2 Aralık 2019 Pazartesi

Falcao'yu unutmuştuk ki bugün itibarıyla kendini yeniden hatırlattı


Falcao'yu unutmuştuk ki bugün itibarıyla kendini yeniden hatırlattı. Yine yazayım, ligin 2. yarısına kadar kendisinden beklentim yok. Ocak ayındaki kamp sonrasında bir şeyler bekliyorum. Şampiyonluk için de katkısı büyük olacaktır. Kısa sürede, hazır olmayan haliyle dahi fena bir etkisi yoktu. Sorun Falcao değil, topun oraya gelmemesi.

Galatasaray'ın Falcao'nun dönmesinden ziyade, topun rakip ceza sahası içine girmesiyle alakalı bir sorunu var. En azından daha büyük sorunu diyelim. Bazı hamleler yapılacağı söylense de geçen sezon ki ezbere dönülecektir. O ezber içinde de Falcao kendisini gösterebilir. Diagne ve Eren Derdiyok dahi gösteriyordu. Falcao, çok dolaşan, hücum organizasyonun oluşmasında katkı sağlayan bir isim.

FM 20'de de benzer bir şey yaşadım aslında. Galatasaray kariyerine başladığımda, Falcao sezonun ilk yarısında sakatlıklarla çok boğuştu ve katkı alamadım. Ligin 2. yarısında döndüğünde ise takımı şampiyon yapan isimdi. 2. sezona girerken ise fizik olarak çok düştü ve yolları ayırmak zorunda kaldım. Bakalım gerçek hayatta bu hikaye nasıl gelişecek.

Takımdan ayrı çalışmaya başladığına göre İspanya'daki tedavi süreci başarıyla tamamlanmış. Birkaç gün ayrı çalışır, sonrasında takımla başlar. Bir anda 11 oynatılmaz, yavaş yavaş hazırlamak gerekir. Alanyaspor değil de, Ankaragücü maçının kadrosunda görürüz. Ankaragücü maçı da x forvetin kendine gelmesi adına uygun bir fırsat.

Sezon başındaki hatamız da buydu. Falcao'da da, teknik heyette de bu konuda hata var. Transferin heyecanı ve bekleyişi o kadar büyüktü ki bir anda sahaya attık. Üst üste çok ciddi maçlar oynayınca da vücut zorlandı ve kaldıramadı. Sakat gelmedi ya da kronik bir durum yok. Geçen sezonlardaki istikrarı gayet iyiydi.

Beşiktaş, Mario Gomez'i böyle kullanmamış mıydı? O mesela sakat gelmişti ve önceki sezonda neredeyse hiç topa değmemişti. Beşiktaş'a geldiğinde ise ilk haftalar kenardan geldi ve yavaş yavaş ısındırıldı. Tam olarak hazır olduğunda ise ligde büyük fark yaratıp, sezonun en iyi santraforu oldu. Falcao'da atladığımız bu işte.

17 yorum:

  1. Ben bazen hala Falcao'nun bizde olduguna inanamiyorum.. FIFA 13 oynarken oyunun en iyi forvetiydi. Messi-Falcao-Cristiano Ronaldo en iyi oyunculardi. Onlarla anilirdi. Ve bugun Falcao bizde.. Vay Be. Kewell, Elano, Melo, Podolski hepsi yildiz oyuncular. Ama zirveyi gørup bize gelen 3 isim sayarim. Sneijder, Drogba ve Falcao. 9 yil ønce turkiye'de tatildeyken gazete alip okuyordum. Porto'da ilk senesiydi. Unlu degildi ozamanlar. Galatasaray'in Falcaoyu istedigini yaziyordu. Bonservis icin 5 milyon euro gøzden cikarildi diye. Ilk ozaman Falcao'nun adini duymustum. 9 yil sonra bize geldi.. Umarim zamani geldiginde futbol burda birakir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben inanıyorum da keşke biraz da sahada görsek :)

      Sil
  2. ben iyileşmediğini ve ilk yarıyı kesin olarak kapattığinı düşünüyorum. bu fotoğraf gaz alma fotoğrafi. hatırlayin, sakatlığından iki hafta sonra filan da yine böyle bi fotoğrafı ve çalışması vardı; taraftarin 'nerde bu adam' isyanına karşılık gaz alma amacıyla servis edilen bi kare vardi. yine aynı şeyi yapmışlar, yine aynı amaçla bi fotoğraf karesi var. keşke senin dediğin gibi birkaç güne takımla çalışmalara başlasa ama hiç sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatta şimdi baktım da 19 ekimdeki açıklama ile bugünkü açıklama da tamamen aynı. "fizyoterapistler eşliğinde özel çalışma" vs.
      yani adamın iyileştiği yok. halâ aynı belirsiz bi durumu var.

      Sil
    2. iyileşse de oynamasın zaten. bu kolay fikstürde ona ihtiyaç yok. ikinci yarı dönmeli.

      Sil
    3. Ligin 2. yarısını bekliyorum, ilk yarısı adına risk almam. Alsam da kısıtlı dakikalar veririm.

      Sil
  3. Bence kamptan pek umutlu olmamak lazım. Adamın aşil tendonu sorunu var. Zaten fit kendisi, kamp yemiş yememiş mevzusu değil. Sorun kamp yiyebilecek sağlıkta olmaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun kamp yemiş yememiş mevzusu, hazır olmamasıydı.

      Sil
    2. Aşil tendonu sorunu hazır olup olmamakla ilgili değildir yine söylüyorum.

      Sil
    3. Ben de aynı cevabı tekrar veriyorum. Bu döngü sonsuza kadar sürer.

      Sil
    4. Dostum umuyorum sen hakli cikarsin! Ben de biktim Falcao'suzluktan.

      Sil
  4. Çok büyük beklentiyle geldi haliyle de bir an önce sahaya çıksın istedi herkes... Umarım Falcao dönünce saha içi eksiklikler bu kadar çok olmaz

    YanıtlaSil
  5. Beklerimiz değişmediği müddetçe Falcao geri dönse bile pek etkili olacağını sanmıyorum. Beklerimiz pas oyunu için, kanatlarımız ise geçiş oyunu için uygun değil. Bu noktada Onyekuru transferini elzem olarak değerlendiriyorum şahsen. Olası bir Onyekuru transferi verkaç oyununu seven Falcao'yu da rahatlatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. O top rakip ceza sahası içinde Falcao'yla buluşmadığı sürece geri dönüşü de çok bir şey ifade etmeyecek.

      Sil
  6. Ben en iyi ihtimalle Göztepe maçında sonradan oyuna girebilir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum ben. Ligin ilk yarısında beklemiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir