15 Aralık 2019 Pazar

Taylan Antalyalı'nın vereceği belli, şu an sende olmayan bir orta saha profili


Ankaragücü maçıyla alakalı toplasak 2 tane olumlu yan vardı. Biri Falcao'nun dönüşü, diğeri de Taylan Antalyalı'nın kısa sürede gösterdiği performans. Taylan Antalyalı için biraz daha ilgiliyim, inandığım bir futbolcu. Transfer sürecinde de blog'da birçok kez yazmıştım. Ciddi katkı sağlayacak bir isim olsa da beklediğim şans verilmedi.

Fatih Hoca'nın bir söylemini unutmam. "İdmanları izliyormusunuz ki ne durumda olduğu hakkında karar veriyorsunuz" demişti. Bazı futbolcuların yetersizliği ya da ne yapabileceği üzerine idman izlemeye gerek duymuyorum. Taylan Antalyalı'nın vereceği belli, şu an sende olmayan bir orta saha profili. Sahada olan çoğu isme bakınca da bu çok şans bulmalıydı.

Rakip ceza sahası içine sık sık koşu atar ve girer mesela. Bu tarz 2. bir orta sahan var mı? Bu koşulardan da gol, asist, penaltı ve pozisyon çıkar. Hareketlidir, hücum yönü güçlüdür, seni ileri taşır. Sürekli pas, pas, pas yerine, daha hareketli ve dikine bir oyun getirir. Ömer Bayram dahi yetersiz hücum meziyetlerine rağmen temposuyla sivrilmiyor mu?

Ankaragücü maçının iyi yanlarından biri işte. O girdikten sonra bir hareketlenme geldi ve penaltıyı da bu şekilde aldık. Daha fazla süre bulsa çok daha iyisini de yapar. Selçuk İnan yerine de direkt olarak tercih edilebilirdi. Genç de demem, 24 yaşında ve lig adına gayet tecrübe sahibi. Biraz daha ısrarcı olmak gerekiyor.

Dün 77. dakikada oyuna girdi, rakip ceza sahası içine 5 kez dikine sprint atmış. Elinde bu tarz bir profil yoksa ve ihtiyaç duyuyorsan oynatırsın. Tuzlaspor maçının ilk yarısında da kötü bulmamıştım ama beğenmeyeni çok olmuştu. Ben kendisine inanıyorum ve bulduğu şanslar daha da artmalı. Hele ki şu yapıda şans verilmemesini kabul etmem.

12 yorum:

  1. Bence orta sahaya Lenina/Taylan olur. Hemde çok iyi olur. Melo/Selçuk etkisi bile yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O etkiyi yapmak zor da bence de daha doğru bir ikili olur.

      Sil
  2. Peki Taylan'ı nasıl bir takım kompozisyonu içinde değerlendirmeyi düşünür hoca sence? Yani bu noktada kanatlarımızın defansa katkısızlığı da düşünüldüğünde kontra noktasında bizi zayıflatmaz mı? Ben de kesinlikle oynatılması taraftarıyım ama senin aklında nasıl bir dizilişin neresinde ve kimlerle beraber oynar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontra noktasında asıl seni artıya geçirir. Bu adam hareketli, sürekli dikine oynuyor.

      Sil
    2. Benim burda söylediğim şey kontra dönüşlerinde kanatların hareketsizliğiyle orta sahadan 1 adam daha kaybetmiş olacağız eğer taylan oynarsa. bu bakımdan orta sahayı bir tık daha defansif yapmak mı tercih edilmeli yoksa "kalite" den vazgeçip kanatların birini en azından tempolu şeçmek mi?
      Taylanın içinde oynadığı bir 11 yazabilirseniz sorumun cevabını almış olacağım aslında :)

      Sil
    3. 4-4-2'de Lemina yanına yazarsın mesela.

      Sil
  3. mis gibi hafta sonu olacaktı. adam gibi sevinemedik bile. öyle rezil bir puan kaybı yaşadık ki...

    ben burada yorumları okuyorum. 1-2 kişi var tabii ama kimse "terim gitsin, terim bıraksın" demiyor. doğrusu da bu. hoca gitmemeli.

    tartışma konusu "unvan değişikliği" olmalı. futbol direktörü, ceo falan olsun. saha içine bir başkası gelsin. bunu tartışalım.

    gelecek hocayı kendi seçeceği için kalkan olur. medya yiyemez. gelen kişi de (bunu söylemek üzücü ama) en azından doğru dürüst idman yaptırır. oyuna kafa yorar. taylan gibi isimlerden faydalanmaya bakar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe ve Beşiktaş'a takılmayın, bence asıl rakip onlar değil.

      Sil
  4. Çok geziyor saha içinde çok aktif lemina ve Ömer Bayram'a ayak uydurabilecek tek oyuncu o orta sahada. Belhanda kalabilir ama N'zonzi ve Seri'ye vereceğimiz firsatlari Taylan'a vermeliyiz. Mücadelesi ve hareketliligi bize çok lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hareketli oluşu ve ısrarla dikine oynaması çok büyük artı.

      Sil
  5. Hoca formayı verdiğim kişinin o formayı vermemesini istiyorum demişti.Taylan bundan sonra kesinlikle ilk onbir olmalı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir