8 Ocak 2020 Çarşamba

Mert Çetin & Galatasaray, stoper ihtiyacı bal gibi var


Galatasaray'ın stoper ihtiyacı bal gibi var. Luyindama sağlıklı olsa da vardı hatta. Çünkü güvenilir alternatifi yok, sezon başında o anlamda risk alındı. Luyindama / Marcao ikilisine mahkum başladık. O ikili de sezona iyi girmemişti. Sezon ilerledikçe toparladılar ama alternatifsizlik problemdi. Luyindama sezonu kapattı mesela, yerine yazabildiğimiz isimler Donk ve Ahmet Çalık.

Bu isimlerin de istikrarına güvenmiyorum. 2 maç iyi oynayıp, 3. maçta her şeyi yakabilirler. Ayrıca x stoper de yanındaki stoper kadar iyi. Marcao bu noktada tek kaldı ve ne kadar iyi oynadığı maçlar olsa da Ankaragücü karşısında olduğu gibi saçma hatalar yapabiliyor. Sezona yönelik bir hedef varsa da bu stoper tandemiyle dönem bitmez.

Alttan da bir isim çıkarmadık. Emin Bayram gelse de sadece kupada oynadı. Şu tablo ancak böyle iyi bir yere evrilebilirdi. 16 yaşına rağmen fiziği oldukça iyi, gelecek vaat eden bir futbolcu. Fatih Hoca'nın ısrar etmesini ve daha sık kullanmasını beklerdim. O ise ağırlıklı olarak futbolcuyu kenarda tuttu.

Ffp sorun, yabancı da almakta zorlanırsın derken elde pek fazla alternatif kalmıyor. Kaan Ayhan gibi hayalleri kafadan unutun. Roma'dan Mert Çetin'i kiralayabilmek bence tek ihtimal. Ligin ilk yarısında pek fazla şans bulamadı ve Euro 2020 de gelirken futbolcunun hazır olmak istemesi eli güçlendirir. Euro 2020'de stoper kadromuzda yer alabilmek ateşten gömlek çünkü.

Gençlerbirliği döneminde de yazmıştım. Tarzı biraz daha Luyindama / Merih Demiral ikilisine benziyor. Sert bir stoper, fiziğiyle ön plana çıkar. Luyindama'nın yerini de doldurur bence. Luyindama'nın pas özelliği zayıf olsa da, savunma özellikleriyle ön plandaydı. Ağır görünür ama hareketliydi, hava toplarında hakimdi, çok da güçlüydü. Mert Çetin de böyle.

Alabilirsek o olur, savunmayı da yükseltir. O olmazsa da iş Semih Kaya'ya gider, aradaki farkı siz hesap edebilirsiniz. Sezon başında stoper konusunda doğru hareket edilmedi. Ocak ayına gelince de gidenler / gelenler anlamında büyük hareket olacağından neyin ne olacağını kestirmek çok kolay değil.

17.12.2019 tarihli yazı..

13 yorum:

  1. Üstad stoper için Manuel da Costa ya yorumun nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günü kurtarır. Başakşehir onu sattığında bir nevi şampiyonluğu da satmıştı. Top tekniği üst düzey, iyi de bir stoper. Yaş 33 tabii.

      Sil
    2. Ama Arabistan'da ne yaptı etti bilmiyorum.

      Sil
  2. Eski aşkımız alan ı da alsak mı acaba? Ocak ayında kontratı bitiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Roma ile aramızda N'zonzi kötü bir deneyim oldu Mert'i bize vermek isterler mi bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roma'lık sorun yok bence, asıl konu getiren menajerler.

      Sil
  4. Marcao'nun yerine stoper hamlesi şart.Umarım devre arasında satabiliriz çünkü elle tutulur yanı kalmadı bu arkadaşın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp varken de zor. Marcao'nun yanına şu aşamada tecrübeli bir isim olabilir ancak.

      Sil
  5. Nzonzi kalacaksa neden onu defansin merkezine cekmiyoruz ki ? Ayaklar kadife, boy uzun. Eger hirsli donecekse bence denenir. Ama gondereceklerse o baska mesele...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır çünkü, stoperde daha da ağır. Kim toparlayacak orayı. Beli dahi dönmüyor.

      Sil
    2. Benim hayalim 3'lu defans oynayip sola Marcao Ortaya Nzonzi Saga Luyindama yi koymakti. 3-5-2 bam bam bam

      Sil
    3. Bence Nzonzi her şartta ağır. 11 için hem Nzonzi hem Seri lüks, biri tercih edilmeli. Oynayacağı en iyi yer de 4-3-3'in pasör 6'sı, önünde 2 tempolu isimle. Şu an orada Seri var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir