20 Aralık 2019 Cuma

Hatem Ben Arfa & Galatasaray, 10 numara aranıyorsa bu isim Feghouli olmaz mı?


Ben Arfa'nın kariyeri de iniş çıkışlarla dolu. İniş çıkışlar da ya en dip, ya da en yüksek seviyede. Marsilya'ya zirvede gitti, Newcastle'de iyi günleri olsa da sarsıldı, kiralık dönemleri oldu ve sonra kulüpsüz kaldı. Nice'a gitti ve Ligue 1'i salladı, devamında PSG gördü ama oynayamadı. Sonra yine kulüpsüz kaldı, Rennes'e gittiğinde kendisini hatırlattı. Bugün ise yeniden kulüpsüz ve 6 aydır boşta. Yaş 32, bunu da es geçmeyelim.

Yine de ciddi talipleri var. Ligue 1'den çeşitli takımlarla adının geçtiği gibi, Galatasaray'la alakalı haberler de okudum. 1.5 yıllık sözleşme karşılığında 3 milyon avro önerildiğini dış basın yazdı. Boşta olması, ffp şartları, sattığın kadar al durumu da düşünülünce transferi şaşırtıcı olmaz. Bir yanda da Fatih Hoca'nın "futbolcuların geçmişine değil de geleceğine yatırım yapacağız" sözü. Şartlar bizi hangi noktaya sürükleyecek göreceğiz.

Yaşı, yaşadığı sorunlar, Belhanda / Feghouli kaynaklı Arap dünyasına duyulan güven kaybı gibi şeyler var. Ben Arfa da kariyeri boyunca sorunlarıyla gündeme gelmiş bir isim. Yeteneği çok uç noktada, kafasına takması halinde sizi tek başına şampiyon yapabilecek seviyede. Feghouli'nin geçen sezonun 2. yarısında yaptıklarını hatırlayın, Ben Arfa yetenek noktasında onun da üzerine çıkar. İsterse tabii, inanması gerekiyor.

Rennes'le son sezonunda toplamda 41 maçta 9 gol 6 asisti vardı. 10 numara, 2. forvet ve direkt santrafor olarak oynadı. Geçmiş yıllarda sağ kanat ağırlıklı oynardı, şimdilerde tamamen merkeze geçti. Galatasaray'la alakalı 10 numara gündemi oluşunca da Ben Arfa mutlaka önerilmiştir. Tabii Fatih Hoca'nın 10 numaradan yana beklentisi de farklı. Belhanda'yı tutma nedeni mücadelesi ve çok hareketli oluşuydu. Ben Arfa ise biraz daha klasik bir 10 numara gibi.

4-3-3 değil de 4-2-3-1'i getirir bu durum. Fatih Hoca da 4-2-3-1'i pek tutmaz. Feghouli gitse, sağ kanat bir derece derdim ama Feghouli de kalacak gibi. Feghouli merkeze de çekilebilir ve sağ kanada Emre Kılınç gibi daha tempolu bir isim yazılabilir. Haliyle de Ben Arfa'nın transferine çok fazla ihtimal vermiyorum. Takımın yaşlanması da cabası. Ffp diyerek serbest ve kiralık isimler konuşuluyor ama yaş haddi aynı oranda yükseliyor.

Nice'a gitmeden önce gündemdeydi mesela. O gün gelse farkı büyük olurdu ve kalitesini konuşurduk. Bugün de konuşuruz gerçi, göze hoş gelen futbolu ve hareketleri vardır. Çok klas, teknik, pozisyonu için hareketli de. Hücumun aklı yükselir ama kurgu değişir, farklı bir yapı gerekir. O pozisyona biri çekilecekse de Feghouli daha uygun bir isim diye düşünüyorum.

9 yorum:

  1. Galatasaray günlük planlama yapa yapa ŞL'de en kötü oldu.Artık yeter yok Feghouli yok Babel bunlarla bu iş yürümez.Genç,tempolu oyuncular gerek

    YanıtlaSil
  2. Hala mi yasli oyuncular,artık genç oyuncular almalıyız gelen geçen paramparça ediyor senelerdir Avrupa'da ki lig de bile siritiyor artık bu yaşlı oyuncular,hoca sözünün arkasında durmali,ffp diye diye battik,devre arasında kimseyi almaya gerek yok, Mert Hakan şimdi gelmiyorsa sezon sonu gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ffp'ye sığınıp, bu tarz hamleler yapıyorlar :(

      Sil
    2. bugün bakıyoruz seri,nzonzi 50-60 m verilmiş toplamda bonservislerine ama şu an ki hallerine bakıyoruz bitik durumdalar,mesela lemina juventusa transfer olacak kadar üst düzey oyuncu ama sakatlık problemleri var işte, bu diğer ikisinden de çok çok daha iyi durumda olmasına rağmen göztepe maçında olmayacak şu kronik sakatlığından dolayı,emre mor tutmadı,andone tutmuştu ama şansız bir sakatlık yaşadı ve şubat mart a kadar yok,falcao geldi 2-3 maç oynadı sonra anca dönebildi,yani alternatif dediğin adamlar bile bir adem iş yaptı, jimmy de mesela iyi durumda değil,şener sürekli sakat,taylan yeni yeni şans bulmaya başladı yani kısaca yeni transferlerden hiç birinden net verim de alamadık,mevcut oyunculara da bakınca feg,belhanda,mariano,yuto,marcao da ilk yarının genelinde kötüydüler, bunları üst üste koyduğunuz zaman şu an ki halimiz kaçınılmazmış,tabi ki hocanın kadro mühendisliği,oyuncu seçimi doğru değilmiş ve mevcut adamların da bu halde olması sadece oyuncuların değil teknik heyetinde ciddi payı var

      Sil
    3. Olanlar tesadüf değil..Temel atamadığımız için sürekli ffp diye diye sadece yama yaptığımız kadroda bugün ne bir oyun ne de bir kadro istikrarımız var,seneye yine değişecek, hatta şampiyon olamazsak daha da kötü olabilir seneye her şey,satacak oyuncu çok az,paso kiralık adamlar falan,geri kalan oyuncularda yaşlı,luyindamayı satacaktık onu da kaybettik,inşallah araplar oyuncu almaya devam eder diagne,belhanda,maiconu falan bir şekilde okuturuz inşallah,alt yapıda ki çocukların şans bulması lazım mert hakanı,emre kılınç gibi gençleri de kesinlikle kaçırmamak gerekiyor

      Sil
    4. Ffp'de satış lazım, o olmadan da hareket etmek zor. Maaşlar büyüyor ister istemez. Sağlıklı bir yol değil bence de.

      Sil
  3. "Futbolcuların geçmişlerine yatırım yaparak hata ettik" demiştik. Ben Arfa'yı isteyerek bu hatamızda ısrar ediyoruz mu demek istiyoruz?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir