Real Madrid'in ardından 3. olmak hedefti ama 4. olarak Avrupa defterini kapattık. 90+4'de o gol yenmese belki de Avrupa devam edecekti ama bir yere varabileceğimizi düşünmüyorum. Hak etmedik yani. Kağıt üzerinde iddialı bir kadroydu, son maçta ise oynatmak zorunda kaldığımız isimlere bakın.

8 yorum:

  1. Bak avcı mecburiyetten olmasa da 3 tane alt yapıdan adam koydu öyle 4 yedi,benim zoruma giden bu,3 milyon kusur maaş alan sözde yıldızlarla 5-6 yemek zoruma gidiyor,git 1-2 tane genç koy öyle 5 ye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbur kaldığında koydu, biz o duruma gelemedik. Ama deneyebilirdik, o riski ligde de alabilirdik.

      Sil
  2. Abi nzonzi kadro disi haberi geldi.. Okumusundur.

    YanıtlaSil
  3. Yeni bir heyecan gerekiyor camiaya. Yanılgımiz ise bunu transferle yapabileceğimizi düşünmek. Transferle gelen heyecan en fazla 1 ay sürer. Kendi içimizden çözmemiz gerek bu sorunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi ilk adımdı, bu tarz reaksiyonlar bekleyeceğiz.

      Sil
  4. 6 maça baktığımızda biz mi hak ettik yoksa Brugge mü diye sorulsa muhtemelen herkes Brugge derdi.Artık geleceğe bakmalıyız ve son yıllarda Avrupa'da oynadığımız bütün maçları incelemeliyiz nerelerde hata yapıldı diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brugge tabii ki. Futbolları, mücadeleleri daha keyifliydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir