27 Aralık 2019 Cuma

Atalay Babacan ve Mustafa Kapı'nın Galatasaray'daki geleceği?


Atalay Babacan ve Mustafa Kapı'nın sözleşmeleri sezon sonunda bitiyor. Şu ana kadar sözleşme uzatılmaması nedendir bilmiyorum. Fenerbahçe gibi iddialara zerre ihtimal vermemekle birlikte, futbolcuların menajerinin söylemine bakınca da sözleşme teklifi henüz yapılmamış. Fatih Hoca'nın bu yönde bir söylemi vardı ve ardından Yunus Akgün'ün yeni sözleşme haberi gelmişti. 

Türkiye Kupası'nda şans bulmayı geçtim, ilk maçın kadrosunda bile yer almadılar. Mustafa Kapı'yı 14 yaşında, Riekerink döneminde konuşuyorduk. Atalay Babacan da 2000 grubunun belki de en yetenekli 2. futbolcusuydu. Ozan Kabak bugün Bundesliga'nın en iyilerinden biri, Atalay Babacan ise Galatasaray A takımından uzak.

Hazırlık kampında ciddi şans buluyor, çoğu maçta da 11 başlıyordu. İyi de bir performans gösterdi. O performansa bakınca da bu yıl rotasyonda beklediğim bir futbolcuydu. Futbolcu da kendisine bakacak tabii, hala fizik durumunu, devamlılığını konuşmamamız lazım. Bu ikilinin U19 performansı o kadar istikrarlı gitmiyor. Yine de ciddi potansiyeller.

Fenerbahçe söylemlerine ihtimal vermediğimi yine söyleyeyim. Aklı olan x genç futbolcunun gideceği en son takım olmalı. Atalay Babacan'dan çok daha büyük bir potansiyel olan Ömer Beyaz var ellerinde ve turu garantiledikleri maçta dahi maç kadrosunda yoktu. Yıllardır da kalecileri bir kenara bırakırsak alttan gelen kimseye şans vermediler. Merih Demiral bu durumu görerek gitmedi mi?

Avrupa ihtimali varsa onu zorlasınlar derim. Orada gelişim göstermek, şans bulmak daha kolay. Giden isim de genellikle büyüyor. Bu ihtimal yoksa da Galatasaray'da kalmaları mantıklı. Sözleşme imzalamama durumları futbolculardan kaynaklıysa hoca haklı, ben de sezon sonu sözleşmesi bitecek isme şans vermem. Başka bir durum varsa da bilmiyorum, sonuçta kazanılması gereken gençler.

8 yorum:

  1. Selam. Daha önce de bu arkadaslarla ilgili yazmıştım.
    Şimdi yazıda bahsettiğin için birşey soracağım. Atalay'ın fizik durumu nasıl mesela, biliyor musun? Ben taraftar olarak bilmiyorum. Çünkü hiçbir maçta 7 8 dk dışında izleyemedik. Hiçbir zaman "al formayı sana güveniyorum, kendin gibi oyna" şeklinde rahatca sahaya çıkmadı ki bu çocuklar. Tuzla maçında şans bulan Emin kadar bile dakika alamadılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum, U19 maçlarına bakıyorum. Aynı, değişiklik, ilerleme görünmüyor.

      Sil
  2. Falcao'ya bir yılda verdiğin 5 milyonu şu çocuklara dagitsan içlerinden iki tanesi tutsa sana daha fazla getirisi var ama bunu kim idrak edecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağıtırsın da iş futbolcuda bitiyor biraz da. Futbolcu menajer oyuncağı olmasa ve gelişim gösterse o şans zaten gelir.

      Sil
    2. Şans vermeden gelişim göstermesini bekleyemezsin ki... Bu sene şans verilmedi pek

      Sil
    3. Emin Bayram nasıl gelişti peki. U19daki görüntüleri de iyi değil.

      Sil
    4. Emin Bayram da bir kez oynadı sadece bu şans bulmak değil ki... Hatta o macta iyi olmasına rağmen biz şimdi yine stoper arıyoruz...

      Sil
    5. Fiziksel seviyesi ortada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir