14 Aralık 2019 Cumartesi

Avrupa vizyon ve misyonu var, o uğurda da elinden geleni yapıyor


Başta kendi takımım Galatasaray, sonrasında da Beşiktaş ve Trabzonspor. Avrupa'da sınıfta kaldık, tarihi hezimetler. Galatasaray'daki yanlışları uzun uzun konuşuyoruz zaten. Beşiktaş ve Trabzonspor da Avrupa'yı 2. planda tutayım, önceliğim lig düşüncesinden kaynaklı bu tablodaydı. O derin rotasyonların sonucu.

Abdullah Avcı, Başakşehir'de de bunu yapıyordu. Sevilla'yla oynadığı Şampiyonlar Ligi ön elemesine odaklanmıştı bir tek. Avrupa Ligi'ndeki her mücadelesinde ise olabildiğince rotasyon dedi ve önceliği daima ligdi. Orada da istediğini bir türlü alamaması apayrı konu zaten. Beşiktaş'ta hangi noktaya kadar ilerleyebileceğini zaman gösterecek.

Başakşehir'de ise ilk etapta sempati uyandırıyordu, ertesi yıllar büyük bir antipatiye dönüştü. Hoca açısından değil, kulüp için yazıyorum. O antipatinin temel nedenlerinden biri de Avrupa karnesi. Okan Buruk sonrasında ise o düşünceyi kırmaya başladılar ve Avrupa performanslarıyla da yeniden sempati uyandırıyorlar.

Okan Buruk farklı. Futbolculuk kariyerinde Galatasaray'la Avrupa'da görmediği şey kalmadı zaten. Sonra Inter'e gitti, o havayı soludu. Avrupa vizyon ve misyonu var, o uğurda da elinden geleni yapıyor. Elindeki geniş ve iyi kadroyu da Avrupa'da sakınmıyor. Roma ve Gladbach gibi takımların olduğu gruptan çıkmak çok büyük iştir.

Gladbach'ı deplasmanda yeniyorsun, ötesi var mı? Galatasaray, Avrupa'da son deplasman galibiyetini ne zaman aldı unuttum bile. Şu grupta yine Galatasaray olsa çıkamazdı da, bundan net eminim. Bir yandan futboluyla, hücum kalitesiyle de övgü alan bir Başakşehir var. Büyük takım futbolu bu işte. Doğal olarak da Okan Buruk, hayalindeki o kapıyı aralamaya başladı.

Şubat ayını görecek tek Türk takımı işte. Ülke puanını bu sezon onlar sırtladı, büyük takımlarımız ise patır patır döküldü. Tabii ki öveceğiz ve tebrik edeceğiz. Büyük de bir teknik adam doğuyor, gelecek adına bizlerin de düşüncesi var. Umarım şu performans diğer takımlarımız adına örnek olur ve Avrupa'yı ciddiye almaya başlar.

9 yorum:

  1. Olayı sadece başakşehir üzerinden yorumluyorum. Burda değişen tek şey baştaki teknik adamın vizyonu... Abdullah Avcı milli takımdan gönderildikten sonra kendini ispatlamak amacıyla tamamen lige taktı kafayi Avrupa'yı boş verdi. Fatih Hoca'yla kıyaslamaya kalktı kendini ve özellikle son sezonunda komik durumlara düştü. Okan Buruk'un önü çok açık... Avrupa'da bir takım bile çalıştırabilir ilerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığım gibi işte. Okan Buruk'un geldiği yer ve yetiştiği yerin vizyonu buydu.

      Sil
  2. Okan Hoca'yı gerçekten tebrik ediyorum. Sayesinde başakşehir denen ucube, illegal ve etik dışı yapı bile en azından bana eskisi gibi batmıyor. sırf okan'ın sempatikliği yüzünden. yoksa yukarıdakilerin hepsi hala doğru.
    bu arada Abdulla avcı denen kişi de benim için en az başakşehir kadar antipatik biri. sıfır başarı ile bu kadar büyük bir lobi yapmak için harbiden başka yetenekler lazım. herhangi başardığı becerdiği hiçbir şey olmadan nasıl oluyor da böylesi bir medya desteğine sahip oluyor. herhalde bağlantılı olduğu siyasi ve diğer şeyler sayesinde. nefret objesi ve asla bir cacık beceremeden silinip gidecek biri.

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray futbol takımının yakın gelecekteki antrenörü, hocası.

    YanıtlaSil
  4. Takımın camianın genetiği bozuldu Denizli Rikerink Hamza Prandelli farketmiyor taktik tutmayan futbolun temel doğrularını yapamayan hangi oyuncu alınırsa alınsın yapının değişmediği son 6-7 yıldır devam eden bir yapı. Bunu 6 ay önce yazınca Galatasaraylılık vs diyip silmiştin yorumu. Sahada gördüğümüz şeyi ısrarla görmezden geldik yıllarca. İte kaka gelen şampiyonluklar kağıt üstü basarılar göz boyadı.

    Çoğu ikili mücadeleyi kaybediyoruz bu kaç yıldır böyle. Takım hareketsiz topu eveleyip geveliyor. Terim hocamız maç sonu hala iyi oynadık diyor ligin açık ara en kötü takımına.

    YanıtlaSil
  5. Skibbe gönderilirken de Kocaelinden 4 yerken aynı... Adnan Polat Cluio Stancu Pinplu takım da böyleydi. Tudor döneminde sıfırdan kurulan takımın pili 2 yılda bitti. Yeni değil bu süreç. Camia ne kadar gayriciddiyse liseliler vs futbol takımı da öyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süresi var gibi, sonra gazı kaçıyor takımın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir