22 Aralık 2019 Pazar

Ben de diyorum ki olmayan bir şeyin neyi konuşulabilir?


Fatih Hoca, maç sonunda "taktik" konuşmayacağını söyledi. Ben de diyorum ki olmayan bir şeyin neyi konuşulabilir? Hoca haklı yani, ortada taktik / teknik anlamda konuşulacak bir şey yok. Geçen 2 sezonda da oynanan futbol eleştiriliyordu ama bir plan vardı. O plan dahilinde de sonuca bir şekilde gidiyorduk. Bu sezon oynanan "şeyin" ise herhangi bir açıklaması yok. Üstelik kağıt üzerinde iyi dediğimiz, heyecanlandığımız bir kadro. 

Hoca deniyor da bu denemelerin bir çıkar yolu olmaz. Sorun formasyon değil, ya da futbolcuların oynadıkları yerler üzerinde konuşmaya gerek yok. Adaletin olmadığını düşünüyorum, hoca adil davranmıyor. Kafasında bir taslak var ve onun dışına çıkmıyor. Babel, Belhanda, Selçuk İnan gibi isimlerin buldukları ilk an 11'e girişi, Adem Büyük, Taylan Antalyalı gibi isimler ise her fırsatta kenarda.

"Bundan sonra 17 - 18 yaşındaki gençleri sahada görebilirsiniz" kısmına girmiyorum bile. En basitinden elinde stoper yok ve Emin Bayram'ı kenarda tutmaya devam ediyorsun. Bu mu Fatih Hoca, bize yıllarca böyle mi gösterdi? Biz onu adaleti ve cesareti üzerinden ön plana çıkarmadık mı? O böyle davranırsa x isimlerden ne farkı kalacak? Açıklamalara baktığımızda hala geçmişe sığınıyor, yaptıklarını anlatıyor. Bunları hepimiz biliyoruz zaten, kendini anlatmasına ne gerek var?

2 pas yapmaya özlem duyan bir taraftar var. Tuzlaspor karşısındaki 20 dakika bile bizleri heyecandan heyecana soktu. Oysa ölçü olacak bir rakip değil ki. Yine de bu sezon görmediğimiz bir şey işte, ilk olunca insan mutlu oluyor. Göztepe karşısında ise yeniden fabrika ayarına dönüyoruz. Klasik, iyi olmayan, sahada olması gereken isimlerden uzak. Bu adaletsizliği de Fatih Hoca sağladı ve bugün hala Ocak ayı diyor, hakemlerden dem vuruyor.

Göztepe karşısında hakemlik ne vardı çok merak ediyorum. Klasik Ocak söylemi de bitmiyor. Gideceği belli isimler var ve hala sahada. O isimlerden ne gibi katkı bekleniyor? Transfer yapsak ne değişecek ya da? Şampiyon olacağımıza ya da daha iyi oynayacağımıza inanmıyorum. İnandığım bir şey var, Nisan ayı gibi bu sefer de yaz ayları işaret edilecek. Galatasaray'da bir şey değişmeyecek yani. İktidar senden vazgeçmeden senin iktidardan vazgeçmen gerektiğin zamanlara geldik.

12 yorum:

  1. 17-18 yaşlarında gençlerden önce 25 yaşındaki Taylan'ı gorsek sahada o da yeter bize ama yok yani. Bizim bildiğimiz Fatih hoca hak ediyorsa yaşına bakmadan hak edeni oynatirdi. 17 yaşında veya 35 yaşında olması fark etmez. Hak ettiği için Engin Baytar da oynadı bu takımda Emre Belözoğlu da Semih Kaya da

    YanıtlaSil
  2. Okan Buruk konusunda gec kalmasak keske.
    Olagaustu secim olursa Fatih hocam da baskan olsun. Yeterince yiprandi. Ayrica baskan olunca dis mihraklara daha rahat cevap verebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocayı başkan yapmazlar, orada da rahat kılmazlar.

      Sil
  3. terim iyice gerçeklerden kopmuş vaziyette. şu maçta hakemlik hiçbir şey yok. hatta bir çok yerde faul vermedi devam dedi. 90+11 gösterse sanki kazanacak halimiz vardı.

    ama problem terim e soru bile sorulamıyor olması. tüm idmanlar ayak tenisiyle geçiyor takımın koşacak hali yok. hadi diyelim her şeyin suçlusu başkaları! peki kondisyon?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemlik bir şey yok. Maalesef oyunu da iyi zannediyor.

      Sil
  4. G.Saray 2-1 mağlup, oyuna,topa hakim,rakip kendi 18 ine gömülmüş, oyunu karşı kaleye yığmışsın, sürekli pozisyon buluyorsun ve hala maçı çevirme şansın varken iki inanılmaz değişiklik yapıyor.
    Takımın dar alanda en etkili, yaratcısı futbolcusu Belhanda ile takımın en skorer, şutör forvetini Babel'i oyundan alıp, bek Emre ile orta saha Taylan'ı oyuna alıyor.
    Başka ne denilebilir ki..


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel hareket dahi edemiyordu. Adem / Taylan hamleleri bence doğruydu.

      Sil
  5. Her zaman söylüyorum hoca Mourinholasti,o da öyle işler kötü gidince şampiyonluklarını sayıyordu hoca da yavaştan o yola giriyor maalesef,oyunculara sallaması da benzer Mourinho ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mourinho ara verdi, döndüğünde eski heyecanında.

      Sil
  6. son cümlende ne demek istedin ? bıraksın mi hoca ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlanması, özünü hatırlaması lazım. Bunun yolu ara vermesiyse de olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir