29 Aralık 2019 Pazar

Dediğim başladı ve ilk ayağı da Nagatomo oldu gibi görünüyor


Dediğim başladı ve ilk ayağı da Nagatomo oldu gibi görünüyor. Bu ayrılıkların devamı gelecektir. Bazı isimlerle yola devam etme olanağı yok çünkü, değişim kaçınılmaz. Özellikle de bek tarafında sezon boyunca büyük sorun yaşadık. Mariano fizik ve tempo olarak bitti, Nagatomo da ciğer sönme hadisesinden bu yana düşüyordu. Yaş da 33, bu tempoda devam etmek çok zor.

Çok güzel adam değil mi? Yolların ayrılacağı haberi yeni değil, bir süredir biliniyor. Futbolcular da biliyor bunu ama son ana kadar ellerinden geleni yapıyorlar. Kapasite dahilinde tabii, iyi niyetlerinden şüphem yok. Özellikle de Nagatomo için. 2 yıl önce Ocak ayında geldiği ve 2 şampiyonluk kazandığı Galatasaray'dan yine bir Ocak ayında ayrılıyor.

Geldiği gün dün gibi aklımda. İlk maçı Sivasspor deplasmanıydı ve kaybetmiştik. Nagatomo da ayağının tozuyla çok kötü bir maç çıkarmıştı. Yangın tayfa ayaklandı, 1 maç üzerinden Nagatomo yorumları yapılıyordu. İlk maçıydı henüz, peşin hüküm yanlıştı. Bu kariyerde bir futbolcunun da katkı vermemesi imkansızdı.

Sonrasında vitesi açtı ve o şampiyonluğun kilit isimlerinden biri oldu. Ertesi sezon ise yaşadığı ciğer sönme hadisesi onu çok geriye attı. Ligin 2. yarısında ayaklansa da eskisi gibi olmadı. Savunmasıyla ayaktaydı ama hücumu unuttu. Yazın Dünya Kupası oyna, ara dönemde Asya Kupası'na gitti, elemeler için Japonya'ya git gel ve Galatasaray'la 3 kulvarda maça çık.

Yaş 33, Nagatomo da olsan çok zor. Kendine bakan, iyi çalışan bir futbolcu olsa da vücut ileri gitmiyor. O da bunun farkında ki sorunsuz bir ayrılık yaşanıyor. Galatasaray'da izlemekten mutlu olduğum, bu tarz karakterlerle yürümemiz gerektiğini düşündüğüm bir futbolcu. Benim hakkım sonuna kadar helal, yolu açık olsun.

8 yorum:

  1. yine hata. iki beki de yedeklerdi. gitmesi gereken isim mariano.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata değil. Linnes geliyor, o da her iki beki yedekler.

      Sil
  2. Güzel iki sezon yaşattı bizlere... Takım iyi olsa takımla birlikte yükselirdi kesinlikle... Kapasitesi dahilinde elinden geleni yaptı. Teşekkürler Nagatamo

    YanıtlaSil
  3. Mariano gitse top atıcı bir bek kaybediyorsun her ne kadar bitik olsa da teknik bir oyuncu,yuto hücumu oldukça zayif,tekniğide zayıf ama gördüğüm en iyi savunmacı bek olabilir süper lig de,Efecan demişti en zorlandigim oyuncu diye,hiç bir kanat ezemedi şimdiye kadar,linnes nasil dönecek bilmiyoruz,saracchi hücumcu bir bek savunması zayıf deniyor,Emre Taşdemir öyle, linnes bir nevi daha iyi bunlara göre ama yuto değil hiç biri,tabi büyük takimda hücum kalitesi daha önemli olduğu için mariano kalsa fena olmaz bence,linnesi durumuna göre yollar ayrılır onlada,linnes berbatti kamp döneminde hala öyleyse kalır mari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano pek top atacak kıvamda değil. Seri atacak o topları, bekler tempo sağlayacak.

      Sil
  4. Ben iyi hatırlayacağım kendisini. Seneler sonra ilk kez iyi bir sol bek katkısı verdi, Japonya'da bizi reklam yaptı. Yolu açık olsun. Galatasaray bir taraftar daha kazandı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir