12 Aralık 2019 Perşembe

Bazı gerçekleri gün gibi yüze vurmamış mı?


Slavia Prag'ın Şampiyonlar Ligi'nde topladığı puan sadece 2 olsa da çok daha ötesini başardıklarını söylemek gerekiyor. Barcelona, Dortmund ve Inter'in yer aldığı grupta mücadele ederek bunu başardılar. Oynadıkları hiçbir maçta ezilmediler ve mücadelelerinden de bir an olsun ödün vermediler. Bugün de herkes onları saygıyla anıyor.

"İnter, Barcelona ve Dortmund’un olduğu grupta sonuç bellidir ama pes etmeden bazı şok sonuçlar aldık. Yeteneğiniz az ve paranız yoksa sahada savaşırsınız. Aradaki fark başta şekilde kapanmaz. Barcelona ve İnter bizi böyle yenemedi. Onlarla sahada kavga ettik. Bu gruba düşünce ilk hedefimiz 110 km üstü koşmaktı. Barcelona deplasmanına çıkınca sanırım 119 km civarı koştuk ve onlara alan bırakmadık. Soyunma odasında kaleci hariç kimse yürüyemiyordu."

Slavia Prag teknik direktörü Jindrich Trpisovsky'nin Şampiyonlar Ligi macerasının ardından yorumu böyle. Bazı gerçekleri gün gibi yüze vurmamış mı? Kalite açığını mücadeleyle kapatmayı denediler ve böylesine zorlu bir grupta saygı uyandırdılar. Birlikte oynayan ve gelişen bir takım da. İlerleyen dönemde çok daha iyisini yapacaklardır.

Biz ise içi geçmiş, tamamen günü kurtarmaya yönelik ve kağıt üzerinde "iyi kariyer" denilen isimlere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Falcao için söylemiyorum bunu, hadi Galatasaray adıyla böyle bir vitrin hamlesi yaptın. Kurguda problem var, Falcao'nun etrafında gençleşmek gerekiyordu. Pas sevdası ile 6 numaranın dahi en pas yapanını aldık. Sonuç nedir?

Olay ffp değil, tamamen kötü kadro mühendisliği. Pas takımıyız diye yola çıkıp, bugünlerde de tempo ve mücadele aradığımızı yazmıştım. Haliyle de bazı isimler taca çıkmış oldu. Lemina / Andone iyi örnekler, illa kiralama yapılacaksa da bu tarz isimler transfer edilebilirdi. Ya da x bir satış ile daha genç, tempo sahibi, mücadele edecek isimler alabilirdiniz.

Ffp mazeret değil yani. Başarı da ismi büyük futbolculardan geçmiyor. Biz geçmiş yıllarda o başarıları mücadele ile kazandık ve bunu bize öğreten de Fatih Terim'di. Şimdi ise o Fatih Terim'in geri dönmesini bekliyoruz. Ocak ayında ne kadarı değişir bilmesem de, gün itibarıyla biraz koşabilen her futbolcunun fark yaratabileceği bir Galatasaray izliyoruz.

13 yorum:

  1. arkadaş nereden bilebilirdin ki transferlerin fiyasko olacağini. seri, nzonzi vs geldiklerinde burada sende müthiş transfer başarılari bunlar. hele seri transfer etmek çok zor iş, tebrikler yönetime iyi iş çıkardılar vs demediniz mi ??? sezon başı herkes yapilan transferlere şapka çıkarttı, işte budur filan denildi. oyuncular istenilen performansı veremeyince vay efendim bu oyuncu bu takıma nasıl alınmış vs. buradaki problem mevcut oyuncu grubuna uygun oyun bulunamamasi. bu da teknik heyetin suçu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bileceksin abi, en ince detaya kadar araştıracaksın.

      Sil
  2. Üstteki arkadaşa katılıyorum. Her transfer kumardır.Belki de Lemina ve Andone tutmayıp Seri ve Nzonzi müthiş performans sergileyecekti bunu önceden kestirmek mümkün değil.Ffp transfer konusunda sıkıntı yaşatsa da bunu sürekli dile getirmenin mantığı yok ama.Bundan sonra yapılacak transferlerde daha dikkatli ve seçici olunmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumar olsa da artık gözlem imkanları çok geniş, en ince detaya kadar araştırman gerekiyor.

      Sil
    2. Araştırılmadan bu kadar pahalı oyuncu alınacağını sanmıyorum.Ne yönetim, ne de hoca bu topa girmezdi

      Sil
  3. Slavia Prag'i gectim Basaksehir'e baksak yine yeterli, plani ve sistemi olan her takim bir sekilde gelisip oturuyor bizde ise 1.5 senedir bir kaos var, ben Fatih Hocanin toparlayabilecegini sanmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca toparlar mı bilmem ama Başakşehir yorumun doğru.

      Sil
  4. Sürekli Ocak ayına vurgu yapması ve transferden bahsetmesi herkesi delirtiyor. Herkes bugün, şu anda sahada olan bitenle ilgili bir açıklama beklerken ısrarla, problemin sebebini transferde arıyor olması, bu işin artık bittiğini gösteriyor.
    Ben devre arasında kimsenin gitmeyececeğini düşünüyorum, buna Belhanda dahil. Böylesi ballı kontratları olan oyuncular gitmezler. Lines ve Henry (kiralık) dışında da kimse alayacaktır.
    Bu durumda mevcut oyuncu grubuna yönelik bir oyun planı ve taktik bulmadığı sürece, bu oyuncuların fizik güçlerini artırmadığı sürece, moral/motivasyonları yükseltmediği sürece yani kısaca teknik direktörlük yapmadığı sürece bir şey olmaz.
    2 senedir sahada futbol namına elle tutulur bir şey görememeyi sadece FFP ile açıklamak çok anlamsız. Bu ekonomik ortamda, bunca borç batağı içindeyken hala birilerine yılda 3-5 milyon € maaş ödeyip sonra da bonservis vermedik diye övünmenin manasını da çözemiyorum. Sanki maaş verince bütçe hasar görmüyor.
    Kısaca herkes modern futbolda herkes başarılı planlı takımlar kısıtlı kaynaklarla neler yapıyorsa bizden de onu yapmamızı bekliyorlar. Şampiyonlar ligi müziği çalıdırıp, hayallerim var deyip sonra arada siklet var diye açıklama yaparsan işte böyle madara olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp konusunda hatalı, ben de yazdım bunları.

      Sil
  5. KİRALANMASI veya satın alınması Gerekenler(Bazıları)(Seç Beğen):Ozan Kabak,Semih Kaya,Efecan Karaca,Nazım Sangare,Emre Kılınç,Mert Çetin,Mert Hakan,Hakan Çalhanoğlu,Merih Demiral,Mert Müldür, Okay Yokuşlu,Yunus Mallı,Kenan Karaman,Enes Ünal,Cenk Tosun,Umut Bozok,Umut Meraş,Ömer Toprak,Nuri Şahin, Bafétimbi Gomis,Papa Alioune "Badou" Ndiaye,Mario Balotelli.GİTMESİ GEREKENLER:Mariano Ferreira Filho,Yuto Nagatomo,Jean Michaël Seri,Selçuk İnan,Younes Belhanda,Ryan Donk,Steven Nkemboanza Mike Christopher Nzonzi,Sofiane Feghouli,Ryan Babel,Yunus Akgün.Kira Gönderilecek:Taylan Antalyalı.Sözleşmesi Askıya Alınması Gerekenler:Florin Andone,Christian Luyindama.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  6. Slavia prag ve hocasının oyun planı düşünceleri eksik yönleri ile yüzleşmeleri çözüm üretmeleri taktir edilesi. Atalanta başarısı da çok değerli ayrı bir yazı konusu olacak kadar.zira kendi sahaları kriterlere uygun olmadığı için baska bir sahada oynamak zorunda kaldılar zagrep e 4/0,evinde shaktar'a 2/1 sonra m ctiy"e 5/1 mağlup oldular grubun sonuna indiler ancak ikinci maçlarda karakter koydular son maçta shaktar deplasmanda 3/0 yenerek ikinci olup son 16 kaldılar yani mücadele eden direnc gösteren , bir oyun planı geliştirecek takımın varsa bu olumsuz şart ve başlangıçta bile işe yarıyor. Atalanta mussolini faşist diktatorlügune büyük direnç gösteren bir yerleşim yeri idi (bergamo) şimdi futbol takımlarına bu teslim olmama ruhu geçmiş ne güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devir taktik devri, artık saha içine kafa yoranlar kazanıyor. Yetenek açığı da mücadele ve taktikle kapatılıyor.

      Sil
    2. Kesinlikle öyle ,doğru oyun planın varsa buna kafada yoruyorsan futbol adil oyundur herzaman sana yardımcı olur tıpkı -2 averajla basakşehir'in grup birincisi olarak çıkması gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir