2 Aralık 2019 Pazartesi

Feghouli için geçen sezonun 2. yarısının hatırı o kadar büyük ki


Belhanda'nın zaten savunulacak bir yanı kalmadı. O iş biteli haftalar olsa da hala ilk fırsatta 11'e yazmak çok büyük bir yanlış. Haliyle de bu ortamda "forma adaletinden" bahsetmek imkansız oluyor. Trabzonspor karşısında da bizi 1 kişi eksik oynattı. Club Brugge karşısındaki beraberliğin altında da onun atamadığı 2 pas vardı. Trabzonspor karşısında da ilk yarıda kaçırdığı gol.

Biz bu açık alanları iki maçtır buluyor ve değerlendiremiyoruz. Hızlı futbolcumuz yok çünkü. Feghouli de o açık alanlarda hızı düşüren isimlerdendi. Topu alıp, ekseninde dönene kadar tüm rakip savunma yerleşmiş oluyor. Bildiğimiz Feghouli bu değil tabii, zaten onun hatırı için şu an Belhanda gibi eleştiri almıyor. Yoksa gün itibarıyla pek bir farkları yok.

Feghouli için geçen sezonun 2. yarısının hatırı büyük. Takımı Onyekuru'yla birlikte taşıyıp şampiyon yapmışlardı. O Feghouli büyük bir bireysel yetenek, tek başına maç alabilir. Geçen sezon da hücum organizasyonumuz yoktu, iş hızlı ve bireysel isimlere baktı. Feghouli de o anlarda sahne aldı ve kendi çabasıyla birçok gol attı.

Yeniden o günlere dönebilir mi diye bekliyor ve sabrediyoruz. Belhanda'yla olacak bir yan kalmadı, Ocak ayında ayrılmalı ve artık şans vermemeli. Feghouli ise toparlayabilir, Ocak ayına kadar bu şekilde kullanmaya devam ederiz. Ocak ayından sonra ise geçen sezonun 2. yarısındaki görüntüsüne dönmek zorunda. Onyekuru da dönüyor derken hücumda bir şeyler rayına oturabilir.

"Bir sezon yıpranmış Feghouli hiç dönmeden Afrika Şampiyonası'na gitti ve sonuna kadar kaldı. Sonra çok fazla izin verememişiz. Ocak ayına kadar ondan bazı şeyler bekliyorum, o da oluyor."

Hoca da böyle düşünüyor. Yalnız sürekli aynı şey olması canımı sıkıyor, Feghouli adına sürekli bir fizik yetersizlikten bahsediyoruz. Afrika Uluslar Kupası'nda birçok futbolcu oynadı ve sonuna kadar gitti. Mane'si, Salah'ı gümbür gümbür ilerliyorken Feghouli adına neden ligin 2. yarısı bekleniyor. Bence de kolay değil, yazın neredeyse tatil yapmadı ama onca ay geçmesine rağmen hala toparlayamadı. Tabii o arada böbrek taşı düşürmesinin de etkisi oldu, kaybolan 2-3 haftası var.

16 yorum:

  1. belanda ve fegholuliye teklif gelirse satılması gereken oyuncular.
    kanatlara genç ve hızlı oyuncular, aynı şekilde orta sahaya da dinamik oyuncular alınmalı
    çok koşup, sürekli alan katetmeden asla başarılı olma şansı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, teklif gelirse gitmesi gereken isimler. Onyekuru, Emre Kılınç gibi kanat tercihleri gelebilir.

      Sil
  2. Devre arasına kadar Jimmy Durmaz o kanata monte edilip Feghouli'yi hamle oyuncusu olarak kullansak daha iyi olacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy rotasyonda olur, ilk 11 için devamlılığı problem olabilir.

      Sil
  3. Bence ilk teklifte gönderilmeli. Böyle istikrarsız topçulara güven olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin 2. yarısı belki yine toparlar ama ligin ilk yarıları çöpe gidiyor.

      Sil
  4. Feghouli'yi bu takımda tutmamak lazım ilk fırsatta gitmeli.Belhanda böyle değildi mücadele ederdi bunu da taraftar yarattı istedikleri bu değilmi işte koşmayan ,mücadeleden uzak ,top ayağına geldiğinde takım için değil bireysel perf.için düşünen bir 10 alın işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli de sahne aldığında takımı şampiyonluğa koşturuyor.

      Sil
    2. Onun sahne almasını bekleyemeyiz sürekli Sadio Mane insan değil mi ? Feghouli fiziksel olarak normalde de çok iyi değildi geldiğinden beri koşu atmıyor,beke yardıma gelmiyor,skorer bir oyuncu da değil Shaqiri falan diyorlar çok iyi olur

      Sil
    3. Konu o zaten. Feghouli istikrarsız, ligin 2. yarıları toparlanıyor nedense.

      Sil
  5. belhanda'yı bu noktaya getiren terim'dir. süper kupada gol attı lige de iyi girdi belhanda. ama sakatlandı. sakat adamı oynatma işte dinlendir. belhanda da "oynamam" demeliydi. hadi o demedi, terim başka isimlere şans vermeliydi.

    sakat sakat 4 maç kötü oynadın mı 5. maçta taraftar patlıyor zaten. artık ipler koptu. belhanda mutlaka gitmeli. feghouli ise ikinci yarıda bence yine gereken katkıyı yapacaktır. ama müthiş oynasa bile yazın talip varsa o da gitsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, yüzde 100 katılıyorum. Sakat olmasına rağmen oynattı, öz veri dedi ama futbolcu daha da geriledi. Yüzümü koruyacağım diye mücadeleye girmez oldu ki haksız diyemem.

      Sil
  6. Jimmy ve Feghouli oynamalı orta sahada Emre de Belhanda da fayda vermiyor. artik bu anlaşıldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada da Jimmy'i görebiliriz ama kanatlar daha makul gibi.

      Sil
  7. Valla benim için geçen sezonun hatrı kalmadı artık.Her sezon böyle bu adam. İlk geldiğinde kamp görmedi dedik hadi o zaman tamam ama geçen sezon başlarda fırsat bulduğu dönem öyle rezaletti ki hoca doğal olarak onu oynatmadı ama beyefendi baktı pabuç pahalı hemen toparladı kendini ve şampiyonluğu aldı ama artık yeter.Sen yaklaşık 5 milyon euro para alıyorsan o parayı hak edeceksin.Kimse Afrika kupası falan demesin Afrika kupasında finale kalan tek futbolcu bu değil.Ben tahammül edemiyorum artık ve devre arası bi şekilde elden çıkarılmalı.Çok para verip almamıştık o yüzden 4 5 milyon euro teklife derhal gözden çıkarmalıyız.Şimdi satamazsak bu kazık 2 yıl daha burdan çıkmayacak.Bu sezonu saymazsak daha 2 yıl daha sözleşmesi var çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalsa dahi her yıl 2. yarıları bekleyecek bir lüksümüz yok bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir