4 Aralık 2019 Çarşamba

Galatasaray 0-2 Tuzlaspor, şu rezaleti kim izah edecek?


Alınan mağlubiyetlerde ilk 11'de sahaya çıkan, kağıt üzerinde "as futbolcu" diyeceğimiz isimler suçlanıyordu. Beşiktaş ve Real Madrid deplasmanları sonrası hocanın açıklamalarını tekrar okuyun. Tuzlaspor karşısında da sahaya çıkan rotasyonlu kadro suçlanıyor. Hep futbolcular suçlu ama bu takımı da ben kurmadım.

Tuzlaspor maçının bir izahı var mı? İyi futbol oynamayacağımızı zaten biliyordum. İdeal kadronla ne oynuyordun ki neredeyse ilk kez bir araya gelen futbolcularla futbol oynayacaktın. Bugün daha doğru bir futbolla sonuç alman gerekiyor. Senin ise her zaman olduğu gibi neredeyse pozisyonun bile yok. Her zaman da kaos içinden çıkamıyorsun.

Rakip akıllı. Kapandılar, Galatasaray'a mümkün olduğu kadar açık alan vermediler ve kontradan işi bitirdiler. Yunus Akgün, Emre Mor ve Jimmy Durmaz'la ileri üçlüyü kurduğunda o hattın mümkün olduğu kadar hareketli olması lazım. Hareket eden ise sadece Emre Mor. Onun da bir yere gittiği yok, kendi kafasına göre oynuyor.

İlk yarıda bir de Taylan Antalyalı'yı öne çıkarırsın. Yalnız kaldı tabii, bol bol ceza sahası içi koşu yapsa da topla doğru yerde bir türlü buluşamadı. Seri'yi kontrol adı altında orta sahanın ilerisine çıkarmıyorsun, Selçuk İnan'la da oyun kurmaya çalışmaktasın. Haliyle Tuzlaspor karşısında dahi herhangi bir hücum etkin yok.

Seri'yi bu şekilde 6'ya çakacaksan, daha az paraya oynayacak Hürriyet Güçer tipinde futbolcular var. En azından sertlik katar dersin. Seri'nin özelliğini kullanmayacaksan böyle bir maliyete niye girdin ki? 2. yarıya bakınca da zaten elle tutulur bir yan yok. 1-0 geriye düştükten sonra tamamen kontrolü yitirdin.

Kenarda forvetin var, hala Donk'la gol arıyorsun. Üstelik pas oyunuyla, ceza alanına top doldurmadan. Belhanda / Adem Büyük'le maç kurtarmaya çalışıyoruz, daha ne konuşalım ki. Sahadaki tek kazancın 16 yaşındaki Emin Bayram. Stoper haliyle dahi hücumdaki kısır takımının 2 pozisyonu ona ait.

26 yorum:

  1. kapanan savunmayı genişletmeniz gerekir,merkez kapalıdır o yüzden kanatdan girmeniz gerekir,emre taşdemir ve yuto yapması gerekiyor veya kanatlar yapması lazım,ama komik bir şey var,bekler de,kanatlarda içerde konumlanıyor kanada açılan yok :) ben hayatımda böyle bir şey görmedim skandal resmen ya,temel hucum etmeyi bilmiyor takım daha maç böyle dar alanda oynanıyor, rakip savunma yerinden kıpırdamadan maç tamamladı, hoca hala ocak ayı desin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler yapamıyor, kanatların zaten etkisiz. Hadi kanattan indin diyelim, ceza sahasında vuracak bir forvetin de yok.

      Sil
    2. Mesele oyuncu kalitesi değil mesele kapalı savunmayı acmak için yapmak gereken şeyler,Gs bunları yapamıyor daha bunu diyorum,kaliteden ziyade organizasyon yok bu takımda,sen ben ve 5-6 kişi daha gidelim TT arenaya,kapanalim bizi bile acamazb takım

      Sil
    3. Mesele herhangi bir hücum planının olmaması. 10 maçta sadece 3 kez iç saha galibiyeti aldık bu sezon.

      Sil
  2. Türkiye kupası çok da önemli bir kupa değil elensen de birkaç gün konuşulur sonra unutulur hal böyleyken işler kötü gidiyor takımın en gamsiz adamı Belhanda maça giriyor. Bu maçı bari Mustafa Kapı Atalay Erencan gibi oyuncularla kaybetseydik keşke... Oyuna sonradan onlar girseydi. Girenler zaten bir şey yapamadı. (Adem Büyük hariç) Donk'un oyuna girmesinin hiçbir mantığı yok benim gözümde... Bu turun bize kazancı Emin Bayram olur umarım... kötü maçtı sıkıcıydı. Takımımın maçı var deyip sevincle oturuyorum ve izlediğim şey zaman kaybı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz öyle şey. Ligde de iyi değiliz, kupa bir anda önem kazanabilirdi.

      Sil
  3. 3 sol ayaklı sağ kanat oyuncusuyla maça başlayıp kadro dışı bırakılması gereken Belhanda'yı kurtarıcı olarak oyuna alıyorsa, oyuncular ne kadar oynarsa oynasın, bu maçı hocadan başka kimseye yazamam. Emin ve Taylan hariç hiçbir kazanım yok. Diğer maçı kurtarmak niyetiyle as takımla çıkacağına göre de diğer gençleri seneye kadar da göremeyiz.

    Daha yeni şans bulmasına ve maç pratiği olmamasına rağmen 90 dakika oyundan düşmeyen Taylan'ın çok büyük hakkının yendiğini düşünüyorum. Selçuk yarım sezonda şu adamdan daha fazla süre aldı, olacak iş değil.

    Emin kendine çok güveniyor ve 16 yaşında bir genç için inanılmaz bir fiziğe sahip. Pozisyon bilgisini biraz geliştirirse Ozan'dan bile daha uç potansiyel olarak görüyorum. Yanındaki partnerin Ahmet olması biraz talihsizlik tabi. Keşke önümüzdeki maçlarda da süre alsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 sol ayaklı sağ kanat oyuncusu eğer hızlı yer değiştirse ve hareketli oynasa sonuç alabilirlerdi yine.

      Sil
  4. Abi maci izleyemedim. Cogu yerde Emin Bayran'in takimin en iyisiydi yaziyor. Dogru mu? Dogruysa helal cocuga

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yorum, detaylıca yarın için yazdım da.

      Sil
  5. Potansiyeli olan oyuncularımızı Anadolu takımlarına göndermek, yabancı bir pilot takım ile anlaşıp kiralamak neden düşünülüyor anlamıyorum. Emin çok olumlu ışık verdi ama bugün içler acısı bir durumda olan Yunus'ta ilk maçında Emre Akbaba'ya yaptığı asistle gözlerimizin pasını silmişti. Hocayı artık tanıyamıyorum. Bir kez bile Taylan'a şans vermemek. Bugün sahada izlediğimiz orta saha oyuncularının hangisinden kötüydü Taylan. Ne yaptı bu çocuk. Çok sevdiğim ama bitik halde olan Arda'yı düşüneceğimize neden elimizdeki yetenekleri kullanmıyoruz. Kanatlardan tek bir düzgün orta yapılamazken Donk'u forvete atmak nedir. Antalya maçında hasbelkader son dakikada kafa golü attı diye gizli golcümüz mü oldu. Bişey şer denemeli hoca ya. Beklerden memnun değilsen alternatif yarat, Süleyman Muş veya jimmy. Dene en azından ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatmıyorlar ki. Garanti süre verecek bir takım bulamıyorsun.

      Sil
  6. dün buralarda bu takım kadıköy'deki maça kadar 9 maçlık bi galibiyet serisi yakalayacak diyenler vardı. bu takımin o 9 maçı mağlubiyetler-beraberlikler alarak 0(sıfır) galibiyet ile tamamlamasi bile daha yüksek ihtimal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9'da 9 olmayacak bişey değil. yeter ki fatih hoca formunu bulsun

      Sil
    2. O 9 maça bu kadro mu çıkacak ki sen bu yorumu yapıyorsun?

      Sil
    3. çıkan kadroları da gördük.

      Sil
  7. Eskiler, bu çoçuk okumaz sanayie ver derlerdi. bu akşamki takımdan okumayacak sanayi'nin ihtiyacını uzun zaman karşılayacak çok eleman çıkar..çok seý yazılır elbette lakin neden niçinleri sizde yaźsanız bizlerde yorumlasak kendimizi tekrar etmiş olacagız değişen sadece maç başlıkları olacak..
    Yanlız ölü gömücüler sadece mezarlıkta degil artık heryerdeler yanlız gün geçer devran döner herzaman olduğu gibi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanayiye vermen halinde gelişebilecek pek futbolcun da kalmadı.

      Sil
  8. Gördüğüm kadarıyla kimse skor sebepli bir serzenişte değil aslında. Herkes artık sahadaki oyunculardan ve yeterliliklerinden çok teknik ekibin bunca tutarsızlığı sürekli nasıl sergilediğine şaşkın adeta.

    Fakat bence art arda kötü sinerji bir anlamda bu sezon başımızı sarstı kendimize bir türlü tam anlamıyla geldiğimizi hissedemedik forvet sakatlıkları da bence en önemli etken oldu buna da.
    Fakat artık Trabzon maçındaki istek ve ciddiyeti geliştirebileceğimiz bir fikstür önümüzde aslında bu açıdan kupa dahil kenara atılmış olabilir. Ekip yaşlı ve yakalanamayan hava nedeniyle tüm takımla ciddi bir kamp dönemi arzu edilmiş olabilir diye bile düşündüm açıkçası.
    Alanya maçında takım açılır ve güzel bir galibiyetle de başlarsa bu sürece ki bugün tuzla maçı sonrası büyük ihtimalle bu arzuyu göreceğiz cumartesi artık olumsuzluklardan uzaklaşmış olacağız diye tahminim.
    Teknik ekip de daha sağlıklı hamleler şansını bulacaktır bu rahatlama ile diye düşüncem ve umudum tabiki.
    Uyanık kalarak kırılmalara sebebiyet vermemek de bize düşen iş biraz sabır önemli dakikadayız hatırlatayım istedim önümüzdeki 15 gün asıl resmi bize hissettirmeli yoksa büyük hasar alırız desteklemeli takımı adamlar ligden düşme mücadelesi verdi taraftarı öyle veya böyle gitti maçlarına. Ne yapalım bırakalım da düşsün mü takım diyordu.
    Herkesin öyle veya böyle beklenmedik sezonu aslında bir nevi biraz sakin kalmakta yarar var biten birşey yok yada şöyle diyeyim başlamış olan
    Destek düşmemeli 1 ayda 3 maç var samiyende unutmayalım sebebi de son 4 maçın 3 ü deplasman şeklinde rakip 5 içsaha oynayacak iken ne muazzam değil mi.
    Kısaca yangın herkeste var biraz bizde aşırı ateş var diyerek en öne çıkmayalım lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinerjilik falan değil mesele, daha derinlerde sorun var. Hocayı da bu noktada konuşmak gerekiyor. Bir şey değişmiyor çünkü.

      Sil
  9. olsun ya; taktik-teknik, oyun planı, fizik vs aslında iyi sayılır. tüm suç oyuncularda. ocak ayında yaparız 3-4 transfer filan. yine olmazsa yazın 4-5 transfer daha yaparız. olana kadar bu döngüyle devam ederiz. nasıl olsa suç hep oyunculardaymış işte...

    YanıtlaSil
  10. En kötü forvet forvetsizlikten iyidir. Hoca forvetsiz çıkarak ne düşündü çok merak ediyorum.Selçuk ne verecek daha yani bunu görmemek için hakikaten kör olmak lazım Çek ortaya Jimmy'yi at forvete Erencan'ı.Olmuyorsa bile en azından denedik deriz.Selçuk'un olduğu bir orta sahanın maç kazanma ihtimali 0 yani gerçekten yeter artık bu evlatçılık.Atalay şu kadar bile güven vermiyorsa eğer lisansını iptal et gitsin bu nedir ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Böyle üç kısa oyuncuyla oynayacak bir düzenimiz yok. Gerçi forvetle de yok :(

      Sil
  11. Her formasyonda oyuncuların durmasi koşması pas atması yada pres yapması gibi bir takım taktiksel görevleri vardır ama bu takımda bu yok. 443 442 352 hangi formasyonla çıksın sahaya takım formasyonun gerektirdiği görevleri yapan birilerini göremiyorsunuz yani oyunculara taktiksel görevler ya verilmemiş yada verilmiş ama oyuncular bunu yapmıyor. Iki halde de sorun teknik yonetimdedir. Taktik görevlerini vermediyse yada verilem görevi oyuncu yapmıyorsa çözüm bulacak kişi hoca. Tahtaya formasyonu yaz çıkın oynayın gibi bir durum var ortada. Eren mitroglu diagne andone falcao... bu forvetlerden hangisi ceza sahası içinde gerektiği kadar topla buluştu? Adamlara top gelmiyor. Topu getirecek adam mı yok? Belhanda feghouli nagatomo mariano vs vs. Bu adamlar ne iş yapıyor? Görevleri topu ileri taşımak forvete asist yapmak uygun pozisyonda şut atmak degil mi? Bir takımın herşeyi sorunlu olamaz bence. Eger herşey bu kadar sorunlu ise ve çözüm için herhangi birşey de yapılmıyorsa tüm sorumluluk hocaya aittir. Tüm bunlara rağmen sorumlu olan kişi hâlâ ocak ayı hâlâ transfer hâlâ şu oyuncu bu oyuncu diyorsa kusura bakmasın ama bence misyonunu tamamlamıştır artık ve istifa da hizmet etmenin bir yoludur. Ocak ayında yeni oyuncu aldırmaya çalışmak FFP ortamında takıma ihanetten başka bir şey değildir bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca, 20 sene önce yaptıklarıyla övünüyor ama 20 sene önce yaptıklarını bugün yapmıyor maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir