28 Aralık 2019 Cumartesi

Bruno Wilson & Galatasaray, scout raporu ve maliyet önemli nokta


Bruno Wilson ismi de geçtiğimiz günlerde dış basında yer almıştı. 22 yaşında ve Portekiz'in Tondela kulübünde forma giyiyor. Söz konusu Portekiz olunca da akıllara Marcao geliyor. Geçtiğimiz sezon bu transfer gerçekleştiğinde taraftarın genel sorusu "bu kim" üzerineydi. Pek bilinmeyen bir isim olduğu için o an kulübünün bulunduğu konum kaynaklı yorumlar yapıyorduk.

Scout raporu ve maliyet önemli nokta. Bu tarz hamlelerde scout ekibine güvenmek durumundayız. Son dönemde eleştirilseler de iyi transferler de geldi. Marcao ve Luyindama'yı son dönemdeki iyi hamleler arasına koyabiliriz. Gençleşme adımlarında "scout ekibi" oldukça önemli. Amaç günü kurtarmaktan öte geleceği kazanmak olmalı.

Bu yüzden de Bruno Wilson ismini çok bilmesem bile ön yargılı bakmam. Tondela da Portekiz Ligi'nde orta sıralarda mesela. Mutlaka Bruno Wilson'dan önemli isimler de vardır ama maliyet önemli. Az paraya büyük işler başarmalıyız. Portekiz Ligi'ni geçtiğimiz sezon iyi kullandık. Söz konusu stoper olunca yeniden oraya odaklanmak iş görebilir.

Luyindama'nın boşluğunu doldurmaya çalıştığımız için peşine düştüğümüz futbolcular bu tarzda olmalı. Luyindama ve Bruno Wilson'u birbirine çok benzetemedim. Bruno Wilson o kadar hızlı bir isim değil gibi. Ayağı Luyindama'ya göre daha temiz ama güç, atletizm, sertlik açısından onun seviyesinde değil.

Bu benim ön görüşüm tabii. Futbolcu hakkında aşırı bir bilgim yok, araştırdığım kadarıyla yazıyorum. Scout önerisine bakıyor bu iş. Önerdilerse ve onay geldiyse saygıyla karşılayıp, beklemek gerekiyor. Tek bildiğim şey "stoper transferinin" olmazsa olmazlığı. Luyindama'nın varlığında dahi bu gerekliydi.

4 yorum:

  1. Mecburen devreye bonservis ücreti girer. Onu da verebilecek durumda değiliz şu aşamada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girecek tabii, 2-3 milyonlar en kötü ihtimalle konuşulacak :)

      Sil
  2. Luyindama yerine yine o tarzda biri alınmalı.Luyindama hem çok güçlü, hem de hızlı bir stoperdi ve aynı zamanda liderlik özelliği de vardı.Aslında Luyindama Ozan yerine gelmişti.Tarz noktasında benzer isimlerdi ve Luyindama yerine gelecek isim de yine o tarz bir isim olmalı o yüzden Cisse daha makul görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için de bonservis geliri gerekiyor. Gelirse eğer katılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir