2 Aralık 2019 Pazartesi

Seri ve Nzonzi, kullanabilen teknik direktör için gayet kaliteli futbolcular


Seri ve Nzonzi, kullanabilen teknik direktör için gayet kaliteli futbolcular. Kötü durumda olduklarına da inanmıyorum, kötü duruma düşürüldüler. Her fırsatta kenara gelen ve "pres oyunu" adı altında taca çıkarılan onlar oluyor. Hareketsizlik maalesef onlar üzerine yıkıldı, oysa takımın genel bir sorunuydu. Bu futbolcuları kullanmama gibi bir lüksümüz olmamalı.

Belhanda mı, Feghouli mi daha tempolu? Ya da Okay Yokuşlu gelince mi Nzonzi'den daha tempolu oynayacak? Pas temelin yine olur. İş biraz daha tempolu ve hareketli oynayabilmek. Biz statik kalıyor ve hareket etmiyoruz. Sahada Ömer Bayram, Adem Büyük, Jimmy Durmaz, Lemina gibi isimler olunca hareketlilik de beraberinde geliyor. Bekler de 2 maçtır buna ayak uydurmaya başladı.

Nzonzi neredeyse hiç pas hatası yapmadan oynadı. İlk yarıda takımı sakin kıldı, geriden oyunu yönlendirdi ve mücadelede de vardı. 2. yarıda da Donk'u ileri attığımızda onu stopere çektik. O anlarda öne çıktı ve hücumu da zorladı. Pas yapıyor, topla çıkabiliyor çünkü. Fizik avantajının yanında çok iyi bir top tekniği, oyun görüşü var.

Seri de oyuna girdikten sonra 6 kez top kazanmış ve aldığı pasların da yüzde 90'ını dikine oynamış. Hareketsiz diyorduk ama takımı öne taşıyan isimdi. Club Brugge karşısında da Seri'yi beğenmiştim, Trabzonspor karşısında daha da iyiydi. Hücumda biraz daha teknik ve bitirici ayaklar olduğunda Seri'nin pas özelliği daha net ortaya çıkacak. Kaç kez savunma arkasına topu atacak imkanı yaratıyor ama o koşuyu atan yok. Falcao ve Andone gibi isimler aranıyor işte.

Bu ikiliyi kenara almamak gerekiyor. 4-3-3'le devam edecek gibiyiz, Lemina / Nzonzi / Seri orta sahasıyla da sezonu tamamlarız. O orta sahanın kanatları Babel / Feghouli olduğunda sorun oluyor. Gerçi orada da sorun olmaz ama böyle bir pas takımının hiç mi hücum organizasyonu olmaz. Bizim yok işte. Fatih Hoca'nın da en çok eleştirilmesi gereken noktası bu.

4 yorum:

  1. N'zonzi 4-3-3 te stoper ön libero gibi oynayıp oyun kurulmasına da yardım ediyor. Seri ise serinkanlı ve oyuna akıl katıyor. Mücadele de eder sürekli oynasa... Bence de oynamalilar kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten özelliği o, pas tarafıyla ön plana çıkacak.

      Sil
  2. sinan yılmaz'ı severim ama nzonzi konusunda haklı çıkmak uğruna saçma bir istatistik paylaşmış. "muslera'nın isabetli şutu yok" demek gibi bir şey. neymiş, top kapmıyormuş. yahu onu yapacak olanlar zaten iki 8 numara. onları geçtikleri zaman nzonzi 2'ye 1 kalıyor. 4-1-4-1 oynayan bir takımda diğer 5 kişiyi değil nzonzi suçlamak bence haksız. dün ikinci yarıda kaç kere trabzon yayına geldi nzonzi. demek takım giderse o da gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan'a orada ben de katılmadım. Nzonzi görevini yapıyor ki hep böyle bir futbolcuydu. 2. yarıda stopere geçmesine rağmen de hücum katkısı gayet verdi. Bu adam iyi pasör, etrafı daha hareketli olsa katkısı daha net ortaya çıkar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir