14 Aralık 2019 Cumartesi

Galatasaray 2-2 Ankaragücü, iflasın en güçlü ayak sesi


Kırılma noktaları vardır. Geliyorum diye haber veren ve geldiğinde de kaçınılmaz sonu yaşamanız gerektiği. Ankaragücü karşısında alınan bu beraberlik de iflasın resmidir. Ligin en kötü takımı diye adlandırdığımız ve 10 kişi oynayan Ankaragücü'ne karşı 2-0'dan 5 dakika içerisinde 2-2'yle maç veriyorsunuz. Marcao'su, Emre Taşdemir'i yok bu işin. Takım dahi sabote ediyor olsa bu takımı sen kurdun, senin eserin.

3'de 3 gelmesi halinde, ligin 2. yarısına daha umutlu bakmak mümkün diyorduk. Daha o serinin ilk ve en kolay anında dağıldık. Şu maçın izahı var mı? Şampiyonluk hedefleyen bir takımın, şu şartlar altında görüntüyü buraya getirmesini nasıl açıklayacaksın. Nzonzi'nin kadro dışı bırakılması için doğru diyorum, hala da o noktadayım ama tüm takımı kızağa çekebilecek misin?

Ankaragücü karşısında da iyi oyun falan yok bu arada. Ligin bana göre en kötü 2 hücum takımının maçıydı. Ankaragücü'nün elbette mazeretleri var, ekonomik ve kadro konusunda sıkıntılılar. Tek planları da Origill'in ön alandaki mücadelesi ve hızlı çıkışlar. İlk yarıda da o imkanları buldular hatta. Galatasaray ise ilk 10 dakika baskılı oynadıktan sonra yine klasik görüntüsüne döndü.

4-4-2'ye dönüş güzel de, sahadaki isteksiz futbolcularla hiçbir şey değişmiyor. Yaratıcılık çok büyük problemdi. Pozisyon bulmakta zorlanan, yine organize atağı olmayan, topu Babel / Falcao ikilisine dahi getirmekten aciz haldeler. İlk yarıda da Belhanda'nın top kayıpları, Feghouli'nin sahada olmaması, geriden bir türlü çıkamamak da baskı kurmamızı engelledi.

2. yarıda Feghouli'nin golünün erken gelmesi elbette avantaj. Böyle bir rakip karşısında 1-0'ı bulduktan sonra gerisi gelmeli. Yine büyük bir etkimiz olmasa da alanlar açılmaya başladı ve pozisyonlar geldi. Rakip 10 kişi kalınca da ipler tamamen elimize geçti. 2-0'ı da bulmuşsun işte, en azından koru o skoru.

2. yarıda Lemina'nın biraz olsun topla çıkmaya başlaması ve Feghouli'nin kendini hatırlaması görüntüyü değiştirmişti. Lemina mühim, maalesef sakatlığı kaynaklı rahat hareket edemiyor. Selçuk İnan değişikliği çok bir şey değiştirmedi gerçi. Taylan Antalyalı da hatta direkt etki etti ama Emre Taşdemir sana maçı kaybettiriyor.

Marcao'nun penaltısı ya da, ne diyeceksin ki? Orada skor 2-1'e geldikten sonra, 2-2'yi de göreceğimizden sanırım hepimiz emindik. 2-0'da dahi, son 5 dakika kala "gol yemeyiz inşallah, ya kazanamazsak" diye düşünüyoruz. Futbol yok, kazanmaya, ileriye dönelik herhangi bir ışık göremiyorum. Ocak ayı ne değiştirecek ki?

29 yorum:

  1. Fatih hocaya yazar.
    1) Selcuk Inan'in dakika bulmasi bile hata artik. Defansif katki ve destek vermiyor. Lemina'nun ccikmasi sakatlik. Anlarim. Ama Taylan girmeliydi onun yerine o bølgeye. Selcuk Inan girdi gibi Ankaragucu daha rahat geldi bizim kaleye. Tesaduf Degil. Hoca'nin hatasi Selcuk'tan katki beklemek.

    2) Marcao'ya da yaziyorum. Bu adami bu blogda begenmeyen tek benim herhalde. Sol ayakli olmasi topu iyi oyuna sokmasi umrumda degil artik. Ønce defansi yapmayi øgrenmeli. Bu sene yedigimiz gollerin 70% Marcao'nun pozisyona hatasi var. Cok kolay geciliyor ve cok kolay sut atilabiliyor onun ønunden.

    Son olarakta bugun Ben Nzonzi'nin olmayisinin artisini gørdum. 2-0 yapmamiz da tesaduf Degil. Bunda Lemina-Belhanda'nin birlikte 8 numaradaki uyumunun katkisi var. Ikisi de hem defansi yapmiyor hem hucum yapiyor. Nzonzi hucum da orta sahayi eksik birakiyordu. Bugun bøyle durum yoktu. Pas hatasi olsada top kapmalari ve topu ileri tasimalari da fazlaydi Bugun Belhanda ve Lemina'nin. Bence ikisininde iyi oynadi bugun birlikte. Ikisi birlikte oynamaya devam etmeli cift 8 numara olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi burde hoca aciklamasinda bu isin taktile aciklanacak bir durum yok diyor ya.. Galatasaray'in 1 numarali sorunu taktik. Hem Mac icinde hem oyuncu degisikliginde. Yine 3. Gun icinde ikinci macimiz diye bahaneyle basliyor. Avrupa maci oynayan butun Avrupa kulupleri de yapiyor. 20 yildir olan birsey niye yeniymis gibi hep bu bahane? Hoca artik iyice sasirdi..

      Sil
    2. Hocaya yazar tabii. İlk 30 dakikada bitirmen gereken bir maçtı, 2-0'a da takılmıyorum.

      Sil
  2. nzonzi ve seri yokken tempolu ve dikine futbol oynadık! 90 dakika mükemmeldik, şov yaptık! ama olmadı! bu sefer ki suçlu bence hava durumu olabilir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi ve Seri'nin yokluğu artı, eksi değil.

      Sil
  3. rakip berbat bir takım. 10 kişi kalmış ve skor 2-0. buradan maç verdik. bundan daha dibi göremezsiniz zaten.

    YanıtlaSil
  4. babel uzak köşeye plase yapmayı bilmiyor resmen. bu kaçıncı ya..
    falcao gayet iyiydi bence. kaçırdı, olabilir. ama oyunculara bakmam.

    idman bile yapmıyor bu takım. ayak tenisine devam!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao oynayabileceği en iyi topu oynadı bence.

      Sil
  5. hoca hala ali koç a mesaj yolluyor basın toplantısında.. hocam top oynayalım top? 3 maç üst üste eze eze bi kazan sonra mesaj gönder istediğine yeter be bıktım usandım.

    YanıtlaSil
  6. Bence ikinci yariya yeni hocayla girmemiz gerek, bu saatten sonra hocanin toparlayabilecegini sanmiyorum, bu taraftara bu kadar harcanan paraya yazik günah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yönetim de gerekir o işe.

      Sil
    2. Haklisin bu islerin sportif yani kadar politik yönü de var, hocayi severim ve son ana kadar da destekledim ancak bu sene anlamsiz bir israr ve yaraticiliktan uzak basmakalip kararlar vermeye devam ediyor, teknik ekibin de degisecegine inanmiyorum, bana göre farkli bir bakis acisi, problemleri görebilecek farkli mekanizmalara ihtiyacimiz var ve gec kalinirsa sonraki seneyi de kaybedersin zira yazin bastan kurulup ayni sene sampiyon olmak daha da zor.

      Sil
    3. Bu yönetim daha iyi bir td getiremez, futbolu mümkün değil hoca olmadan yönetemez.

      Sil
  7. Kımı garip bir penaltı yapar kimi uzatmalarda arkasına adam kacırır kimisi altı pasa kosu yapan adamını uzatmalarda bile takip etmez ayıptır. Tuttugu takımın taktik anlayısından mantalitesinden hakkaten utandırıyorlar insanı. Bu ne bıcım iş ahlakı. RB sen zaten cabuk olmayarak hayal kırıklıgına ugrattın bizi gol de atamayacaksan ne numaran kalıyor. SF bu ne savrukluk rahatlık 100 milyonluk adamlar onde pres yapıyor. Marcao ıyı nıyetlısın de bu ne amatorluk ya bir defans bu kadar garip durumlara nasıl düşebilir anlamak mumkun degıl. Mariano fiziken yok hukmunde. YN fiziğin iyileşti biraz da cok cok iyi olmazsa senin de bir numaran kalmıyor zaten hucum verımlılıgın yok sayılır. RD, RF iyidiniz. YB performansın az bir gelişti tamam da sonda adamını takip etmemen affedilmez. ÖB sırf mücadelen vardı bu mac tek basına yetmez boyle goze batarsın. ML cok iyi oyuncusun ama sana 90 dk ihtiyacımız var. Taylan iyidin. Ne ET ne de ÖB den 4 lunun solu olmaz takımımızda bir tane 4 lunun solu vardır heralde bir tek hoca fark etmedi bunu. Muslera adamsın sen. SI için kuracak bir cümle yok. Hocanın bir lafı var cok guzel top bizde biz oynayalım onlarda onlar oynasın anlayısı gs ye yakısmaz diyordu. Tam da boyle takım kurdun be hoca bu nasıl celişki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdman yok, taktik çalışma yok, bunlar çok belli.

      Sil
  8. amacımız hücum olsa emre girince anlarım. sol ayaklı, orta yapar falan. yuto hücumda kısır çünkü.

    ama dakika 86 2-0 öndeyiz yuto gibi bir savunma uzmanı çıkıyor! emre'nin yediği çalım ortada. yuto asla yemezdi.

    terim'in aklı hiç sahada değil hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçı kazandım havasına girmek tamamen, değişikliklerin anlamı o.

      Sil
  9. 'sahanın en iyi oyuncusu belhanda'yı ıslıklara rağmen çıkarmadım' dedi. selçuğu da oyuna sokarak ne kadar iyi yapmışım diycektiniz dedi eğer maçı alsaydık.
    fıkra bu kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan'lık bir maç değil bence, onu eleştirmem. Tercih edilmesi hatadır, yoksa Selçuk otur dersin oturur, sahaya gir dersin girer. Kapasite bu kadar.

      Sil
  10. Rakibi umutlandıran Marcao'nun o sacmasapan hareketi... Adam zar zor yürürken faul yapıp penaltı hediye ediyorsun adamlar umutlaniyor yoksa maç bitmişti.
    Bizim için orta sahada en önemli isim kesinlikle Lemina... O yoksa orta saha da yok gibi oluyor zaten nerdeyse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-1 olunca da maçın 2-2'ye geleceğinden emindik sanırım :(

      Sil
  11. kızılay gibiyiz.kan ihtiyacı olana konya ,beşiktaş,ankaragücü kan veriyoruz can veriyoruz,emekli sandıgı gibiyiz çok yüklü emekli maaşları veriyoruz, iş bulma kurumu gibiyiz işini kaybedecek olanlara kocaman,avcı gibi yeniden iş veriyoruz.ama kendimize bir hayrımız yok ne yazıkki.. bunca yıl maç seyrettim ilk kez bir oyuncu girdi diye stadı terkedenleri gördüm buda demokratik bir protesto diye klüp tarihe geçer haklı olarak.APTALCA yaptırılan penaltı sonrası etrafımızdaki herkes bu maç berabere biter dedi bunu ankaragücülü oyuncularda hissetti topu alıp koşarak orta sahaya bıraktılar hem bizlerdeki hem rakipteki bu hissiyatı kim yarattı kim bu duruma alıştırdı, flimde ki gibi hayat futbola fena halde benzer şahsi beceri gerektirir ama aslında toplu takım halinde oynanan bir oyundur hayatta öyle degilmi istedigin kadar yetenekli ol iyi bir takımın yoksa kaybedersin evet kaybedersin. demişti flmin o güzel karakteri tamda durum tesbiti için aklıma geldi maç çıkışı bu replik.metroda derin bir sesizlik vardı durumu kabullenmiş olmaktanmı yoksa durumu düzelteceklere olan büyük güven kaybındanmı bilmiyorum bildigim hep birlikte bütün bileşenlerin terapiye ihtiyacımız oldugu .hayattaki gibi vakti zamanı gelen gider yenisi gözlerini açar bu böyle devam eder zira buna karşı koymak imkansızdır imkan varken bunları görelim yenilenelim yeniden güzel günler görmek için..

    YanıtlaSil
  12. 2-0 öndeyken 87 de neden çıkıyor ki nagatomo? al sana emre taşdemir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçı kazandım havasına girmenin doğal sonucu.

      Sil
  13. Maçı izlerken en ufak heyecan yoktu içimde.Sadece top Falcao'ya geldiğinde heyecanlandım ki 2 net pozisyonu kaçırdı.Adam hazır olmayan haliyle dahi insanın gözünün pasını silebiliyor.Atılan iki göle de tepki veremedim çünkü ortada rezalet bir oyun vardı.Bunu rakibin son 6 maçta mağlup olan bir takım olması nedeniyle söylüyorum bu arada. Yani ligin açık ara en kötü takımına karşı dahi bu kadar rezil oynayacaksak neyin şampiyonluğundan bahsediyoruz ki?Hoca oyuna manevi evladını alınca staddaki bazı taraftarlar stadı terk etti.Ben de maçı kapattım ama biraz sonra tekrar açtım.Keşke açmasaydım da bu rezilliği görmeseydim diyorum.Bu beraberlik 6 - 0 kaybettiğimiz Real ve 5 - 0 kaybettiğimiz PSG maçlarından daha rezalet bir sonuçtur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iyi oyun beklemiyordum zaten, en azından sonucu alalım derken 5 dakikada verdik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir