6 Aralık 2019 Cuma

Florya'yi geri almak önemli ve çok zor bir işti


Riva / Florya projelerinin Galatasaray'a ne kattığı sorusu tartışılır. Dursun Özbek döneminde yapılan ve kırdırılan paralar, bilinmeyen içeriklerle birlikte ilerleyen bir süreç. İçeriği yeni yeni öğrenmeye başladık dahi diyebiliriz. Kemerburgaz'da yapılması düşünülen tesis de böyle. Florya'dan çıkıp, oraya daha modern bir tesis yapılacaktı ama arazinin konumu ortada.

Maden arazisi olduğu ortaya çıktı, hatta sahibi de devlet değil. O araziyi hangi akılla almayı kabul ettin ve içeriği hiç mi araştırmadın? İş Florya'ya geldiğinde de o araziyle alakalı gerçekler ortaya çıktı. Şu da var, hangi parayla yapacaktın? Florya'yı da yok parasına kaybetmiş olacaktın ve tesissiz kalma ihtimalin doğmuştu.

Ali Sami Yen'deki kullanım hakkımızı zamanında kaybettik. Sonra Riva elden çıktı, son halka da Florya'ydı. Florya'daki arazi ve üst kullanım hakkına sahip olduğumuz alan değerli. Yok parasına asla vazgeçilmemesi gereken bir yer. Bu yüzden de orayı kurtarmayı başarı olarak görüyorum. Florya için aldığımız parayı, bankalar anlaşması kapsamında geri vereceğiz.

Yönetimi son dönem de eleştirsem de, bu tarz konularda haklarını vermek gerekiyor. Dursun Özbek döneminin enkazını kaldırmak kolay olmuyor, her gün yeni bir şey karşınıza çıkıyor. Daha bunun yapılması düşünülen basketbol salonu var. Orası için de bir garanti verildi ama hangi parayla yapılacaktı hiçbir fikrim yok.

Tabii bu haliyle de çok yetersiz bir Florya var. Modern ortamdan uzak, sahası az ve bakımsız görünen bir tesis. Ciddi bir yatırım gerekiyor ya da Florya arazisi ciddi bir şekilde değerlendirilmeli ve yeni yer bulunmalı. Galatasaray'ın çok daha iyi bir tesise ihtiyacı var, özellikle de altyapısı adına. Neredeyse tek sahada devam ediyor tüm altyapı.

8 yorum:

  1. Surekli yapi/insaat sektorunden sponsor buluyorduk, Turkiye'nin icinde bulundugu durum nedeniyle bu sektorde sponsorluk bulmak zorlasti. Yapilicak en akillica davranis, stadda oldugu gibi florya metin oktay tesislerine isim hakki satip orasini bir elden gecirmek. Ornegin, X sirket Metin Oktay tesisleri 10 senelik anlasma ve yep yeni modern bir tesis. Maalesef tesislerimiz cok cag disi ve elden gecmesi gerekiyor. Umarim bunu basarabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir gelir elde edileceğini sanmıyorum.

      Sil
  2. burak bey ,floryada bulundugumuz yer 3 parsel sadece 1 parseli bize ait diger 2 parsel için bir bedel ödüyoruz tapuda bu alanlar tarla gözüküyor yapılacak en önemli şey bunlarıda alıp ileride oradan gelecek saglamak olmalı,,eşegimizi kaybedip bulmak gibi oldu bu durum ana para ve işleyen faizi ile geri aldık araziyi., geçmiş yönetimin hatalarının peşkeşin en büyüklerinden biriydi o gün oldu bittiye getirildi genel kurulda itirazlara ragmen riva, florya birlikte oylandı bazı aklı selim vicdanlı arkadaşlar şerh koydurdu ama nafileydi alkışlarla kabul edildi sonra malum alınan parada ciddi bir eksikle kırdırıldı buhar oldu uçtu. eger başka adaletli bir yerde olsaydı sorgulanır yargılanırdı sorumlular, ama hala şakşakçıları aklamaya çalışıyor beleş yemek beleş otel odası için .bu yönetim zararın neresinden dönsek kardır dedi bu anlaşmayı böyle okumak gerekiyor.evet bu anlaşmada bize bir yük getirecek fakat degerli bir yeri kaybetmemek için deger bir anlaşma. bilmiyorum kemerburgazda ki yeri gördünüzmü bence kesinlikle tesis yapmaya pek uygun degil koşulları itibarı ile, kasımpaşa tesisleri gibi düz ayak uygun bir yer degil eger bu yönetim o civarda devlete ait düz ayak bir arazi ile burayı belli bir anlaşma ile degiştirebilirse çok büyük bir iş yapmış olur camia için işte o zaman florya arazisi bize gelecek olur.. başkan ve yönetim arazi maddi sorunlar için çabalıyor önemli işlerde yaptılar hakkını vermek gerekir lakin sportif olarak bu sene dogru adımları atamadılar futbol ve diger branşlarda planlama, tranfer, dogru iletişim vs ne yazıkki aynı başarıyı gösteremediler tartışılır durumdalar , tabiki bunun temel kronik nedenleri var ayrı bir durum degerlendirmesi gerekir..bu arada söylendigi kadar içler acısı degil floryadaki tesis ama tabiki yeni ciddi bir yenileme gerekiyor ama kaynak yaratmak gerekir artık yukarıdaki arkadaşın bahsettigi gibi sponsormu olur bugüne kadar hiçbir taşın altına elini sokmayan iş adamlarımı olur bilemem..yada burak bey size yılbaşı büyük ikramiyesi çıkması lazım eminim hem florya ya hem sanırım samsunlusu`nuz oranın alt yapısına kaynak yaratırsınız...şimdiden bol şanslar..bu akşam hep temenni ettigimiz ama beceremedigimiz dogru oyun iyi sonuçla yüzümüz güler en azından amorti ile seviniriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, kalan parselleri de satın almak en büyük hedef olmalı. Hepsinin ötesinde de tesisler modern bir hal almalı.

      Sil
  3. Mustafa Cengiz'i tebrik etmek lazım. Kendisini koltuktan indirmek isteyen lisecilere rağmen iyi işler başarıyor ve direniyor. Umarım bir şekilde görev süresini tamamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda ben de tebrik ederim. Kabul etmeyenler olsa da büyük iş başardı.

      Sil
  4. Süleyman Rodop: "Kemerburgaz Tesisleri, Galatasaray’ın oluyor! Arazi 1 yıl içerisinde Galatasaray’a geçiyor."

    Hem Florya'yı geri kazandık hem de Kemerburgaz Tesisleri'ni alıyoruz. Nereden bakarsan bak çok karlı iş oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, güzel iş. Anlaşılan o ki tesis yine Kemerburgaz'a taşınacak ve Florya'yı kulüp kendi değerlendirecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir