30 Aralık 2019 Pazartesi

Stefan Ilsanker & Galatasaray, adının anılmış olmasına hiç şaşırmadım


Galatasaray'a transfer edileceğini düşünmesem de adının anılmış olmasına şaşırmadım. Hatta çok daha öncesinden konuşulması gereken bir isimdi. Gençleşmek önemli olsa da maliyetine göre tecrübe hamlesi de yapılabilir. Burada önemli nokta az paraya büyük iş başarmak ve mücadeleden ödün vermemek. Nzonzi gibi isimler profil olarak büyük olsa da maliyet ortada. Ilsanker ise az paraya yapabileceğiniz büyük işlerden. Ne alacağınızı az çok tahmin edebiliyorsunuz.

Atiba'yı yıllardır konuşuyoruz. Beşiktaş'ı geçtim, ligin en istikrarlı futbolcusu. Az paraya büyük işten kastım bu. Aldığı 1 yıllık ücret maksimum 1.3 milyon avro'ydu. Transfer edildiğinde kimsenin konuşmadığı, yüksek bir profil de değildi. İstikrar sağladı, mücadelesinden ödün vermedi ve 36 yaşında dahi takımını sırtlıyor. Ayrıca ilk transfer edildiği günlerde de sağ bek, stoper olarak da kullanılmışlığı var.

Ilsanker'i de böyle görüyorum. Çok özel ya da üst düzeyde bir profil değil. Mücadelesi, çalışkanlığı ve saha içindeki ateşiyle öne çıkar. Stoper ve sağ bek olarak da oynayabilen, defansif özellikleri çok daha ön planda. Pas özelliği ya da tekniğinden çok bahsetmeyiz. Bir tahta bacak değil tabii, pas özelliği standart ama hücum tarafında çok fazla bir şey beklemem. Mücadele edecek, savaşacak, eksiği tamamlayacak bir futbolcu.

Lemina'nın alternatifi yok ve o olmadığında yaşanan sorun çok büyük. Stoperde alternatif olmadığı için Donk'u da oraya çekemiyoruz. Fizik ve oynadıkları pozisyonlar itibarıyla birbirlerine benziyorlar ama Donk 33 yaşında, kazandığı ücret de 1.8 - 1.9 milyon avro'lara geliyor. Ilsanker 30 yaşında ve 1 milyon avro civarı bir rakama kadroya katılabilir. Bonservisinin olacağını da düşünmüyorum, sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve pek tutulmayan bir isim.

Donk'dan en büyük farkı çalışkanlığı ve ateşi olur. O ateş de taraftar gözünde kendisini iyi gösterir. Türkiye Ligi'ne çok yakıştırdığım bir futbolcu. 2-3 yıldır da bekliyorum, isminin anılması beni mutlu etti. Lemina'ya daha genç ve iyi alternatif bulunamayacaksa da Ilsanker gibi bir transferi isterim. Seri'nin yükselişinden sonra strateji değişti gerçi. Ilsanker ismi ilk anıldığında daha farklı şeyler düşünüyordum.

2 yorum:

  1. Kiralık olarak gelebilir belki de 1.5 sezonluguna orta sahaya dinamizm katar. Lemina çok sakatlaniyor. Orta sahada bir tane defansif orta saha bize yetmez. Alternatifi de olmali

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir