19 Aralık 2019 Perşembe

Bruma & Galatasaray, nerede o Riekerink'in Bruma'sı


Galatasaray'dan ayrıldığı günden bu yana işler istediği gibi gelişmedi. 2 yıllık Leipzig kariyeri olabildiğince istikrarsızdı. Bu sezon PSV performansında da aynı şeyler konuşuluyor. Bu sezon oynadığı 22 maçta 4 gol 4 asisti görünüyor ve son haftalarda formayı da kaybetti. Son olarak PSV'nin teknik direktörü De Jong'un açıklaması da ayrılığı kesinleştirdi gibi.

"Satın aldığınız her oyuncu için her zaman şüphe edersiniz. Bruma, Türkiye'de Galatasaray için 11 gol attı ama daha sonrasında Bundesliga'da pek iyi değildi çünkü rekabete giremedi. Burada daha rekabetçi olabileceğini düşünüyorum ama elbette bu kesinliğe sahip değilim. Ne yazık ki PSV'nin transfer döneminde ki tek sıkıntısı bu değil şu anda alınan bütün oyuncuların beklentilerini karşılamadığını söyleyebilirim."

PSV, Bruma için 15 milyon avro bonservis ödedi. Leipzig de onu transfer ederken 15 milyon avro'ya yakın bir rakam ödemişti. Galatasaray'a gelişi ise 13 milyon avro'ya yakın bir rakamdı. Henüz 25 yaşında olsa da 3 önemli takım için ciddi bonservis bedelleri ödenmiş ve hepsi de zarar etmemiş. PSV için durum değişir, eğer futbolcunun Çin'e gitme ihtimali yoksa.

Geçmiş performanslarında bir tek Galatasaray'da sivrildi. Riekerink'in takımında bana göre 1 numaraydı ve çoğu maçta onun ayağına baktık. Yine güçlü bir oyun yoktu, organizasyon sorunu yaşıyorduk ve bireysel performanslara muhtaçtık. O da bunu iyi değerlendirerek gol / asist anlamında iyi rakamlar yakaladı. O performans da kendisini Bundesliga'ya taşıdı.

Galatasaray, Bruma'yı Sociedad'a kiraladığında yeniden parlatmıştı. PSV de aynı şeyi deneyebilir ve futbolcuyu kiralayabilir. Bu noktada da Galatasaray'ı ihtimal olarak düşündüm. O pozisyon adına ağırlıklı olarak Onyekuru konuşulsa da, Onyekuru'yla birlikte de oynayabilecek bir isim olduğunu düşündüm.

4-4-2 gibi bir düzende Onyekuru forvet, Bruma sol kanatta olabilir. 4-3-3'de ise Onyekuru sol, Bruma ise sağda kullanılabilir. Onyekuru sağ tarafta hiç olmasa da, Bruma en azından iyi bir görüntü verebiliyor. Olabildiğince teknik, patlayıcı özelliği yüksek ama takım oyunundan da bir o kadar uzak. Fatih Hoca'nın inandığı bir gençti ve daha uzun yıllar çalışmasını isterdim.

Büyük umutlarla aldı çünkü. Sadece 1.5 ay birlikte çalışabildiler. Eğer Fatih Hoca devam etse, Bruma da beklenen aşamayı çok daha çabuk gösterebilirdi. Bu tarz gelişim gösteren birçok yabancı genç olmuştu. Şu ortamda ise çok düşünülmeyecek gibi. Feghouli kalacak, Onyekuru gelecek derken Bruma için yer ayrılmaz. Fenerbahçe adı geçiyor, bu ihtimal de beni şaşırtmayacaktır. Galatasaray tedrisatından geçmiş isimleri seviyorlar.

8 yorum:

  1. çok beğendiğim bi oyuncu ama burada el bebek gül bebek muamelesi görüyor oyuncular. sürekli pışpışlanıp sıvazlaniyorlar. hadi aslanim hadi güzel oğlum oyna topunu filan diye ilgi gösteriliyor. ama avrupa'da öyle değil, oynarsan oynarsın yoksa direk üzerin çizilir, kimse sana buradaki gibi aile ortami vermez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'daki sorun biraz da mental, katılıyorum yazdığına.

      Sil
  2. Gelsin kara yilan yine oynasin... nasil icinden gecmisti Besiktas'in.... hey hey hey.. bir kanatta bruma bir kanatta onyekuru arkasina cak feguliyi onune at falcaoyu arkalarina da cigersiz bir 6 numara box to box....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'yı sağ kanatta oynamaya ikna et önce :)

      Sil
  3. Mental yönden zayıf biraz sanırım. Bu da oyununu etkiliyor olabilir. Ama Türkiye'de iş yapar.

    YanıtlaSil
  4. Bruma'nın kariyerindeki 2 kırılma anı onu proje transferi olarak gören teknik direktörle çok kısa süre birlikte çalışmak ve hemen ardından yaşadığı çok ağır sakatlıklar oldu. Fatih hocaya sorulsa hemen alınmasını ister. Ayrıca bizde de yarım kalmış bir hikayesi olduğunu düşünüyorum.16-17 sezonunda Sneijder'in her maç üst düzey performans verememesi ve Podolski'nin istikrarsızlığıyla takımın en kritik oyuncusu olmuştu.Çoğu maçta tek başına sırtladı o sezon takımı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leipzig'de de proje gözüyle bakılsa da yapamadı mesela.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir