26 Aralık 2019 Perşembe

Ocak ayı transfer dönemi yaklaşırken


Linnes, Diagne ve Emre Akbaba'nın dönüşü yeni bir transfer edasında olacak. Onyekuru ve Saracchi'nin de 1.5'ar yıllık kiralanmaları bekleniyor. Bu isimler dışınca kalacak yeni transferlerin kaderini de takımdan ayrılacak futbolcular belirler. Bonservis girdisi gerekiyor, herkesi bedelsiz şekilde kiralamak mümkün değil. Diğer anladığım da bugünden gelecek sezonun kadrosunun da kurulacak olması.

Saracchi'nin transferi bu açıdan umutlandırdı beni. Denayer ve Onyekuru'yu kiraladığımızda iyi sınav vermiştik. Bu futbolcular gelişim gösterdi ve transferleri gerçekleşti. Saracchi de 21 yaşında, ciddi potansiyeli olan bir sol bek. Telles'in Galatasaray'daki ilk dönemi gibi düşünün. Teknik özelliği onun kadar olmasa da hücum ve tempo konusunda çok ciddi bir isim. Emre Taşdemir'in dahi temposuyla iş gördüğü ortamda da katkısı büyük olur.

Onyekuru için ise bir korkum var. Monaco'da idmanlara çıksa da uzun zamandır forma giymedi. İlk etapta şans buluyordu, devamında ise Jardim'in 4-4-2'sinde ona yer kalmadı. Galatasaray'la kimyası tuttu, Fatih Hoca da ondan ne alacağını iyi biliyor ama "kurtarıcı" gözüyle bakıyoruz. Bu da beklentiyi arşa çıkardı. Onun da toparlanması zaman alacaktır. Yine de ihtiyaç işte, takımın 1 numaralı gol etkisiydi. O gideli gol atamaz, pozisyona giremez olduk. 

Saracchi / Onyekuru sol kanadı da beni umutlandırıyor. Bir anda tempo kazanmış olacağız. Oyunun yönü biraz daha dengelenir, sol kanattaki hücum gücümüz de yükselir. Onyekuru bir anlamda 2. forvet gibi olacak. Saracchi ise o kanadı bütünüyle kullanır ve önemli katkı verir. Nagatomo / Babel hattında çok ağır kalıyorduk ve herhangi bir hücum artısı göremedik.

Linnes konusunda da tehlike "kendisinin kurtarıcı olarak görülmesi" diyebilirim. Bir anda gelecek ve dertler bitecek diye düşünülüyor. Bu görüş bence hata. Linnes'i Mariano'ya 10 kere tercih etsem de verebileceklerinin bir sınırı var. O da tempo, mücadele ve hız getirecek. En azında ilk etapta beklenti bu olmalı. Şener Özbayraklı sorun aslında, sürekli sakat ve kendisine güvenmiyorum. O pozisyona bir de Nazım Sangare transfer edilir mi diye düşünüyorum. Sezon sonunda onun da sözleşmesi bitiyor.

Diagne'den yana da beklentim var. Karakteri, yaşayışı, bazı hareketleri sorun olsa da saha içi noktasında sorun görmüyordum. Bu hücum kurgusunda Falcao da sorun yaşıyor. Diagne'nin en kötü halinin bile 20 maçta 11 gol 2 asistlik katkısı olmuştu. Penaltı alabilme becerisi dahi büyük bir artı. Ffp sarmalında yeni forvet almak yerine, elindeki Diagne'yi kullanmak daha iyi. Andone'den çıkacak gibi görünüyoruz. Diagne de 6 ayı boş geçireceğine, gelsin burada beklesin. En azından piyasası ölmemiş olur.

Emre Akbaba'dan ise büyük beklentilerim yok. Çok ciddi 2 sakatlık yaşadı. Hazır olması da büyük bir zaman alacaktır. İlk etapta 15 - 20 dakikalık katkılar verebilmesi dahi artı sağlar. Önemli bir hücum alternatifiydi, kulübenin eli güçlenecektir. 1 aydır takımla çalışıyor diye biliyorum. Kamp dönemiyle birlikte iyi bir seviyeye gelecektir.

9 yorum:

  1. bence galatasarayın maddi manevi en büyük şansı 2020 yazında 10 oyuncunun sözleşmesinin bitiyor olmasıdır.kiralıklar dahil.

    maddi olarak kadro mühendisliği yapman işten bile olmaz.

    manevi olarakta genç oyuncu mühendisliği yapman kolay.çünkü sözleşmesi bitenlerin çoğu yaşlı.

    2-3 yüksek maaşlı ve sözleşmesi devam eden oyuncu da satarsan daha da önün açılır.

    lakin 2020 yazında bu mühendisliği yapacak olan teknik adam okan buruk olmalıdır.

    haliyle ocak ayında yapılacak her transfer olası okan buruk tercihi sonrası okan hocanın elini zayıflatır.

    oyuncu jenerasyonu değişiyor hocam.zaman geçiyor.haliyle daha yeni nesil teknik adam olan okan buruk tercihi yeni gelecek genç oyuncular için önemli olacaktır.

    bu arada takım maaş bütçesinin 20 milyon avro seviyelerine hızla gerilemesi gerekiyor.dinamik ve genç takım yaratmak işten bile olmaz.

    ocak ayı transfer dönemi 2020 yaz transfer dönemini baltalarsa uzun vadede maddi manevi sıkıntı yaratır kulüpte.

    bence en ideal senaryo bazı oyuncular ile yolları ayırıp hiç transfer yapmamak ve biraz daha gençlere süre vermek.

    malum çok kötü bir kadro mühendisliği yapıldı.linnes yabancı sayısının 14 olduğu bir sistemde kadro dışı kaldı.akıl alır gibi değil.
    maç esame listesine zaten 12 yabancı oyuncu alıyorsun.2 yabancıda her hafta tribüne çıkıyor.
    haliyle gelecek sezon kadro mühendisliğini 12 yabancı oyuncu üzerinden yapmak daha mantıklı.

    kısa vadede yani ocak ayında şu yapılabilir.
    linnes dönecek.yabancı sayısı 15 oldu.3 yabancı ile iyi ekonomik şartlarda ayrılmak önemli.
    bu verilen maaşlarla kim gider orasıda ayrı bir soru tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Buruk Başakşehir'de devam etmeli, oradan da Avrupa yapmalıdır. Şu an en ideal senaryo bu.

      Sil
  2. diagne demişken galatasarayın şu anda 2 büyük problemi var maddi olarak ve zor çözülür cinsten.

    diagne ve falcao nun maliyetleri.
    falcao 3 yıllık 30 milyon avro.
    diagne 14 milyon avro bonservis 12 milyon avro 4,5 yıllık maaş.26 milyon avro.ve yaşı 29 oluyor.
    toplam 56 milyon avro maliyet.büyük zarar.

    gelecek sezonlarda leipzig tarzı kadro mühendisliği yapmaya çalışsan iki oyuncuda bu mühendisliğe uygun değil.diagne nin yetenekleri kısıtlı.falcao nun ise yaşı var ve sakatlık riski yüksek .ve kötü olan sözleşmelerinin bitmiyor olması.her zaman sıkıntı olacaklar.

    satsan satılmaz kalsalar kadro mühendiliğine uymuyorlar.
    en mantıklısı manager aracılığı ile katara çine en az zararla yollayabilmek.

    bu devirde en mantıklı kadro mühendisliği genç oyuncu kiralamaktır.hem maaşları düşük hemde alınacak kulübün scout ekibinden geçmiş oluyorlar.
    zaten süper ligde uzun vadeli plan yapan yok.tabi istersen aynı zamanda uzun vadeli planda yapabilirsin genç yabancı kiralıklarla.nasıl?

    alt yapından yetiştirdiğin oyuncularla genç yabancı kiralıkları harmanlarsın.
    bu yıl ki kötü mühendislik zaten belli.nedir?hem yaşlı yabancı kiralıklar var çok fazla.hemde alt yapıdan oynayan oyuncu yok.ne oluyor bunun sonucunda.2020 yazında 10 yabancı kiralık oyuncu gidiyor.elinde de süre alan genç alt yapı oyuncusu yok.sonra sil baştan kadro mühendisliği.yap boz ve uyumsuz kadrolar.

    oysa 7 genç yabancı kiralık mı aldın.güzel.bunlara alt yapı oyuncuları eklenir.7 genç yabancı sezon bittiğinde ülkelerine döndüğünde elinde alt yapıdan oyuncular kalır.yani bir çekirdek kadro kalır elinde.sonra bu çekirdek kadroya yeni yabancı genç kiralıklar dahil olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin içine Fatih Hoca'yı katmadığında çoğu yorumunu tutuyorum. Yazdıkların gayet mantıklı ama işin içine hocayı katınca sarpa sarıyor konu. Bir de doğru bilgilerle hareket edildiğinde.

      Sil
  3. yaş 28.
    boy pos var.
    bitiricilik var.
    2.3 milyon euro alıyor.
    yani diagne çok ideal aslında.
    ama. kocaman bir ama. adam ruh hastası.

    YanıtlaSil
  4. Diagne bu sezon bedavaya oynayacak. Olur da iyi performans gösterirse sene sonu bonservisi ile satışını yapabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bedava oynamayacak aslında, maaşını biz karşılıyorduk.

      Sil
  5. Çok açılıp sacilmadan geleceğe yatırım yapmamız daha mantıklı. Sürekli lig şampiyonu olup Avrupa'da rezil olmak da iyi olmuyor. Yazın en baştan tekrar değişecek bir kadro olmamalı bu kadro

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden de genç, dinamik bir kadro bugünden gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir