21 Aralık 2019 Cumartesi

Göztepe 2-1 Galatasaray, adaletin olmadığı yerde başarıdan mı söz edeceğiz?


Böyle bir deplasmanı kolay yakalayamazsın. 2 takımın da orta sahada olabildiğince risk aldığı, bol bol açık alan olan ve daha fazla atanın kazanacağı bir maç. Göztepe'yi övecek noktada değilim, Galatasaray kaybetmek adına elinden geleni yaptı. Mariano / Nagatomo'nun sorunlarını herkes biliyor. Serdar Gürler ve Halil Akbunar gibi isimler elindeyken de o beklerin arkasındaki boşlukları kullanıyorsun.

Orta sahada zaten koca bir kara delik var. Selçuk İnan mı basacak yoksa Belhanda mı? 4-4-2 maça başladın, rüzgar avantajıyla da biraz olsun kendini hücuma ittin. Göztepe de savunma anlamında sorunlu, en kötü halin dahi pozisyon buldu. Özellikle de 1-1'in ardından açılan alanları daha iyi kullanman gerekiyordu. Feghouli'nin bir pozisyonu var, 2.'sini bulamıyorsun. Gerçi bu beklerle hangi açık alanı etkili kullanabilecektin ki?

4-4-2 başladık, bu sayede Babel'le fena başlamadık. Ona atılan uzun toplarda fizik avantajı var ama organizasyon yok. Falcao'yla bir uyumları olsa o fizik avantajının artısı olurdu. Orta sahada ise risk aldık, bunun da getirisi kolay geçilmek oldu. Selçuk İnan özelinden eleştiri yapmam, kapasite bu. Belhanda da yalnız başına ve bu ortamda rakip kovalamak zorunda kalıyor. Ayrıca biraz olsun pas oyunu oynamaya çalıştığında Ömer Bayram da sırıtıyor.

Kaosa döndüğünde Ömer Bayram seni öne taşıyan isim, pas oyununda ise hücum fakiri. 2. yarıda kaosa döndüğümüzde bizi öne taşıyan tek isimdi. Sürekli denemeler gördük, Babel'in yer değiştirmediği nokta kalmadı. Herhangi bir organizasyondan bahsedemiyoruz tabii. Göztepe, rüzgar avantajını da ele aldığında o orta sahadaki kara deliği kullandı ve öne geçti. Farkı da açabileceği pozisyonları buldu ayrıca.

Galatasaray'da adalet yok ki, bunu konuşmalıyız. Babel döner dönmez kendini 11'de buluyor, forvetlerin yokluğunda seni taşıyan adam Adem Büyük yedek. Yükselen Taylan Antalyalı yedek, Selçuk İnan yine 11. Adaletin olmadığı yerde başarı beklenemez. Hocanın kafasında bazı isimler var, ısrarla sahada. Kafasında sildiği veya düşünmediği isimler ise her fırsatta kenarda. Taylan Antalyalı / Adem Büyük oyuna girdikten sonra biraz olsun debelendik.

Yine de son 15 dakika reaksiyon dahi veremedik. Göztepe, Trabzonspor gibi çekilmedi çünkü. Fırsat kovaladı ve gole yakındı. Orta kaliten sıfır, organizasyonun zaten yok. Top Falcao'ya düşerse ancak gol atarsın diyorsun ki o da ayakta dahi kalamıyor. Haliyle de geri dönemiyorsun işte. İlk yarıda, 1-1'in ardından fırsat vardı. 2. yarıda ise bu maçı kaybedeceğimiz ilk andan itibaren belliydi. Sezonu da tamamladığımızı düşünüyorum.

36 yorum:

  1. 2 pozisyondan birini gol yapsın diye aldığın adama yıllık 7 m para veriyorsun ama gol yapamıyor,şunu kabul edelim les gibi huzur evi gibi kadro kurduk ve hala arda,ben arfa konuşuluyor,17-18 likleri görebilirsiniz diyen terim neden Gs taraftarı ile dalga geçiyor neden,sırf kredisi yüksek diye mi bu eziyet,neden Atalay degil Selçuk veya Taylan neden yok,neden saygısız karaktersiz adamlar oynamaya devam ediyor neden neden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top oraya indikçe yapar. Uzun süreli sakatlıktan döndü, bu açıdan bir şey demem.

      Sil
  2. SINANMAK....yaz dönemi dediniz emeklisi gelmis falcao icin 2 ay süründürdünüz, hic bir transferden verim alamadiniz,ise yaramaz olanlari ozellikle kullandiniz,hic bir macta oyun plani göremedik,birak sampiyonlar ligini icerde 2.lig takimi bile dalga gecti,küme dusmeye oynayan rakibi eksik haliyle bile hem de sahanizda yenemediniz,simdi de ocak ayi gelsin diye türkü tutturdunuz...uzatmayalim sabreden,sınanan biri varsa o da gs taraftaridir terim hocam..o kadar genc oyuncu dururken selcuk u oynatip sinaniyoruz demeyi aklim almiyor...hocam sıkıldıysan,yönetim daraltiyorsa sezon sonu bırak, genc bir hocayla devam edelim seneye..saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim sınıyor onu anlamadım, günah mı işledik :( Hoca şu oynanan oyunu iyi zannediyor, sorun orada.

      Sil
  3. babel olsa tuzla'ya da 4 atamazdık. müthiş bi kanser! boşa aldık bu adamı tam başa bela.
    mariano'dan da isabet falan istemiyorum ha.. diğer kanattan taca çıksın. yeter ki 1 orta da rakibe çarpmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel oyunu ağırlaştırdığı gibi forvet oynadığında da fiziğini dahi kullanamaz olmuş.

      Sil
  4. orta sahaya selçuk - belhanda koyup nzonzi ve seri bize uymadı denmez ama. şahsen kabul etmem. sen uyduramadın demek ki hocam bu adamları.
    ahmet çalık'ı oynatıp donk'u dmc koysak bence daha iyi olurdu.. kevgir olmazdı orta saha belki de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi / Seri uymadı diyelim, Taylan bekliyor kenarda. Tam da oyununa uyan isim, niye ısrarla kenarda.

      Sil
  5. yenilgi alınacak bi deplasman değil valla burası.. maç da öyle geçmedi. kevgir gibi orta sahayla bu olur. ömer için ayrılan sürenin de sonuna gelelim artık bence. 30 maç al bu forma senin denecek adam değil. rotasyon işte ara sıra görev almalı. düşük tekniği çok sırıtıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buram buram kazanacağın bir maç. 1-0'a gelene kadar da sana baktı, 1-1 sonrası da. Koca Galatasaray 2. yarı hiçbir şey oynamadı.

      Sil
  6. selçuk iyi oynayacağı varsa da oynayamaz ki bu kadar negatif enerjiden. adını gören sövmeye başlıyor. haklı haksız artık selçuk "istenmeyen adam". bunu anlamak bu kadar mı zor. ki bence taylan valla aldı verdi, bi hareket koydu sahaya. modric sanan yok ki taylan'ı.. ama o oynasın işte yeter hocam yeter bu inadın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Ben Selçuk İnan'a bir şey demiyorum, kapasite bu, o da elinden geleni yapıyor.

      Sil
  7. falcao ayakta dahi duramiyor. neymiş devre arasi form tutacakmış da ikinci yarı kendini gösterecekmiş vs... tekrar sakatlanmamasinın garantisi var mı ? gomisden sonra şansimiz tutmadi. gol rekorlari kıran diagne'de olmadi, dünya starı falcao'da olmadı. dk 80 gibi, kaleciyle karşı karşıya top geldi, daha vurmadan kaçıracağını anladım. böyle başladıysa bu hikaye böyle devam eder. geçmişte böyle örnekler gördük. bi kere tutmatyinca tutmuyor, ne kadar beklersen bekle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutar form, aidiyeti var. Ama değil Falcao, 5 tane Falcao'n olsa şu hücum düzeninde katkı sağlamaz ki.

      Sil
  8. falcao'nun o poziyonunun affı yok. atmalıydı onu.. ilk devrede feghouli de.. e kafadan 2 net pozisyon kaçarsa yenilirsin zaten. ama rakip taraftarların alay etmesiyle ilgilenmiyorum. bence falcao iyi olacak. tabii takım ona uyacak mı o biraz şüpheli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağı kaydı vuramadı, olur diyelim. Zamanla atacaktır, form tutacaktır ama bu hücum düzeninde iş zor.

      Sil
  9. ömer bayram iyi niyetle oynuyor ama 3. bölgeye geçtiğinde kilitleniyor. orta sahada topu aldı, 3 kişiyi çalimladi ama o basit ara pasını falcao'ya atamadi. frikik oluyor topun başına daha önce frikik golü değil kullandığı frikik bile olmayan ömer bayram geçiyor. tabi o elinden gelenin en iyisini yapıyor orası ayrı ama takımın 1 numarali ismi ömer bayram olmuş. takımın durumu bu işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapasite bu, fazlası olmaz. Biraz pas yap mesela, ötesini veremez. Kaos anında seni öne taşır, hücumda tutar.

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredi tükenmez, Fatih Hoca bu kulübün yaşayan 1 numaralı efsanesidir. Varsın şampiyon da olmayayım ama geleceğe yönelik plan, umut, proje, bir şeyler bekliyorum. Kimse Galatasaray'dan büyük değildir falan popülist söylemler, bunu senden benden iyi biliyordur Fatih Hoca. Kimseden büyük değilse, bu kulüpte ikimizden daha büyük.

      Sil
  11. elde var hüzün, bu deplasmanda digerlerinden farksızdı hatta dogaçlama oyun bile yoktu zira dogaçlama oyun olsa mariano ilk golde çizgide beklemez ikinci golde belhanda refakat etmez saha dagılımı böyle anlamsız olmazdı dogaçlama olanın kendine özgü bir tadı vardır, en azından birlikte eglenirken bir şarkı tutturuz bazen sözlerinde, bazen bestedeki iniş çıkışlarda hata yaparız ama öyle bir ses sahibi çıkarki aramızdan duygulandırır, çoşturur sonunda sırf o ses yüzünden huzurla çıkarız sonunda mekandan eve dogru. bu takımda ne ses var, ne nefes, ne akort ne beste. denir ya boş teneke bile daha iyi ses çıkarır misali.. inat akıl tutulmasıdır kibir en büyük günah bize düştügü söylenen sabır..iyilikle kalın, hoşça kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklıydı, kazanılabilirdi. İmkan vardı çünkü, Göztepe, şu hücum fakiri Galatasaray'a öyle böyle imkanlar tanımadı.

      Sil
  12. U19 takımı s.liginde reale 4 attı,PSG ye karşı Gs A takımının grupda attığı toplam.sut sayısına tek maçta ulaştı(22),peki o U19 takımında bugün kaçı ne kadar süre aldı,Fatih terim inandığı gence şans verir hikaye h-i-k-a-y-e,maicon iğrençlik derecesinde kötü oynadigi ve ozan yaşına rağmen inanılmaz seviyede bir top oynadığı için oynatmak ZORUNDA kaldı,he bide denayer alınsaydı bugün ozan olmayacaktı ve Gs 11 m kazanamayacakti,eğer 33 Luk bitik Arda Turan Gs a gelirse Fatih terim e olan bütün saygım kaybolur gider

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17-18 yaşındaki isimleri sahada görebilirsiniz dedi, kaçını izledik :) Stoperin yok, Emin Bayram dahi süre almıyor şu yapıda.

      Sil
  13. belhanda golde halil ile birlikte 50 metre koştu ama faulle durdurup sarı kart alarak golü engellemeyi akıl edemedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriye 50 metre kostu diyorsun.. Bunu Selcuk yada Babel'in yaptigini gørdun mu hic? Belhanda'yi elestirmem. En cok cabalayanlardan birisi o. 2,5 yildir bøyle. Marcao guya stoper. Onun hicbir seyi engeledigi yok. Belhanda'Dan ønce elestirilecek bircok isim var.

      Sil
    2. Düşüremedi, denedi ama yapamadı. Arkadan müdahale yapsa direkt kırmızı kart yiyecek. Halil Akpunar çok hızlı, durdurmak zor.

      Sil
  14. Bu sezon oyuncular ile aciklanamaz zaten. Tamamen fatih hoca'nin hatasi. Ama selcuk ve Babel'in oynadigi hicbir karsilasmadan da galip ayrilinmz. Taylan ve Adem baslasa yine køtu ve taktiksiz oynardik ama galip gelirdik. Buna eminim. Arkadaslar pozisyon esnasinda o futbolcunun ne yaptigina bakiyor ama futbolcunun kamera'nin gøstermedigi anlarda'da ve arka planda'da ne yaptigi ønemli. Belhanda bu yuzden ønemli. Defans katkisi var cogunun gørmedigi ve gørmek istemedigi. Selcuk ve Babel'in hic yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımın taktiği yok, idman yok, çalışmak yok.

      Sil
  15. O meşhur "Nerede Kalmıştık" tweetinden sonra aradan 2 yıl geçmiş ve 5 sene mukaveleye imza attığında çok büyük beklentiler içine girerken ona biz hep güvendik. Sonuna kadar da arkasında durduk bana bir Allah'ın kulu bu güvenimizin ve
    beklentilerimizin bir tanesini o çok istedoğimiz şampiyonlar ligi harici boşa çıkardı diyemez. Evet şimdi de diyoruz ki %100 hatalıdır!. Kendisi de bunun farkında.. Artık açık konuşalım Gelelim asıl meselemize 4 senedir ne fizik ne de
    mental olarak Galatasaraya hiç bir şeyini vermemiş Selçuku, Bitmiş Marianoyu, Yaz boyunca ülkesinin turnuvalarından ötürü tatil yapamamış ve bir sezonu daha kaldıramayacak hale gelen Feghouliyi, ciğeri sönmüş Nagatomoyu, bir maç var 5
    maç yok olan Belhandayi, Her topu ezen Babeli, Kronik sakat olan Leminayı, Kendi takım arkadaşlarından çok rakip oyuncularla paslaşan Seriyi, Adam olacak da bekleyeceğiz de bekleyeceğiz olan Emre Moru ve üstüne Allahın takdiri olan
    sakatlıklar (Luyindama, şener, emre Akbaba, Falcao) gibi vs.. Açık ve net olmak gerekirse Bu grup dışında gayretlerinden zerre şüphem olmayan Ömer Bayram, Taylan Antalyalı, Adem Büyük ve Emre taşdemir gibi orta sınıf takımlarda top
    koşturabilecek oyuncularda olunca Bu takımın 16 haftada 24 puanda olması mucizedir! Derhal emeklerinden ötürü teşekkür edilmeli ve yeni yapılandırılmaya gidilmelidir. Fatih Terim'in takımı sahada basmadık yer bırakmayan, sürekli dikine
    oynayan, Sahada isyan eden, 3 puan için canını ortaya koyan takım profiline uygun olabilecek sandığımız bu oyuncu grubu malesef ki sınıfta kaldı. En başta transferler yapılırken uçacak kaçacaktık olmadı. Olmayinca olmuyor... Bazen herşey
    istediğin gibi gitmiyor olabilir. Ama kimse bu şanssızlıkların ardından 9 sezonda 8 şampiyonluk yaşamış, Uefa kupasını Kazandırmış, Ezeli rakibin stadinda kupa kaldırmış adama istifa et diyemez! Eleştirin hakkinizdir! Bu durum devam
    edilsin yine eleştirin bizde eleştiririz sorun yok. Sorun vefasızlıkta! Sorun iyi günde ortaya çıkılmakta! Buna üzülüyoruz buna yanıyoruz ya.. Yazıklar olsun ne diyelim. Sözümüz ona her şampiyonluğun sonuna doğru ortaya çıkan kendine
    Galatasaraylıyim diyen arkadaşlar Elbet ki her sabahın bir akşamı var bunu unutmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstifa etmeli diyen kişilerden biriyim. Yaşım 34 ve hayatı Galatasarayla geçmiş biri olarak bunu söylüyorum. Bunu söylüyor olmam,. Fatih Terim'in tarihimizin en başaralı teknir direktörü olduğunu, bizim efsanemiz olduğu ve hep öyle kalacağı gerçeğini değiştirmez. Hem kulübün hem kendisinin daha fazla zarar görmemesi adına bırakmalı, çünkü takımın oynamaya çalıştığı futbol demeye dilim varmayan durumdan daha çok, Fatih Terim'in maç sonu açıklamaları bile kendisinin zihnen dinlenmeye çekilmesi gerektiğini bizlere açıkça belli ediyor.Saha içini konuşmaya zaten gerek yok, orayla ilgili herkes aynı fikirde. Oyuncularla ilgili ise söyledilerinize katılıyorum, nicel olarak bu kadar sıkıntılı futbolcu nasıl elden cikarilip yeni bir takım kurulacak bu ekonomik şartlarda, o konuda hiçbir fikrim yok

      Sil
    2. Hoca adil davranmıyor, adalet olmadığı için de şu görüntü oldukça doğal görünüyor.

      Sil
  16. Sanırım Fatih Hoca devre arası orta sahaya transfer yaptıracak transfer istediği zaman Taylan iyi oynuyor onunla idare edelim demesinler diye oynatmıyor Taylan'i...

    YanıtlaSil
  17. Ayrıca Babel'e uzun top oynayıp oradan bir şeyler cikarmaya çalışan bir takımdan ne bekleyebiliriz ki... İnan 2. Liglerde bile çok az buluruz böyle bir zihniyet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun oynamak plandır da, onu dahi kontrol edemiyor :( Ne yapayım fiziği bu durumda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir