3 Aralık 2019 Salı

Ömer Bayram'ın yalnızlığı


Sofascore'de paylaşılan Trabzonspor maçındaki yerleşimimiz bu şekildeydi. Kopuk bir görüntü değil mi? Orta sahada, özellikle de sağ tarafında büyük bir kümelenme var. Solda Nagatomo yalnız, önündeki Ömer Bayram ise daha da yalnız. Belhanda ve Adem Büyük de ileride oldukça yalnız. Bu kopuk görüntü de hücumdaki organizasyon eksikliğinin nedenlerinden biri.

Maçın geneline bakınca yüzde 61'lik topla oynama oranı var. Son 2 maçta da daha tempolu, arayan bir Galatasaray izlemiştik. Yine de organizasyon oturmuyor işte, kaos ya da karambol oluşturmak zorunda kalıyoruz. Doğacak açıkları da değerlendirebilecek hızlı bir hücumcu yok. Ömer Bayram topu alıyor, dikine taşıyor ama tek başına, yalnız. Topu aldığı nokta da genellikle orta saha çizgisinin gerisi.


Sağdaki kümelenmenin bir nedeni de oradaki Nwakaeme etkisi. Mariano, beklediğimden iyi şekilde karşısında dursa da ilk yarıda Lemina da orayı kapattı. Trabzonspor'un asıl etkisi Nwakaeme'nin kanadına yıkıldığında da sağ tarafa kümelenmek doğal. Feghouli / Mariano zaten bildiğimiz gibi orada. Diğer isimlerin varlığı ise savunma kaynaklı.

Marcao iyi oynadı ve geriyi iyi süpürdü. En geride o kalmış mesela, topla çıkmak ve orta sahayı destekleme görevi Donk'un olmuş. 2. yarının sonlarına doğru da direkt forvet gibi kullandık, Nzonzi'yi stopere çektik ve o da orta sahayı destekledi. Marcao bir anlamda tek stoper gibiydi ve bu işin altından kalktı.

Forvetimiz rakip kaleden uzak, bu önemli bir sorun. Belhanda da kendini öne atmış ama orada varlık gösterdiğini söyleyemem. Ömer Bayram'ı yalnız gördüm ben. Topu taşıdı, orada tuttu, birçok kez duran top kazandırdı ama tek başınaydı, hiç destek alamadı. Ömer Bayram'ı orta sahada kullanıp, orada Onyekuru gibi bir hızlı ismimiz olsa sonuca gider ve bu maçı kazanabilirdik.

8 yorum:

  1. Ömer için en guzel degerlendirmeyi dün çok degerli galatasaray 'lı eski efsane bir klüp dergisi gs dergisi yayın sorumlusu mehmet şenol yaptı " takım hakkında konuşmayı sevmiyorum fazla
    Ama dilerim ki 2 yarıda ömer yine hızla rakip alana geçtiginde umarım kendisi kadar hızlı koşmuş 4-5 arkadaşından hangisine pas atacağını düşünür sadece.."...nokta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başına topu taşıyor, etrafına bakıyor ki yalnız, herkes geride. Bunu aşmalıyız.

      Sil
  2. ah ömer valla alıyorduk maçı. nasıl elle dokundun o son atakta topa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram sayesinde berabere kaldın. Olur öyle şeyler.

      Sil
  3. Marcao'da ciddi bir toparlanma var fakat Aralık ayına geldik. Daha profesyonel olup yazi daha iyi geçirmeli bir oyuncunun standart seviyesine ulaşması 4 ay surmemeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşi hamileydi, belki de oraya takıldı. Yazı kötü geçirmesi bundan olabilir. Bence de ciddi toparladı.

      Sil
  4. nagatomoyla çok ilgili olduğunu düşünüyorum. adam hücumda hiçbir katkı yapmıyor haliyle oyun oraya dönmüyor. ömer de her zaman şapkadan tavşan çıkaracak adam değil. feghouli, mariano ezberi dolayısıyla zonzi de sağa kaymış. nwakaeme etkisi de elbette önemli.

    geçen seneki marcaonun pasör etkisini de yığılma sağda olunca alamıyoruz. onyekuru orada çok hareketli. bir de iyi sol bekle orası tekrar hareketlenecektir ve takım daha simetrik, dengeli bir dizilişe sahip olacaktır. öyle olunca ömeri ortasahada kullanmaya da gerek olmaz, sol açık yedeği olarak bekler. seri, lemina, zonzi ortasahası daha çok pas opsiyonu bulabilir. tabii bir de ileride iyi bir istasyon olabilecek hareketli santrfor da gerecektir. falcao dönerse olur, en kötü diagne/babel'le bile götürürürz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu dengeliyorduk aslında. Bunun da kötü yanı Babel'e atılan uzun toplar ve topu çok geride alması oluyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir