28 Aralık 2019 Cumartesi

Galatasaray 5-0 Antalyaspor, Taylan Antalyalı be kardeşim


Futbolcular ya da formasyon sorun değildi, felsefe problemdi. Galatasaray'ın 11'i mümkün olduğunca ağır futbolculardan oluşuyordu ve o görüntü içinde de biraz olsun hareketlilik gösteren herkes fark yaratabiliyordu. Bu işin doğasında hızlı oynamak var. Kaliteli pas ayakların var, bu isimlerin etrafını mümkün olduğunca tempolu tutacaksın.

O isim de Seri. Çok kaliteli bir pas ayağı. Maalesef bu haftaya kadar o kadar ağırdık ki Seri de temposuz göründü. Seri'nin yanında Lemina, forvete yakın da Taylan Antalyalı'yı kullanınca hız arttı. Haliyle de Seri'nin pasları değer kazandı. İlk yarıda 3 gol bulduk ama Onyekuru gibi bir futbolcumuz olsa 6'ya 7'ye gidebilirdik.

Yine 4-4-2 oynadık. Bu sefer hareketsiz ve ağır Babel yerine Taylan Antalyalı'nın tercih edilmesinin farkı büyük oldu. Çok dolaştı, takımı öne taşıdı, kilit pasları vardı, mümkün olduğunca da rakip ceza sahası içinde gol kovaladı. Falcao da böylelikle rahatlıyor, etrafında çok hareketli futbolcular vardı. Feghouli biraz kendi performansına yakın olsa yine ilk yarıdan fark açılacaktı.

Selçuk İnan / Belhanda orta saha hattıyla 4-4-2 oynanmaz. Göztepe maçından sonra yazmıştım, kim ısıracaktı o takımda? Hem topu kullanmak sorundu, hem de mücadelede yoktuk. Antalyaspor karşısında Seri gibi bir oyun kurucu vardı, Lemina gibi de rakibini ısıran bir futbolcu. Lemina her maç iyi gerçi, mücadelesinden hiç ödün vermedi. Takımın hız kazanması ona da yarıyor.

Sağ kanadı da verimli kullandık. Mariano'yu son dönemde eleştirsek de bugün hücum katkısı iyiydi. Feghouli'yle ezberleri var ve orada iyiydi. Rakip ceza sahası içinde de ilk kez bu kadar kalabalık olunca pozisyonlar beraberinde geliyor. Falcao her hafta üzerine koymaya devam edecek. Uyum sağlıyor, fizik anlamında da özüne dönüyor. Antalyaspor karşısında hücum aklının kıymeti büyüktü.

2. yarıyı çok konuşma gereği duymuyorum. Yağmur yüzünden zemin çok ağırlaştı ve bir noktadan sonra pas dahi yapmak zordu. Top süremiyorsun, pasların kısa düşüyor. Galatasaray da ilk yarıda topu hızlı dolaştırmasıyla etkiliydi. Haliyle duruldu takım, biraz daha tempoyu düşürdü. Babel'in golü sonrası yeniden hareketlilik başlayarak bu sezon ilk kez 5-0'ı gördük.

Bu iştahı özlemişiz. Hareketli, tempolu, daha da önemlisi isteyen bir Galatasaray vardı. Geçen sezonun ilk yarısının son maçı Sivasspor'a karşıydı. Ona benzer bir görüntü diyebilirim. O gün Feghouli kazanıldı, bugün ise Seri ve Taylan Antalyalı. Şimdi transfere odaklıyız ve planın, programın da hazır olduğunu düşünüyorum. Ligin 2. yarısında bütün seyir değişebilir.

31 yorum:

  1. Sola onyekuru,sol beke Leipzig de ki çocuk,sağ beke linnes yeterli bence,Gs nin büyük değişime ihtiyacı yok bana göre,doğru kadroyu bulduk aslında ama doğruyu bozmamak lazım,seri gidecek diyorlar hayır gitmemeli,yuto gidecek sanırım ben olsam kesinlikle göndermem,belhanda,mari gider yerlerine linnes onyekuru yazılır,gelecek sol bek de luyindamayi nin yerine yazılır,diagne gelirse andone nin yerine,stoper de alınacaksa veya Eskişehir deki oyuncu gelecekse o da nzonzi nin yerine yazılır,daha fazlasına gerek yok bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ++ düşündüm de mariano da giderse bekten oyunu kuracak adamın olmayacak,linnes 6 ay oynamadı ne durumda onu görmek lazım,hazırlık maçları belirleyici olur ,hoca da mari konusunda ona göre karar verir gibi,mariano kafa karıştırıcı bir oyuncu bazen kötü bazen dün olduğu çok iyi,teknik kapasitesi olan bir bek bunu unutmamak lazım,yuto gidiyorsa en azından mariano tutarım

      Sil
    2. 11 için 3 tane nokta atış lazım, onların da 2'si geldi bence. Diğeri de stoper olacak.

      Sil
  2. Ya işte demek ki transfer demek yerine doğru kadroyu bulmak gerekiyormuş,Babel gibi ağır,yaşlı oyuncu değil Ömer gibi dinamik,çalışkan,hızlı adam kullanınca,seri,lemina,Taylan gibi adamları da katinca sonuç bu,Hala söylüyorum Gs nin teknik kaliteye değil fizik kaliteye ihtiyacı var,seri nin ilk defa pasorlugunden yararlandık şu hareketlilik sayesinde bunun en büyük sebebi taylan,seri gitmemeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Hocanın sezon başı düşündüğü oyun yapısının tutar yolu yoktu. Sorun bu.

      Sil
  3. hani güzel bir şarkı var:daha önceleri neredeydiniz?
    sorun fizik-teknik&taktikten ziyade oyuncu tercihiydi,nihayet anlaşıldı herhalde

    YanıtlaSil
  4. ee demek bu taraftar futboldan biraz anlıyormuş değil mi :) seyirci değilmiş hepsi. no selçuk yes taylan diye bin kere söylendi. fark ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı konusunda mütevazı olamayacağım :)

      Sil
  5. skor da önemsiz rakip de. önemli olan iştah ve uyum.
    işte seri! koşu yapan olursa nasıl paslar atıyor gördük.
    işte taylan! hala selçuk'a dakika vermek ne kadar hatalı gördük.
    hareketli ve sağlam orta saha ile mariano bile kendine geldi.
    günün tek kötüsü feghouli'ydi. tek başına falcao'nun 2 golünü engelledi.
    falcao günü 5 golle bitirebilirdi. neyse umarız ikinci devre atar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü rakiplere karşı da futbol oynayamadık. Doğal olarak dediğin iştah ve uyum çok önemliydi.

      Sil
  6. taylan da çok acayip bir özellik var,o da aşırı soğukkanlılık..Hani feg e bir pası vardı ya o pastan önce 2 kişiye vücut çalımı atıp bir oyuncuyu daha üzerine çalımlayıp o pası attı ve bunu sakin sakin yaptı,bu soğukkanlılık büyük takım için çok önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 24 yaşında, genç de saymam :) Niye çocuk muamelesi yapılıyor anlamam.

      Sil
  7. 25 bin civarı küsmeyen, kötü gün taraftarı soguk ve hiç durmayan yagmura ragmen maça geldiler sevinçle evlerine döndüler. sadece skor degildi mutluluk sebebi özellikle bir iki kişi hariç bütünde iyi baskı kuran her yerde yardımlaşan ve sanırım son yıllarda en çok gol pozisyonu buldugumuz rakip ceza sahası civarından hiç ayrılmadıgımız bir takım seyretmek unuttugumuz bir duyguydu bunu hatırladıgımız içindi. feguli biraz becerili olsa santra yuvarlagı yeter diye isyan edecekti ama aradı buda güzel, taylan sahada ayak izinin olmadıgı kesin hiçbir yer yoktu ondanda çimler rahatsız olmuştur ne çektik be diye maç sonu .falcao attıgı ikinci golde aynı anda bir kaç oyuncuya feyk attı kurtardı kendini attı golünü ve ikinci yarı için umtlandırdı çabası ile eksikleri kabülümüz şimdilik, ömer futbol emekçisi egemen sınıfa boyun egmiyor direniyor lemina özel oyuncu dilegimiz daha az sakatlanması. ikinci yarı zemin iki kaleyi ortalayan alanda bir hayli bozulda hava koşulları nedeniyle rakipte salihi oyundan çıkardı formatı biraz degiştirdi birazda direnç koydu buda biraz daha zorladı bizi. zamanında babel degişikligi geldi hareket ve iki gol oldu antalya maçı için övgü olurmu diyorlar olur bu takım 2.lig b tuzlaya yenildi ,10 kişi kalan ankaragücünden iki gol yedi daha dün gibi dogruları dogru oyuncular, dogru oyun anlayışı ile yapınca her maç övgüyü hakkeder tıpkı eleştiriyi hak ettigi gibi. istek ,çoşku saha içi dayanışma, skor geceden kalan güzel hatıralar oldu gelecege tutunmamızı saglayan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftarın coşkusu çok fazlaydı, büyük destek verdiler.

      Sil
    2. evet, kemik taraftar denir ya takımı her şartta iter dün akşam öyleydi ..maç sonu metroya giden tünelde bir beyefendiye rastladım sarı kırmızı mont ve atkısı ile tek başına zorlanarak yürüyürdu kendine yaklaştım teşekkür ettim hiç bir şeyi begenmeyen gençler evde oturuyorken bu havada gelmişsiniz diye , 86 yaşındayım kendimi iyi hissettigim her maça geliyorum galatasaray mutluluk sevincim benim dedi çok güzel bir duyguydu benim içinde..

      Sil
  8. yalnız falcao'nun top ayağına geldiğindeki ağırlığı ve topları ezişi umarım böyle devam etmez. sezonun ikinci yarısına da bu ayakta duramayan haliyle başlarsa problem var. o zamana kadar artık form tutup hazır olması gerek. yani umarim şu anki görüntüsü geçici bişeydir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam hazır olduğunda neler neler yapacak, şu an yüzde 30'u bence. Varlığı bile kalite ve klaslık katıyor.

      Sil
  9. seri çok büyük bi ihtimalle yolcu deniliyordu ama şu maçtan sonra hoca kararını değiştirir mi bilmiyorum. çünkü direk takımın profilini etkileyecek bi karar bu. bugünkü gibi seri'ye uygun bi takım mi olacak sahada ? yoksa merkeze farkli bi oyuncu transferi olacak ve başka bişey mi yapacak hoca ? hocanin bu düşüncesini çok merak ediyorum , orta sahada nasıl bi merkez olacak ve takım buna göre nasıl ayarlanacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiştirdi bence. 11'e yazmazdı değiştirmemiş olsa. Kazandık diye düşünüyorum.

      Sil
  10. Benim bu maçta en çok dikkatimi çeken şey Ömer, Taylan ve Seri'nin savunma arkasına attığı paslar oldu. Böyle olunca da gol pozisyonlarıbulduk rahatlıkla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketlilik var, koşu atılıyor. Bunlar gelirse o paslar atılır. Yapı buna uygun.

      Sil
  11. Orta sahadaki dinamizm bize böyle rahat bir oyunu getirdi. Tabii ilerde de iyi bitiricilerin olması önemliydi. Gördüğümüz gibi iyi bir merkez tüm takımı olumlu etkiliyor. Antalyaspor da kötü gidiyor bunun da etkisi var ama biz bu oyunla diğer çok kötü oynadığımız maçlardan da en az 10 puan daha toplardik. Ben bu devrede toplanan puana formanın topladığı puanlar olarak bakıyorum. İkinci yari bir takım izlersek işler değişebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplardık tabii, şu oyun yapısı daha önce düşünülse şu an o kadar rahattık ki.

      Sil
  12. herkes iyiydi neredeyse ama lemina yine orta sahayı topladı sarı kartı olmasına rağmen tertemiz oynadı yine,herkesi meloyu benzettik şu ana kadar ama asıl meloya benzeyen kesinlikle lemina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina'nın agresifliği de, ayakları da, topla çıkışı da çok kıymetli. Pozisyonunda ülkenin en iyisi.

      Sil
  13. leminayı keşke melo da olduğu gibi kiralama ile bir süre tutup sonra bonservisini alabilsek,aşırı kaliteli herif ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı genç sayılır, maliyet çok. Zor görünüyor.

      Sil
  14. Orta 3lüye bakınca maç başında heyecan duydum açıkçası güzel bir oyun çıkacağı belli idi bence gerçekleşen yeterli olmasa da. Stadtaydım 2. Yarı lar olmasa demiş hoca maç sonu zaten sorunun büyük kısmı güç işte. 2. Yarıdan hiç memnun değilim mesela Taylan kayboldu desem haksızlık olacak ama 2. Yarıda olan şu 3 4 dinamik adamda ilk yarıdan sora yoruluyor artık çünkü ortak bir efor Dağılımına sahip değiliz malesef. Muslera Ömere git açıl diyor bazen ama çocuk yoruluyor gerçekten sol beke kadar gelip top çıkarıyor. Babel yedek oturmayı sorun edecekse vedalaşılmalı bu durum maça göre değişmeli çünkü dün 11 olsa bu tempoda top dönemedi.
    Seri fizik olarak üstüne koymak zorunda. Birde hocam şu süperligin faul kültürü hakkında bir yazı istiyorum senden, sayıları değil konum faullerin bir oyun kültürü halini almış olması hatta çoğu zaman Yugoslav faulü derler ya o kadar paçoz bir vaziyete bürünüyor hakemlerde buna garip standartları ile çanak çoğu zaman.
    Bir ekol olamayışımızın sebebi de nasıl oynarımdan çok nasıl oynatmam olduğundan sanırım.
    Şu takımda topu isteyecek basacak gerçek bir ofansif ortahsa şart faulden korkmayacak aynı zamanda ama öyle bir cesaret de emre akbaba durumuna düşebilir kendi sakatlandı belki 2 pos da da geçen sene ama ucuz atlattığı posizyonları hatırlayınca.
    Velhasıl Ölü toprağını atmak güzel bek transferleri ve ortahsa hamlesi kanat VS derken 5 6 en az yeni isim katılacak gibi ekibe hayırlısı biz kopmayalım yeter devamına bakacağız.
    En kritik haftalardı Ankaragücü göztepe 5 puan herşeye rağmen işi çok zora koyduk hemde kendi elimizle ona yanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de twitter'da yazdım onu. Çok hareketli ve Seri'yi yükseltmesi vaat ediyordu. Öyle de oldu.

      Sil
  15. Hamlelere bakacak devamlılık ki o konuda da iyi başladık bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir