1 Ocak 2020 Çarşamba

Jesse Sekidika & Galatasaray, Garry Rodrigues'in ilk geldiği döneme benziyor


Basit bir yorum yapayım. Şu tarz bir futbolcuyu Türkiye sınırları dışında bir yerden getirsek "scout" başarısı ilan edilir. Bu transfer maliyete bakar ve o da çok az bir bedel gibi görünüyor. Futbolcunun da yaşı 23 ki bu deneme asla zarar getirmez. Oyun tarzı açısından hem takımın ihtiyacı, hem de hocanın geliştirebileceği tipte bir futbolcu.

Bu transferi yapmazsın, yarın x Türk takımı alır, sonra da "gözümüzün önündeki ismi göremedik" olur. Biz aldığımızda ise "bunu mu buldunuz" diye düşünülür. Bu döngünün içinden çıkılamaz. Maliyet az, potansiyel çok olduğu dakika denersiniz. En kötü ihtimalle de verdiğiniz parayı x kulüp karşılar zaten.

Sadece Onyekuru'yla ihtiyacı karşılamak imkansız. Galatasaray'ın büyük bir hız sorunu var ve bu da sadece ilk 11 açısından değil. Kulübeden geldiğinde de oyunu hızlandıracak, önde olduğumuz maçlarda kontra tehdidi yaratacak isimler gerekiyor. Emre Mor'da yanıldık mesela, olmadı. Seri bir isim olsa da hızlı değil.

Bu sezona bakınca da önde olduğumuz birçok maçı sırf bu yüzden ellerimizle verdik. Kontra tehdidi oluşturamadık, bu yüzden de olabildiğince pas düşüncesi doğdu ve geri çekildik. Ne kulübede, ne de 11'de bu tarzda futbolcularımız yoktu. Onyekuru'nun ne vereceğini iyi biliyoruz. Sekidika'yla da ona alternatif oluşturmak iyi fikir.

Fatih Hoca da bu tarz hızlı ve patlayıcı özelliği olan futbolcuları iyi kullanıyor. Sorun da bu yaz döneminde böyle futbolcuları düşünmemesi ve takımı temposuz kılmasıydı. Ocak ayında ise hız ve tempo önceliği. Sekidika ismi ilk anıldığında da bu yüzden gerçekleşebilir diyordum. Haberlere bakınca da iş bitmek üzere gibi duruyor.

Sekidika'nın oyun aklı, karar verme yeteneği problem. Bunu mutlak suretle geliştirmesi gerekiyor. Hızlı, teknik özelliği olan, patlayıcı gücü yüksek ve açık alanı iyi değerlendiriyor. Çok güzel golleri de var ki biraz da Garry Rodrigues'in Galatasaray'a ilk geldiği döneme benziyor. Bu sezon Eskişehirspor formasıyla 16 maçta 8 gol 2 asisti var ve olabildiğince sıkıntı yaşayan bir takımda. Sekidika'da da potansiyel var, üzerine gidilmesi gerekir.

26.12.2019 tarihli yazı..

10 yorum:

  1. Alt Lig diye küçümseyen olabilir ama çağlar,zeki,mert çetin gibi oyuncular nasıl takımlara gittiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. İyi olan gözünün önündeyse oradan alacaksın.

      Sil
  2. sağ kanat lazım bize. sola gelirse boşa kalabalık yaratır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağırlıklı olarak sağ kanatta oynuyor zaten.

      Sil
  3. Her takımda mutlaka olması gerek böyle bir oyuncunun... Emre Mor'dan bekleneni ondan alabiliriz

    YanıtlaSil
  4. bu tarz oyuncularla ilgili ezber bi yorum var. finali, şutu, oyun aklı, karar verme yeteneği düşük deniliyor hep. halbuki öyle değil. bu özellikleri de gayet ortalama düzeyde. hız, çalım vs gibi şeyleri normalden daha iyi yaptıkları için o yetersiz denilen özellikleri de çok iyi yapmalari bekleniyor. halbuki oyun aklı, bitiricilikleri kötü değil, ortalama seviyede. zaten bitiricilik ve akılda tıpkı hız vs gibi çok iyi olunca neymar oluyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkışı orta saha aslında, merkez oyuncusu. Sonrasında kanada evriliyor.

      Sil
  5. Hosgeldin Afrika Cocugu! Vurdugun gol olsun. Bu ligde hizli ve atletik oyuncular her zaman is yapiyor. Yasi uygun, alt ligde kendini kanitlamis en kotu ihtimalle aldigin paraya satarsin. Dogru hamleler geliyor bu donem, umarim bir nokta atisi daha yapip erken kapatiriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir