8 Aralık 2019 Pazar

Melo'dan bu yana gördüğümüz en büyük orta saha diyorum


Fedakar da. Sakat olmasına rağmen risk alıyor ve sahada olmak istiyor. Geçmiş yıllarda da bu tarz kiralık gelen çoğu ismin gösterdiği aidiyeti izliyorduk. Lemina'yı da o listeye yazacağız. Şu ana kadar, sahada olduğu her anın hakkını veren en önemli transferimiz. Muslera sonrası da en büyük olmazsa olmazımız.

Daha da arttırayım. Melo'dan bu yana gördüğümüz en büyük orta saha diyorum. Düşünsenize, Selçuk İnan / Melo ikilisinin zirve döneminin arasına Lemina'yı da yazdığınızı. Kusursuz bir üçlü karşınıza çıkmıyor mu? Lemina'nın değeri de o gittikten sonra anlaşılacak gibi. Maalesef bu kalitede bir ismi de takımda tutmak imkansız olacak.

Alanyaspor maçını resmen tek başına oynadı. Savunmada aktif, sürekli geriye koşuyor, rakibi bozuyor, top kapıyor ve orayı sert kılıyor. Nzonzi'de böyle bir sertlik yok, Seri de pek bu işlere girmiyor. Hücum tarafında ise Lemina'nın dikine çıkışları tek silahımız. Kendi yarı sahasında aldığı topları dikine driplingle taşıyor ve o arada yıkılmadan birçok rakibini geride bırakıyor.

Bunu da sakat olmasına rağmen yaptı. Ömer Bayram'ı yanına çekemiyoruz mesela. Yokluktan ya da alternatif olarak düşünülen isimlerin yetersizliğinden sol öne yazıyoruz. Lemina da Nzonzi / Seri ikilisinin arasında tempo yapmaya çalışan tek isim. Lemina'nın çıkışları Alanyaspor karşısındaki tek hücum silahıydı. Oraya Ömer Bayram'ı da çekebilsek çok daha etkin olabilirdik.

Bu yüzden de Lemina / Ömer Bayram ikilisinden vazgeçmemek gerekecek. Yerine yazabileceğimiz alternatifler yok çünkü. Bu tarzda transferler olmadığı sürece de olmazsa olmazlardır. Sezon başı amansız pas oyunu uğruna yapılan transferler olmasına rağmen organizasyon kurulamadı. Şimdi de daha tempolu, pres oyunu diyoruz. Haliyle de ideal ikili bu isimler.

Nzonzi / Seri ikilisi kötü değil, hatta onları doğru anlamda değerlendirememek de hocaya yazacak. Bu yapıda ağır kalıyorlar, bir arada olmuyorlar. Yapı da belli ki değişmeyecek. Bu durumda da ikisinden biri oynayacak, Ömer Bayram / Lemina'dan ise vazgeçmek imkansız. Yazın son günü sorgulamıştık da, Lemina çok büyük transfer olmuş.

8 yorum:

  1. Boşuna juventusa gitmemis,leminayi takip edenler genellikle kafayı verirse eğer orta sahanın kalitesini 3-4 seviye yukarı çıkarır demişti ki gerçekten kafayı buraya verdi ve uçuyor,6-8-10,kanatlar,sağ ve sol bek,stoper her yerde oynayabilecek özelliklere de sahip gerçekten acayip oyuncu

    YanıtlaSil
  2. Lemina nın yanına taylan yazılmaz mı sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanılır aslında da düşünmüyor gibi hoca.

      Sil
  3. Ömer Bayram lemina çok iyi iki mezzela olacaklar gibi geliyor orta sahada

    YanıtlaSil
  4. Lemina kesinlikle su anki kadronun en onemli yapı tası. Son macta da guzel oynadı ancak mantelite olarak 8 olmaya tam hazır gozukmuyor. Aslında özellikler de cok uygun ama macta kendını geriye cok attı. Drıbbling yapıyor ama cok gerıden baslıyor. 8 numaradan insan orta saha cızgısınden sonra gerekirse sırtı donuk top almasını bazen topla donebilmesini bekliyor. omer bayram ın ıyı maclarında yaptıgı gibi. Nzonziden ben kestim umudu bu arada. Bu kadar orta sahanın dısında oynayan orta saha gormemiştim ki galatasarayda felsefe olarak her oyuncu ataga katılır. Stoperde 3lu oynarsak ortasında oynarsa oynar onun dısında yarar gelmez. Özetle uclu duzende orta saha omer seri lemina mı yoksa ömer lemina feghouli mi ona bakmak lazım. Solda belhanda emre mor jimmy adem ile oynarım gene de omeri ortadan cıkarmam. Adam ortada oynayınca da sol acık katkısı verıyor zaten. Keske bir taylan süprizi olsa da yuzumuz gülse ya da soyle guzel bir transfer gelse ortaya. Ama mantalite ömer gibi olmalı. Kanada ve beke de gene hareketli birer adam gelebilirse takımın cehresi baya degısır. Normal futbol takımında top kapıldıgında oyuncular acılır ıleri kosu atılır hızlı hucum gayesi olur. Bizim takım zaten top kapma iddasını tasımadıgı gibi sansa kendıne gelenleri de ileri tasımaya calışmıyor. Alanya macında kac km kosuldu bilmiyorum ama cok düşük olabilir hakkaten felakettik. Allah bir daha boyle lig macı izletmesin hele evimizde. Bunu net olarak ifade etmekten cekinen hocaya da bu ifadelerinin taraftara daha da ozguven kaybı yasattıgını hatırlatmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O takımın dizilimiyle alakalı maalesef. Bu yüzden de 6 oynamalı diyoruz :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir