30 Aralık 2019 Pazartesi

Seri için de Antalyaspor maçı kırılma noktası


Nzonzi gibi Seri'nin de takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakıyordum. Antalyaspor maçında 11 başlaması da benim için sürprizdi. Silinen, düşünülmeyen bir futbolcu için de sadece Antalyaspor maçı üzerinden karar verilemezdi. 11 başladığına göre umut var diye düşünüldü ve bana göre Seri'yi de kazanmış olduk.

Geçen sezon yaşadığımız Feghouli sürecini hatırlayın. Ligin ilk yarısında düşünülmeyen bir isim olsa da Porto ve Sivasspor maçlarıyla sahne almıştı. O maçlarda "buradayım" mesajını verdikten sonra da ligin 2. yarısında şampiyonluğu getiren 1 numaralı isimdi. Seri için de Antalyaspor maçı kırılma noktası.

İş teknik direktöre de bakıyor. Seri'yi yanlış kullandığımızı düşünüyorum. Seri üzerine Nzonzi'li bir orta saha hattı ağır kalıyordu. Herkesin general olduğu bir ortamda mücadele güç, asker gerekiyor. Seri de oyun tarzı itibarıyla general bir futbolcu. Mücadelesiyle öne çıkmaz, tekniği ve özellikle pas özelliğiyle isim yapmıştır.

Takımı biraz hareketli kılınca farkı ortaya çıktı. Lemina, Taylan Antalyalı, Ömer Bayram koşuyor. Bol bol savunma arkasına koşu attık ve pozisyonlar bulduk. Hemen hemen hepsinde aktör Seri'ydi. Koşan futbolcuyu görünce ödüllendiriyor ve bu anlamda oyunu müthiş yönlendirdi. Düşünün işte, Linnes / Saracchi bekler olmuş ve denklem içine Onyekuru'yu da yazmışız.

Takım hareketlenip, koşu yoluna pas istediğinde de Seri özel bir futbolcuya dönüşür. Etrafını mümkün olduğunca tempolu kılmak gerekiyor. Konuşulan transferlere bakınca da bu yola girdik gibi görünüyor. Geç kalmak üzücü, yazın da bu değişim sağlanabilirdi. Futbolcuların geçmişine ya da kalitelerine çok güvendik.

9 yorum:

  1. Etrafında sağa sola koşu atan hareketli oyuncular olduğunda iş yaptı. Taylan'ın golunde çok iyi yerde topla buluşturdu Taylan'i

    YanıtlaSil
  2. Yine tek maçla adam değerlendiriyorsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek maç değil, aksine geçmişiyle yorumluyorum. Yine söylemin hata.

      Sil
  3. Bence de gitmemeli, en azından sezonu tamamlamalı.

    YanıtlaSil
  4. 2. yarıda hangi dizilişle sahaya yayılacağımıza göre değişir Seri'nin performansı.
    top rakipteyken bence yine etkili değildi. Oyunun hücum yönünde dediğiniz gibi etrafında koşu atan, hareketli isimler bulursa etki ediyor üst düzey bir tekniği ve pas kabiliyeti var.
    ama top rakipteyken top çalma, ikili mücadele kazanma, pas arası, pres gibi kısımlarda yetersiz. Bu şekilde ancak etrafında 3 tane pres yapan top çalan olursa iş yapar gibi geldi bana.
    Antalya maçında 4-4-1-1 veya 4-4-2 (taylan'ı eğer Falcao'nun yanına yazarsak) gibi dizildik. Ömer tam bir sol açık gibi değil de sol açık - sol iç gibiydi, içeriye girip takım savunmasına çok yardımcı oldu. Lemina zaten sakat değilse bence tam bir canavar. Taylan da 8-10 karışımı modern bir orta saha gibi hem geldi bastı top çaldı, hem de koşu yaptı ceza sahasına girdi, gol attı, attırdı. Feghouli ise yine sağ kanat sağ iç tarzında oynadı.
    Şimdi bu şekilde yanına yöresinde böyle adamlar olunca Seri iyi. Ama Antayla gibi zayıf takıma karşı iyi. Sivas, İBB, Fener gibi sert takımlara karşı bence hala soru işareti.

    Hoca 2. yarıda diyelim ki sol beke Saracchi, Sol açığa Henry'yi koydu. Belki hücum gücümüzde ciddi bir artış olacaktır ama bu sefer de defansif olarak 2 iyi olmayan oyuncunun takıma girdiğini göreceğiz. Üstelik bu ikiside aylardır oynamıyorlar. Nago ve Ömer gibi top rakipteyken de oyunun içinde olan, defansa gelen oyuncular gidecek bu ikisi gelecek. Bir de sahada Seri olursa o zaman vay halimize diyorum. Sağda yine Feghouli ve ileride Falcao ile bu takım yine gittili geldili bir o kalede bir bu kalede futbolu oynar. topu geri kazanma süreleri uzar, rakip kaptığı toplarda taa bizim kalemize kadar gelir atak sonlandırır, mesafeler açılır vs...
    Artı hücumcu yönünü tutmasak da Nago muazzam bir kademe bilgisine sahip bir bekti. Marcao dahi en iyi zamanında arkasına adam kaçırıyor. Söylenilenlere göre Saracchi'nin de defansı zayıfmış. üstelik yeni gelecek, alışma vs., Henry de öyle çok geri gelen vs bir oyuncu değil. Ben burda ciddi bir sol kanat defansif zaafiyeti görüyorum. Bunu kompanse etmenin tek yolu orta sahanın sol iç kısmına Lemina'nın bir klonunu bulmaktan geçer
    Hoca 4-3-3 , 10 numarasız bir oyun hayal ediyorsa ki anlaşılan öyle; eğer orta sahaya kimse alınmayacaksa, ömer - lemina - taylan dışında başka bir orta saha kurgusu imkansıdır. bu bile bence yetersiz olacaktır. Stopere de mutlak ama mutlak çok iyi bir stoper şarttır.
    topu bilen, kademeyi bilen, zeki, hızlı.
    Hocanın hayali Belhanda eğer satılırsa stoper ve orta saha almaktır diye düşünüyorum.
    bence sırf bu ihtiyaçtan ötürü bile ndiaye gelirse şaşırmam.
    Çünkü kağıt üstünde yazdığınızda yakışıklı takım. Tamam daha hızlı, ok, koşu var hareket var Eskiye göre veteranlar gitti yerlerine lines, saracchi, henry, taylan geldi. Feghouli daha fit. Falcao daha fit ve sağlıklı. Lemina da daha formda vs.. bunlar iyi yönler.
    ama top rakibe geçtiği anda esas dananın kuyruğu orada kopuyor ve kopacak. Sol kanatta oluşması kuvvetle muhtemel defansif zaafiyete ve takımın topu hemen geri kazanma işine katkı sağlayacak bir çözüm bulamazsak zor maçları kazanamayız.
    Zira rakiplerle 10 -7- 6- 4 puan gibi farklar var. İBB, Sivas, Fener deplasmanlarına gideceğiz. Bu maçlardan çıkmanın yolu çok güçlü, çok sert orta saha oyunlarından geçer.








    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizilim Antalyaspor maçında olduğu gibi olur. Ömer yerine Onyekuru geçer, bekler değişir.

      Sil
  5. zorluk derecesi yüksek maçlarda, antalyaspor karşısindaki görüntüyü verir mi ? bence çok büyük bi soru işareti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligdeyiz artık, öyle büyük zorluk dereceleri kalmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir