1 Aralık 2019 Pazar

Seri ve Nzonzi'yi kazanmayı ummaktan başka bir beklentim yok


Başakşehir - Club Brugge - Trabzonspor maçları sezona yönelik kaderimizi belirleyecekti. Başakşehir maçını kazanmak "büyük bir öz güven" olacaktı ki büyük de bir maçtı. O kaybedildi, Club Brugge karşısında son dakika golüyle yüzde 90 ihtimalle de Avrupa defteri kapandı. Trabzonspor deplasmanı öncesi de öz güven yerlerde olacak. Son yıllarda zorlandığımız ve genelde kaybettiğimiz bir deplasman. İyi de oynamıyoruz. Trabzonspor ise geçen sezon ki coşkusundan hiç ödün vermedi.

Ne kadar eksiğin olsa da kağıt üzerinde iyi bir kadron var. Trabzonspor maçı için kadroya alınan isimlere bakınca da bunu söylüyorum. Şu ekipten gayet iyi 11'ler çıkar ve Trabzon deplasmanından en kötü ihtimalle kaybetmeden çıkarsın. Bunu bekleyemiyoruz maalesef, pek ışık göremiyorum. Bir yerde reaksiyon vermek gerekse de 2 önemli fırsatı teptik. Club Brugge karşısında kazanmak pozitif anlamda kırılmamız olabilirdi.

Club Brugge maçındaki 4-3-3'e dönüş devam edecektir. Forvette bir tek Adem Büyük kaldı ki geri dönüşün nedeni de o. Emre Mor'dan olmayacağını gördük çünkü, Adem Büyük'ün yanına yazabileceğimiz kimse kalmadı. Club Brugge karşısındaki mücadele eden kadroya benzer bir 11 izleriz.

Muslera
Mariano Donk Marcao Taşdemir
Nzonzi Lemina Seri
Feghouli Adem Ömer

Farklı bir 11 ya da formasyon deneneceğini sanmıyorum. Emre Taşdemir ve Ömer Bayram sol tarafı takımı tempo anlamında yukarı çıkarmaya çalışacak. Orta sahada kağıt üzerindeki en iyi 3'lüye dönülür ama 3'ünden bir arada henüz katkı alamadık. Pas oyunu oynayabilirler çünkü, tempoda bir tek Lemina var. Topun Galatasaray'da olması rakiplerin bir tercihi oluyor. İyi kullanamıyoruz çünkü, pozisyona dönüşmüyor.

Her koşulda bireysel çabaya ve mücadele bakacak bir maç. Trabzonspor'un temposu ve coşkusu çok yüksek. İş koş koşa dönüp, rakibe ayak uydurmaya kalkarsak da Club Brugge maçının benzeri bir görüntü olur. Mümkün olduğunca topa sahip olup, sakin kalmalıyız. Bu anlamda da orta sahaya çok iş düşüyor. Feghouli ve Adem Büyük gibi isimler de bireysel anlamda hücuma ne kadar katkı sağlarlarsa iyi işte. Organizasyon gibi bir beklentim yok. Açık alanda Ömer Bayram da iyi bir silah.

8 yorum:

  1. Aslında bu maç için trabzonun sol tarafının etkili olduğunu düşünürsek nagatomo sağ bek olarak başlamalı donk marcao emre taş defans hattı lemina seri feghouli orta saha kanatlar jimmy ömer ileride adem 4-4-1-1 devre arasına kadar böyle gidilmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo'yu hoca sağ bekte kullanmaz, keşke kullansa. 3lü savunmada stoper de olur yoksa Nagatomo. Kullanmıyor maalesef.

      Sil
  2. Sağ bek kesinlikle yuto olmalı,
    yuto en iyi savunma Beki ligin,ligin en iyi kanat oyuncusuna karşı intihar olur mariano nin oynaması,real maçında sağ taraf feg,mari,seri idi maçtan önce eğer bu üçlü ile çıkarsak Real karsisina paramparça eder demistim öyle oldu,şu tarz taktik hatalar çok yapıyor hoca maalesef yanındakiler de taktik anlamda hiçbir bilgisi olmayan adamlardan oluşunca sonuç bu oluyor

    YanıtlaSil
  3. Takım sürekli kaybederken ne Jimmy ve Taylan gibi hiç şans verilmeyen oyunculara, ne de altyapıya hiç dönülmüyor. En kötü ne olabilir ki; kaybederiz. Zaten kaybediyoruz. Erencan, Atalay, Mustafa Kapı, Emin oynasın. Kaybetsek de farklı bir şey izleyelim. Geleceğe yönelik bir umudumuz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca bakmıyor oraya maalesef, günü kurtarmak adına olmayacağını bildiği isimlerle yola deva etmeye çalışıyor.

      Sil
    2. Günü kurtarsa anlayacağım da Avrupa dan elendik. Lig de gidiyor. Neyi kurtarıyoruz ki? Seneye karşılaşacağımız enkazı büyütüyoruz. Kiralıklar gidecek. Sayılabilecek oyuncularımızı kendimiz değersizleştiriyoruz. Sarmadan alamayacağımız için mecbur altyapıya döneceğiz. Hiç olmazsa elimizde Süper Lig tecrübesi olan gençlerin olması için oynatmak zorundayız.

      Sil
    3. Lig gitmiyor, onu kazanıp kendini başarılı ilan ediyor. Bence bu da başarı değil :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir