16 Aralık 2019 Pazartesi

Bu seferlik Göztepe olsun dedim, potansiyeli çok yüksek bir takım


Football Manager'in en güzel yanı bu aslında. O ligin en iyi takımını değil de, biraz daha sizin bir şeyler katabileceğiniz takımıyla oynamak. Aslında Samsunspor'la oynamak asıl hedefimdi, en derinden gelmeyi düşünüyorum. Bu seferlik Göztepe olsun dedim, potansiyeli çok yüksek bir takım. İlk sezonda da ilk 6'yı hedeflerken ligi 3. bitirmeyi başardım.

Takımı büyük oranda ister istemez değiştiriyorsunuz tabii. Satıldığında para getirebilecek birçok isim var. Onlar satıldığında da önceliği kiralık isimlere verdim, gelen bonservisi de diğer potansiyeli yüksek isimlere ayırdım. Ayrıca Ocak ayında yeni sezon için imza attığım birçok isim de var. Bu sayede ekonomik anlamda da güçlenmek mümkün.

2. sezona girerken bir anda 15 milyon avro'luk transfer bütçesi geldi ki bunu beklemiyordum. 2. sezonda Göztepe için çok ciddi bir rakam. İlk sezonda 22 milyon avro'luk bir kar vardı, şu an Avrupa Ligi de gelmişken bunu katlarım. 4-5 sezonluk bir plan düşündüm, işin sonunda şampiyon olmak elbette en büyük adım. İlk hedef Avrupa Kupalarıydı, şimdi kademe kademe bakacağım.


Takımın yıldızını paylaşayım. Geçmiş FM serilerinde de kullandığım bir isimdi. Son 2 yılda ise Galatasaray'da pek düşünmemiştim. Göztepe adına ise 1 sezonda çok büyük bir yıldıza dönüştü. Sağda ya da merkezde çok net performanslar gösteriyor. 10 gol 10 asist barajını da geçti ve çok düşük rakamlara almak mümkün.

Taktik de soruluyor ama pek paylaşmıyorum. Sonra biri çıkıyor, sevmediğim bir şey söylüyor. Bir kere başıma gelmişti. Klasik bir 4-2-3-1'im var ama kısa pas, aşırı yüksek tempolu bir kurgu. Orta sahamda defansif orta saha ve mazzella kullanıyorum. Savaşçı, aşırı mücadeleci bir isim görünmüyor ama tempolar çok önemli.

1 yorum:

  1. bende sıpalla seri a da 4.sezonumdayım,günde yaklaşık 3-4 saat oynuyorum,şu anda ligde liderim ve şampiyonlar liginde gruptan çıktım ama son 16 da psg çıktı :(..savunma haric veteran bir takımım var buffon(evet 45yaşında hala oynuyor:)-van dick-caglar-merih-kante-sane-mane-ronaldo-messi-ibra-falcao ideal 11 im..yedekte bir tek dela ali var tanınmış,tam bir joker..bu kadar az bütceyle bütün para edenleri satıp sonunda 4.sezonumda topladım dream timimi :) tabiki 2yıldır çeyrek final oynadıgım şampiyonlar ligi gelirlerinin de etkisi var

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir