4 Aralık 2019 Çarşamba

Black Widow; Civil War ile Infınity War arası bir dönem


Kadın süper kahramanlar adına Wonder Woman'la başlayan bir süreç vardı. Marvel da Captain Marvel ile buna cevap vermişti. Süper güç anlamında en önde geleni Captain Marvel olsa da sinema evrenini düşündüğümüzde Black Widow ilk sıradadır ve 2. bir isimle de kıyaslamam mümkün değil. Bu solo film geç gelse de hikaye örgüsü içinde tam zamanında geliyor gibi.

Hikayenin Civil War ile Infınity War arası bir dönemde geçileceği söyleniyor. Hala izlemeyen kaldı mı bilmiyorum ama End Game'de Natasha Romanoff'a veda etmiştik. Ruh taşını almak için kendini feda etmişti. Farklı bir başlangıç filmi olacak. Kaç filmdir izlediğimiz ve iyi tanıdığımız bir karakterin bu noktaya nasıl geldiği üzerine bir hikaye olabilir.

Fragmanın başında Thunderbolt Ross'un Natasha Romanoff'u yakalamaya geldiğini görüyoruz. Civil War'da Captain America'nın yanında yer alan isimler kaçak durumuna düşüyorlardı ve devletle anlaşma yapmayan isimlerin de belli ki peşlerine düşülmüş. Oradan doğru de geçmişine bir mesaj var ve arayış başlıyor.

Natasha Romanoff''un ölmediğine ve bir şekilde geri getirileceğine yönelik teorilere katılmıyorum. Marvel evreninde imkansız değil ama o işin sonu yok. Hulk'un sonsuzluk evrenini takarak, kaybolan canlıları geri döndürdüğünde Natasha Romanoff''u da geri döndürmeye çalıştığını ama başaramadığını söylemişti.

Ruh taşının olduğu diyarda sıkışmış olarak kaldığı ve Captain America'nın geçmişe dönerek, sonsuzluk taşlarını yerlere bıraktığında onu kurtardığına yönelik teoriler de konuşuluyor. Katılmıyorum ben buna. Black Widow da tek filmlik, geçmişi, yani o arada kalmış dönemleri anlatacak bir film gibi.

Biraz daha Captain America: Winter Soldier tadında, ajan filmi gibi diyebiliriz. Winter Soldier çok kaliteli bir işti, hatta benim için Marvel sinema evreninin en iyi filmi. Black Widow hikayesi de biraz ona benzeyeceğinden umudum ve beklentim fazlasıyla yüksek. Zaten sevdiğim de bir karakter. Merak ettiğim, acaba o nasıl oldu diyeceğimiz dönemler adına da güzel olacaktır.

Bol bol geçmişe yönelik geri dönüşler izleyeceğiz. Nasıl Black Widow olduğu, meşhur Budapeşte olayı ya da Civil War / Avengers filmlerinden bazı kesitler gibi. Aksiyonu seven bir karakter ve Marvel da daha çok kozmik olaylara girmeye başlayacağından, ayakları diğer kahramanlara oranla biraz daha yere basacak son kahramanlardan biri.


Okuyan, yorum yazan takipçilerimden önemli bir ricam var :)
Desteklerinizi bekliyorum, es geçmezseniz de çok mutlu olurum.
Blogdaki sponsorlu banner'lardan birine atacağınız 1-2 tık da destek olmanız için yeterli olacak :)
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir