13 Aralık 2019 Cuma

Ömer Bayram'ı Onyekuru gibi kullanmaya çalışıyoruz şimdi de


PSG karşısındaki yerleşimimiz bu şekilde. Kurgunun ne denli doğaçlama olduğunun da en büyük kanıtı. Tam bir "bitse de gitsek" maçıydı. Maç sonunda da sadece 5 gol yemeyi dahi başarı sayanlar mutlaka olacaktır. 30. dakikaya kadar maçın 0-0'da kalışı da tamamen PSG'nin düşüncesiyle alakalı. 5-0'ı da yürüyerek aldılar.

Ömer Bayram'ı Onyekuru gibi kullanmaya çalışıyoruz şimdi de. Sol kanattaki hareketliliği özellikle lig maçlarında artı sağlasa da, Şampiyonlar Ligi seviyesinde yetmedi. Vücudu kullanan her PSG'li, Ömer Bayram'ı rahatlıkla alt etti. Tabii bunda Ömer Bayram'ın suçu yok, kapasitesi dahilinde en iyisini veriyor.

Tarihin en anlamsız "sahte 9'u" da Emre Mor olabilir. Yerleşimde Ömer Bayram'ın dahi arkasında, o kadar sahte. Sağlıklı bir forvetle dahi hücum organizasyonumuz olmadığından, Emre Mor'un da forvette etki göstermesini elbette beklemiyorum. Eleştirsem de bu maçın ihalesi ona bırakılamaz. Sahada dolaştı, her şeyden uzaklarda.

3'lü savunma yerine 5'li savunma oynadık. Nzonzi de stoperlerin arasında, 3'lü 5'li oynamadığımız anda dahi oynadığı yere geçti. Mücadelesi yok, sahada varlığı tartışılır ve görüntü dahi veremedi. Marcao, Nzonzi'nin önüne geçmiş. Nzonzi o pozisyonda ne denedi bilmiyorum. Takımı yavaşlatıyor ve orta sahayı ister istemez geri çekiyor. Bu da hareketliliğin önündeki engellerden.

Sola kaymışız yine. Geçmiş sezonlarda sağ kanatta ezberimiz vardı. Şimdi ise o oyun sola kaydı ama bir ezber yok. Marcao doğal olarak soldan yürüyor, Seri oraya kaymış, Ömer Bayram da doğal olarak sola yakın, Emre Mor dahi orada. Nagatomo ise sol bekte yalnız, oyunun sola kaymasına rağmen. Haritada Belhanda görünmese de o da sağ kanatta, Mariano ise çok yalnız.

2 yorum:

  1. Çıkmayın maça deseler kimsenin gitmeyecegi bir maçtı Galatasaray'da... Böyle bir maç üzerinden değerlendirme yapmak bile zulüm gibi geliyor bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bitse de gitsek modunda takıldılar ve sonuç da sürpriz olmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir