29 Aralık 2019 Pazar

Geç olsun güç olmasın diyeceğim de, bu kadar geç olması gerekmiyordu


Taylan Antalyalı adına o kadar mutluyum ki. "Çok bekledim" bugünleri diyor ya, ben de en az onun kadar bekledim. Transfer sürecinden başlar bu hikaye, son güne kadar da sürer. Neler verebileceğini biliyorum çünkü. İyi tanıdığım bir futbolcu, şu görüntü beni şaşırtmıyor. Üzüldüğüm nokta bugüne kadar beklemek oldu.

Geç olsun güç olmasın diyeceğim de, bu kadar geç olması gerekmiyordu. Bu süreçte Selçuk İnan özelinde ısrar ettik, her fırsatta sahaya attık. Selçuk İnan'a bir şey demiyorum, kapasitesi dahilinde bir şeyler yapıyor ama yetmez. Galatasaray'ın beklentisi ve ihtiyaç duyduğu bambaşka bir şey. Taylan Antalyalı bunu verdi işte.

Yeni bir futbolcu kazandın, hızlandın, tempon arttı. Müthiş bir yerli alternatif işte. Çok hareketli, seni ısrarla rakip ceza sahasına taşıyor, gol arıyor, oyun aklı yüksek. Dayanıklılığı sorun, fiziği biraz daha yukarı çekilmeli ama şu hali dahi fark yarattı. Ağır bir takımız çünkü, Ömer Bayram da şu görüntüde fark yaratıyor.

Taylan Antalyalı ise hücumda bambaşka kapılar açmayı başarıyor. İlk yarıda Feghouli'yi rakip kaleciyle karşı karşıya bıraktığı bir pozisyon var. Eğer o pozisyon gol olsa, yapmış olduğu asisti yıllarca konuşurduk. Öyle bir tempo getiriyor ki o hızın karşısında durmak güç. Rakibi direkt olarak kararsızlığa düşürüyor.

Forvet gibi oynadı bir de. 4-4-2 ya da 4-4-1-1, ne derseniz deyin. Falcao'nun arkasında biraz daha serbest bir roldeydi. Hem ceza sahası içinde bir forvet gibi hareket etti ve pozisyonlar buldu, hem de oyun kurucu gibi pas aksiyonuna katıldı. Oyun kurma işi ağırlıklı olarak Seri'deydi. Taylan Antalyalı ise takımı hücuma taşıyan isimdi.

Bu düzen içinde 10 numara transferi o kadar gerekli mi emin değilim. Taylan Antalyalı'nın görüntüsü iyi, Emre Akbaba da dönüyor ve Feghouli de orada oynayabilir. Değişim tamam da çözümü kendi içimizde arayabileceğimiz noktalar var. 10 numara pozisyonu da biraz böyle. Israr etmeyi tercih ediyorum.

10 yorum:

  1. Abi Ömer'in dün akşam Babel'e yaptığı asist hakkında ne düşünüyorsun ? Sanki yeterince hakkı verilmiyor gibime geliyor. Yabancı birisi aynı asisti yapsa yere göğe sığdırılamazdı.

    YanıtlaSil
  2. yav olur mu öyle şey, siz taylan'i antrenmanarda takip ettiniz mi hiç ? hem taylan şu an sahada o stresi kaldirabilir mi ? daha 18 yaşında ve tecrubeside olmayan bi genç o. acele etmemek lazim.

    YanıtlaSil
  3. Hoca bir kac hafta once demisti, onu yem gibi one atmicam.. demekki hakliymis

    YanıtlaSil
  4. 10 numara Feghouli de oynar. Stoper ve sol bek lazim. Onyekuru ve Linnes geliyor diye sag bek ve sol kanat saymadim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba da var, alternatif çok. Oraya transfere gerek yok bence.

      Sil
  5. sol bek, sol açık ve stoper Ocak ayı için yeterlidir.
    daha fazlası zaten tam oturmamış olan takım içi dengeyi bozar.
    bu gelecek 3 kişi de genç, aç olmalı. kiralık ve satın alma farketmez.
    ffp başımızda var diyorsanız o zaman kiralık aldığınız adamlar da artık genç ve aç olmalı. daha iyisini zaten Ocak'da bulmak da imkansız. paranız da yok zaten.
    geri kalan kısımlar için kalan 17 maç yeterlidir.
    GS'nin bir gelecek planlaması yapması da lazım. Hoca yine bu ocak, yaz, sonra bir daha ocak diyor.
    Abi senin takımın yarısının sözleşmesi bitiyor, birçok kiralık oyuncun var, elindeki VARLIK ya da ASSEt olarak seneye kalacak kim? Ocak ayında bahsi geçen operasyon için aynen geçen seneki ocak gibi son dakkada akıl almaz bir 13 milyonluk CAgne işi yapılırsa o zaman fena batarız.
    Bu sene şampiyon olacağının garantisi var mı. Önümüzde 6 takım var. Liderle 10 puan fark var. Ligde inanılmaz kollanan ve itilen bir Fener var.
    Hoca, kesinlike kalan 17 maçı değil, gelecek yılı ve yılları da düşünecek şekilde planlama yapmalıdır.
    Kesinlikle altyapıdan katkı almalıdır.
    Artık Arda, Cagne vs gibi abuk subuk işlere bulaşmanın anlamı yoktur.
    Arda kim ya? 4 senedir ayağına top değmemiş, her türlü rezilliğe imza atmış birinin ne işi var bizim takımda.
    selçukla, belanda ile uğraşırken sezonu kaybettik nerdeyse. İkinci yarı da da Arda'yı rehabilite etmekle mi uğraşacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de Sekidika işte, genç sağ açık. Tüm hamleler takıma hız ve tempo kazandırır. Diagne'nin dönüşüne ben pozitifim. Falcao arkasında iyi alternatif olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir