27 Aralık 2019 Cuma

Pape Abou Cissé & Galatasaray, sezon başında da stoper ihtiyacı vardı


Luyindama'nın varlığında da Galatasaray'ın stoper ihtiyacı olduğunu düşünüyordum. Luyindama / Marcao ikilisi kağıt üzerinde iyi dursa da o pozisyon alternatifsizdi. Donk ve Ahmet Çalık'ın istikrarlarına güvenmiyorum. Geçmiş sezonlarda da güvenebileceğiniz iyi 3 stoper üzerinden o rotasyon dönerdi. Sezon başında ise bu anlamda risk aldık.

Rekabeti öldürdük en basitinden. Luyindama / Marcao ikilisi formayı garanti görünce sezona iyi girmediler. Devamında toparladılar, özellikle de Luyindama yükseliyor derken çok ciddi bir sakatlık yaşadı. Stoper rotasyonunun kötü durumu tam da bu noktada ortaya çıktı. Donk ya da Ahmet Çalık gibi isimler 2 iyi maç oynar ama 3. maç adına kefil olamam. 

Stoper transferini es geçemeyiz. Ocak ayı transferinin ilk gündem maddelerinden biri bu. Ffp şartları da zorluyor tabii, işimiz kolay değil. Satılabilecek isimler kaynaklı iyi bir bütçe elde edebilirsek strateji değişir. Pape Abou Cisse'nin adının anılıyor olmasını buna bağlarım. Bu iş için bütçe gerekir ve o bütçe sonrasında geçen sezon Luyindama için yapılan operasyon gerçekleşebilir.

Bütçe oluşmayacak, bir an önce de hareket edilmesi gerekecekse de Manuel da Costa gibi bir transfere kimse hayır dememeli. Tecrübeli, kısa vadede iş görecek, Luyindama döndükten sonra da garanti bir yedek olacak. Suudi Arabistan günlerini bilmesem de ciddi bir Türkiye kariyeri var. Özellikle de Başakşehir'le.

Cisse, ciddi bir sakatlık geçirdiği için neredeyse sezonun ilk yarısını bütünüyle kaçırdı. Toplamda 4 maça çıkabildi ve Eylül ayından bu yana forma giymiyor. Geri dönüşü için Ocak diyorlar, yani ligin 2. yarısında hazır duruma gelecek. Transferini belki de bu durum imkanlı kılıyordur. İyi bir potansiyel o da, Olympiakos için oldukça önemli.

Tarz olarak Luyindama'ya benziyor. Atlet, fiziğine göre hızlı diyebileceğiniz, güçlü bir stoper. Hava hakimiyeti, hızı gibi önemli noktalar var. Marcao'yu tamamlayabilecek parçalardan biri. Özellikle de fiziğine oranla Luyindama'dan da hızlı aslında. Geri dönüşü bilinmez sadece, ciddi bir sakatlıktan gelecek. Kolay da bir transfer değil, Luyindama'da olduğu gibi bir transfer aklı ve maliyet gerekir.

Stoper için belli ki ilk etapta potansiyeli olan, genç isimler düşünülüyor. Geçen sezonun Ocak ayında yapılan hamleler gibi. Yapacak bir şey kalmaz ise Manuel da Costa gibi garanti hamlelere gidilmek durumunda. Diagne gibi kendi içimizden birinin dönüşü ihtimal olsa o bile düşünülürdü. Çok fazla transfer bekleniyor ve sattığın kadar al durumu atlanmalı. Bazı transferlerde fiyat anlamında fedakarlık yapılabilir.

5 yorum:

  1. donk ile ahmet calık'in aynı cümlede yer almasi bile garip. a.çalik sadece sözleşmesi var diye takımda. donk ise hocanın bir numaralı jokeri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katiliyorum arkadasa. Donk bence hem Marcao'dan hem Ahmet'en daha istikrarli ve daha hatasiz. Donk 5 Mac ust uste iyi oynar. Onu yapamayan Marcao ve Ahmet. Marcao genc ve piyasa ve patlama yapsin diye israr ediliyor. Bu hatalari 33 yasindan olup yapsaydi coktan vazgecilmisti. Eger Manuel alinir ve 2. Stoper alinmaz ise Manuel'in partneri Donk olmali. Donk-Da Costa olmali ikinci yari. 6 ay bu ikili faydali olur.

      Sil
    2. Garip değil, stoper performansını konuşuyorum. Joker olmak ayrı, 11 futbolcusu olmak ayrı. Şu an Donk 11 futbolcuyu ve yetmiyor.

      Sil
  2. Toparlayıcı bir general lazım stopere ama bu yoklukta o paraları verecek imkanımız yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir