8 Aralık 2019 Pazar

Muslera'nın hakkını verelim diyeceğim de, hangi kelimeleri kullanacağımı bilmiyorum


Muslera'nın Galatasaray'da birçok iyi performansı var. Hatta neredeyse takımını tek başına sırtladığı ve şampiyonluğa götürdüğünü de gördük. Büyük bir istikrar ve aidiyet. Galatasaray'da forma giydiği her gün de bu ülkenin 1 numarası oldu. Kaldığı sürece değişeceğini düşünmüyorum, bu ülke sınırlarında Muslera'yı geçmek imkansız.

Geçmişte de bu tarz iyi kalecilerimiz oldu. Simovic'e yetişemedim ama hikayelerini çok dinledim. Taffarel'i izledim, çok büyük kaleciydi. Mondragon ise bu kalitede olmasa bile büyük istikrardı. Muslera ise hepsinin ötesinde sanki. İstikrarıyla zaten bir daha belki de yakalanmayacak seviyede. Kalitesiyle de Taffarel'in önünde diye düşünüyorum.

Önceki sezonlarda kötü başlar, sonra toparlardı. Hatta bir ara iyi çalışmadığına ve gelişim göstermediğine dahi inanıyorduk. Ayağı kötü, yan toplarda zayıf gibi birçok eleştiri yaptık. Haklı olunan yerler vardı ama istikrarı hiç değişmedi. Toparladığı sezonlarda da takımı kupaya uzandırırdı. Bu sezon ise farklı, ilk maçtan bu yana iyi.

Taffarel'in kaleci antrenörlüğünü övüyorduk da, şimdi o da yok. Fadıl Koşutan'la devam ediyoruz ve Muslera'daki gelişim daha da büyüdü. Pas yapıyor mesela, ayağı ilerledi. Israrla kısa oynuyor ve oyunu hızlı kurmaya çalışıyor. Modern futbol adına olmazsa olmaz diyeceğimiz bir şey, hele ki pas takımıyız dediğiniz yerde.

Asıl meziyeti olan "kurtarış" tarafını ise konuşmaya dahi gerek yok. Patlayıcı özelliği var, 5 dakika içerisinde kaç top kurtardığını sayamadım bile. Refleksleri çok büyük ve imkansız diyeceğimiz çoğu anda takımını kurtarıyor. Muslera'nın bu anlamda hakkını verelim diyeceğim de hangi kelimeleri kullanacağımı bilmiyorum.

Stoperlerden yana da şansımız yok. Bu sezon mesela, Luyindama / Marcao ikilisi kötü başladı. Sonra Luyindama toparlasa da sakatladı, Donk / Marcao devam ediyoruz. Alanyaspor karşısında kötü bir Donk performansı vardı, hatta Nzonzi'yi de ekleyeyim oraya. O açığı da kapatıyor işte, işini saha içinde kolaylaştıran kimse yok.

12 yorum:

  1. sen bir şey deme. geçen sene 1-2 gol yedi diye "bu kovaya bu maaşı neden veriyoruz! derhal gitsin. maaşına oranla ligin en kötü kalecisi" diyenler konuşsun. hadi konuşun çok bilenler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de eleştirdiğim oldu ama gitsin, şu olsun ya da yetenek sorgulama gibi şeylere elbette girmedim :(

      Sil
    2. ben konuşayım o halde. bu sezondan önceki 3 sezonda sadece ikinci yarılarda iyi oynuyordu. soso gibi. kusura bakmasın kimse ama 4-5mm eur alıyorsan sadece ikinci yarılarda değil tüm sezon iyi oynamak zorundasın. bu sezon olduğu gibi. musleranın hatırına, geçmişine istinaden bahsi geçen 3 sezonun ilk ikisinde kimse bir şey demedi. ama geçen sene de kötü başlayınca insanlar bence haklı olarak isyan etti. bunda da darılacak, gücenecek bir durum yok.

      Sil
    3. İsyan hataydı da eleştiri doğaldı tabii.

      Sil
  2. Geçen yıl bugünlerde performansı felaketti ve eleştirilmeyi hak ediyordu. Ama bu sezon gerçekten prime dönemini yaşıyor. Ne diyelim Allah nazarlardan saklasın. Umarım Buffon gibi 40 yaşına kadar oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok prime dönemi oldu, bu da onlardan biri.

      Sil
  3. Kaç pozisyonda tamam artık bitti yedik golü, bunu da kurtaramaz herhalde dedim. Ama Muslera çıktı kurtardı. İzlediğim en iyi kaleci performansı kesinlikle

    YanıtlaSil
  4. Hayalimde hep emekli olmadan Buffon'u Galatasaray'da izlemek vardi, kismet olmadi ama bu son izledigim Muslera gercekten Buffon ayarinda kaleci, gercekten güven veriyor, umarim emekli olana kadar bizde oynar.

    YanıtlaSil
  5. Tüm bunların dışında arkadaşlarına da kızmıyor yani sahada Muslera'nın arkadaşlarına kızdığını da pek göremeyiz.Arkadaşları da bundan yüz bulup mu daha kötü oynuyor anlamadım ki. Muslera yerinde Mondragon falan olsa tekme tokat girişirdi buna eminim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir