25 Aralık 2019 Çarşamba

Emin Bayram'ın fiziğine bakar mısınız?


Emin Bayram, yaş 16. Diyoruz ya, gençler iyi ama fizik gelişim sağlayamadılar diye. Şu yaşta fiziğine bakar mısınız? Ozan Kabak'ı da fiziğiyle ön plana çıkarırız mesela, sahaya çıktığında fizik anlamda farkını ortaya koyardı. Yine de bu yaşta böyle bir fiziği yoktu. Emin Bayram bu anlamda fazlasıyla öne çıktı ve şans bulması gereken zamanlardayız.

Stoper konusunda yaşadığımız sıkıntıda da şans bulması gerekiyordu. Tuzlaspor onun ilk maçıydı ve o kötü günde öne çıkan tek isimdi. O performansın ardından ısrar edilir diye düşünüyordum. Benim bildiğim Fatih Hoca da böyle davranırdı. Genç şans bulur, iyi performans gösterir ve o formayı alır. Ozan Kabak uç örnek tabii de, farklı isimler de yazabilirim.

Stoper konusunda sorun da var. Luyindama'nın sakatlığı bizi yaraladı ve alternatif anlamda geriye Ahmet Çalık, Donk ikilisi kalıyor. Önemli yedekler olabilir ama istikrarlarına güvenmiyorum. 2 iyi maçın ardından 3. maç için kimse kefil olamaz. Gelecekleri de yok, gün kurtarırlar. Emin Bayram şans bulsa, Luyindama'nın sakatlığı bir noktada fırsata dönüştü diyebilirdik.

Göztepe maçındaki kadroyu kim anlayabildi ki? 4-4-2'nin orta saha ikilisi Selçuk İnan / Belhanda'ydı. Donk'u oraya çeksek ve stopere Emin Bayram'ı yazsak çözülebilirdi bir şeyler. Fırsattan kastım da bu, şans bulması ve kendini göstermesi gereken zamanlardayız. Antalyaspor karşısında bile Emin Bayram'ı kullanırdım.

Zorlu süreç, açılan puan farkı, kötü oyun gibi faktörleri ben de biliyorum. Bu ortama genç futbolcuyu atmak da onu bitirmek anlamına gelmez. Zaten bir şeyler kötü gidiyor, en azından geleceğe oynayalım derdik. Hata da yapabilir, bize destek olmak düşer. Taraftarın olası tepkisi diye düşüneceksek herhangi bir genç futbolcunun Galatasaray'da kalmasının anlamı yok.

14 yorum:

  1. Ahmet Çalık ve Donk boşuna takımdalar umarım ikiside gider onların yerine Ogün,Işık falan oynasa çok da iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama+Marcao+Emin+Transfer+Ogün/Işık K. bu stoper rotasyonu işimizi görür.12+2 'den dolayı yabancı stoperlerden biri tribünde olur onun yerine Emin veya Ogün kulübede olur kupada,rotasyonda fln kullanılır.

      Sil
    2. donk ne demek boşuna takımda ya ??? biraz vicdan. son iki şampiyonluğun mimarlarindan donk. bu sezonda görev verildiğinde mevki farketmeksizin görevini yapıyor. az üsturuplu sallayin oyunculara

      Sil
    3. Donk iyi alternatif ama 11 için asla düşünmem. Yaşı ve maliyeti gereği de değişim gerekiyor.

      Sil
    4. Çalıkta öyle ikisi toplam 1000 dakika üzeri sure aldılar hangi maçta güven verdiler üstelik Çalık 900 bin Donk 2 milyona yakın para alıyor. Bak Trabzona Hüseyin Türkmeni kazandı rotasyon oyuncusu yaptı örnek olmalı

      Sil
    5. Vasat oyunculara çok para veriyoruz ekonomi bu yüzden batık eğer bu çocuklar Donk ve Ahmet Çalık kadar oynayamıyorsa Akademiyi kapatalım en son şans verdiklerimiz Semih ve Ozandı biri Avrupa'nın en iyi stoperi olma yolunda diğeride yıllarca rotasyonda iş gördü.

      Sil
    6. Donk fiziğiyle ön plana çıkar, birçok mevkide oynar ama alternatif kalmalıdır.

      Sil
  2. Devre arası stopere bir oyuncu daha gelir ve Donk Marcao filan derken bu çocuk da şans bulamaz gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
  3. bu arada aylar evvel bahsettiğim 2003 doğumlu iki isimden biri (emin) a takımda oynadı.izlerken fazla riske girmediğini gördüm.sanırım ilk maç olmasından dolayı.aslında topla ilişkisi oynadığı maçtan daha iyidir.

    ikinci dikkat çeken isim ise selman faruk dibek idi 2003 jenarasyonunda.hücum oyuncusu.biraz daha fiziğinin oturması gerekiyor tabi.yetenek konusunda şüphe duyulmayacak bir genç.

    muhtemelen 2020 yaz kampında kadroya dahil edilir.sanırım bir sakatlık yaşadı yakın dönemde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o denli takip edemedim. Bekleyip görelim.

      Sil
  4. Emin, atalay, mustafa, süleyman, samet gibi bir sürü gelecek vadeden oyuncumuz varken bunlara 1 dakika bile süre ayırmayıp, maaşı yıllık 2 milyon €'nun üstünde bir sürü yerli veya yabancı oyuncu ile sadece kısa vadede günü kurtarmaya çalışıyoruz. Bu sene duvara tosladık. O kadar çok yaşlı, isteksiz, hareketsiz, yavaş, temposuz ve bir o kadar da astronomik maaş alan oyuncumuz var ki, akıllara zarar. Donk gelmiş 34 yaşında yılda 2 milyon € para alıyor. Ahmet desen Dursun Özbek dönemi kazıklarından bir başkası. Hem verilen bonservis hem aldığı 1 milyon € maaşla 3 yıldır takıma ne verdi acaba?
    Şimdi Ocak ayı geldi. Yine birçok kiralık oyuncuya paralar verilecek.
    İkinci yarıda şampiyonluk kovalamak için yamalı bohça gibi takımın orasına burasına pansuman yapmaya çalışacağız. Ne için? amaç nedir? şampiyon olalım, ŞL'den gelen katılım payını alalım sonra yine bir sürü pahalı ama yaşlı ıskarta yabancı mı getirelim?
    Fatih Hoca'nın bu kısır döngüden kurtulması lazım. Trabzon kurtuldu. Şampiyon olma zorunluluğunu attı, yıllarca aldıkları çer çöp ve harcanan tonlarca paranın ardından en sonunda doğruyu buldu. Amaç ekonomisi sağlam bir takımla iyi futbol oynamak olmalı. Dost düşman herkesin takdirini kazanan, reytingi yüksek, pozitif, taraftarını tribüne çeken, altyapısından futbolcu oynatan bir takım hale gelmek olmalı. Böylesine bir takımın paçası olarak 3-4 tane tecrübeli iyi oyuncuyu o zaman kullanabilirsiniz. Reytinginiz yüksek olursa sponsorlar sizinle çalışır. Başarı da doğal olarak gelir. ama bunun için sabretmek gerekiyor.
    Fatih hoca 20 yıldır devamlı al olmadı gönder sonra al yeniden gönder. Şeklinde sistemle gidiyor. Eline bir sürü cevher var hocam, sen gidiyorsun hala orta sahada Selçuk ve Belanda ile oynuyorsun. Atalay, taylan varken bunlarla oynamak bence cinayettir.
    Elinde emin var, ogün var, solda süleyman var dönüp bakmıyorsun. Ali yavuz kol var hala ölmüş babele 3 yıllık 12 milyon € kontrat verdiriyorsun. yılda 1 devre oynayan fegholi hala takımda.
    eğer ikinci yarıda şampiyonluk kovalamak uğruna yine saçma sapan işler yapılırsa çok fena batacağız. Hoca, yönetim hepsi gider. Bu takımda muslera dahil kimse kalmaz. İflas ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdüssamed sakat, hala iyileşmiş değil. Diğer gençler için ise fizik durumu muamma ama bence de şans bulabilirler, çoğu isimden kötü olma ihtimalleri yok. Yine de biraz sorunu kendilerinde aramalılar, Emin Bayram'ın fiziksel gelişimi çoğuna örnek olmalı.

      Sil
  5. İkinci yarı pek şans bulacağını sanmıyorum o yüzden bence şu an kiralık gönderip gelişimini takip etmeliyiz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir