3 Aralık 2019 Salı

Müthiş bir futbol oynadığını söyleyemem ama doğru görüntü vermedi mi?


Jimmy Durmaz'la alakalı sık sık konuşuyorduk. Sezona iyi girdiğini, aslında değerli bir alternatif olduğunu ama bir türlü yüzüne bakılmadığını yazdık. Emre Mor'da ısrar ettik, Jimmy Durmaz'ı ise düşünmedik bile. Emre Mor'dan olmayacağı açık ve net, umudu olan var mı bilmiyorum. Büyük bir yanılgı olsa da geri dönmek mümkündü. Neyse ki Trabzonspor deplasmanında bir ışık yandı.

45. dakikada Jimmy Durmaz'ı düşünmek önemli. Müthiş bir futbol oynadığını söyleyemem ama doğru görüntü vermedi mi? Maç içinde sürekli pozisyon değiştirdi, çünkü oynayabileceği birçok yer var. Sağda ya da solda fark etmez, oynar. Orta sahaya da çekersiniz, zorlarsanız sol bekte dahi denersiniz. Sırıtacağını düşünmüyorum.

Oyun aklı ve top tekniği var. Sol ayağını iyi kullanır, belki hızlı değildir ama topu ayağına aldığında ortaya akıl koyar. Jimmy Durmaz'ı düşünmediğimiz haftalar adına üzülüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de Emre Mor'a yer verip, Jimmy Durmaz'ı liste dışında bırakmak da hatalı bir kararmış. Tabii bunu o gün söylemedik, şimdi söyleyebiliyoruz.

Trabzonspor karşısında görüntüsü iyiydi. Çalım atıyor, istekli, hareketlilik getirdi. Bunu da haftalardır forma giymemesine rağmen yaptı. Biraz daha ısrar etsek eminim ki Adem Büyük gibi ciddi bir alternatif kazanmış olacağız. Kalan haftalarda Emre Mor'a dönmeyelim, Jimmy Durmaz oynasın. Transfer olduğunda da yazdım, kendisine inanıyorum.

Trabzonspor karşısında bir de kaos içinde katkı vermeye çalıştı. Organizasyon yok, tamamen pas ve beraberinde getirdiği doğaçlama üzerine hücum ediyoruz. Jimmy Durmaz da maç içinde birçok kez pozisyon değiştirdi. Lemina yerine girdi kanada geçti, Feghouli çıktı merkeze geldi, Emre Mor girdi diğer kanada geçti gibi.

12 yorum:

  1. Katılıyorum. Jimmy, Ömer, Adem gibi oyuncuları oynatıp Belhanda ve Feghouli'yi kesersek diğerlerine mesaj da vermiş oluruz. Hatta bence bu listeye Emre Taşdemir'i de katalım. Alanya maçı için:

    Muslera

    Emre-Marcao-Donk-Nagatomo

    Seri-Zonzi-Lemina

    Ömer-Adem-Jimmy

    şeklinde çıkmalıyız. Yedekte de: Okan, Mariano, Ahmet, Taylan, Selçuk, Feg, Emre Mor, Babel, Erencan, Belhanda yedekleriyle çıkabiliriz.

    Devre arası:

    Belhanda, Feghouli, Nagatomo, Mariano, Andone, Luyindama (askıya alınır) gider;

    Arda, Ricardo Rodriguez, Linnes, Maicon, Onyekuru, Emre Akbaba (dönecek) gelirler. Altyapıdan Atalay, Samed gibi isimler de şans bulabilir.

    YanıtlaSil
  2. Ayağından birkaç top kacirsa da genel olarak iyiydi. Sağ tarafta iyi bir kanat partneri ve yardimlasmayla iyi bir katkı verebilir. Takıma hareket katacağı kesin bizim ihtiyacımız olan da o zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu iş biraz da oynama pratiği. Maalesef o pratikten çok uzaklaştı.

      Sil
  3. iyi futbolcu. basit hatalar yaptı evet ama bence bunun sebebi körelmiş olması. otura otura köreldi adam. emre mor gibi birine süre veriyoruz jimmy varken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yorumuna. Oynama pratiği önemli, bu şekilde ezberi olmaz.

      Sil
  4. Emre Mor kanatlarda değilde, 10 numara pozisyonunda oynatılabilir mi acaba? Bir düşünce sadece (Nedense hem hız hemde fizik olarak Messi'yi hatırlatıyor. Sadece hatırlatıyor ama😊)

    YanıtlaSil
  5. İlk girdiğinde çok iyi işler yaptı ama sonradan maç eksiğinin de etkisiyle en basit topları bile kaybetti ama bu doğal yani yine de üstünde durulmalı çünkü net bir 12.adam.Feghouli bu kadar leş durumdayken bence Jimmy ilk onbir başlamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 başlayacak durumda da değil gibi, kenardan gelen isim olsa daha katkılı olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir