17 Aralık 2019 Salı

Teknik direktörlük mahareti biraz da bu değil mi, mevcut olandan en iyisini almak


Haftanın kazananı elbette Sivasspor. 2. Başakşehir ile puan farkını 6'ya çıkardılar. Oynadıkları oyun açısından bakınca da ligin tartışmasız en iyi takımı. Hücum geçişleri, hızları, tempoları ve mücadeleleri lig standartının oldukça üzerinde. Bunu da Rıza Çalımbay'ın futbolcular üzerinde sağladığı gelişime borçlular.

Mert Yandaş gibi bir yıldız yarattı mesela. Geçen sezon sadece 9 maçta oynamıştı bu adam. Bu sezon ise neredeyse ligin ilk yarısının en iyi futbolcusu diyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde, tek başına Fenerbahçe orta sahasını dağıttı. Daha bunun Hakan Arslan'ı, Emre Kılınç'ı var. Stoper Fatih Aksoy'un 6 numara, stoperde ise Caner Osmanpaşa'nın çok iyi iş çıkardığı bir takım.

Kadrodan dem vurmaya gerek yok yani. Teknik direktörlük mahareti biraz da bu değil mi, mevcut olandan en iyisini almak. Rıza Çalımbay'ın Sivasspor'unun yaz döneminde çok süslü transferleri olmadı. Mevcut olan yükseltildi ve en iyisi alınıyor. Bu takımın hücum planı ve temposu da oldukça keyif veriyor.

Galatasaray'a baktıkça da içim daralıyor. Seri / Nzonzi gibi isimlerden katkı alamıyoruz, Babel'ine kadar da gider bu liste. Beğenmediğimiz futbolcu çok olsa da bu isimlerden en iyisini alamadık. Bireysel olarak çıkış yakaladı diyebileceğimiz tek isim de Ömer Bayram. Onun da kalitesi bazı noktalarda eleştiriliyor ama futbolcudan yana bir sorun yok.

Rıza Çalımbay'ı bu açıdan düşününce de hakkını yeterince vermiyoruz gibi. Fenerbahçe karşısında sol bek Ziya Erdal orta sahada müthiş bir performans verdi. O orta sahanın 6 numarası Fatih Aksoy, forvetinde ligin asansör futbolcusu Yatabare. Bu yapı da Fenerbahçe karşısında maçı süpürüyor. Helal olsun diyelim.

Ligin şu durumunda da şampiyonluk anlamında ciddi şansları var. Herkes kötü çünkü, kaybedilen puanlar ortada. Sezon sonu sözleşmeleri bitecek olan Emre Kılınç ve Mert Yandaş'ı Ocak'ta takımda tutmayı başarırlarsa şampiyonluk şansları oldukça yüksek. Şu oyunla hak ediyorlar da. Galatasaray olmazsa da Sivasspor kazansın isterim.

16 yorum:

  1. Yatabare yerine aynı özellikte ama biraz daha bitirici bir forvetleri olsa ligi çoktan koparmışlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşün yani, böyle isimlerle şu gelişimi sağlıyorlar. Eldeki malzeme mazeret değil yani.

      Sil
    2. Orgill bile olurdu mesela.

      FM 17 database'inde Mert Hakan'ın her sezon bu seneki katkıyı yaptığını görüyordum, bu kim diyordum hep. Adamlar ciddi manada sektirmiyorlar. Kendini bitirmeyen oyuncuları saymıyorum tabi.

      Sil
    3. Fm kokluyor cidden bu işi. Bu yüzden de gayet kıstas alınabilecek bir oluşum.

      Sil
  2. hak verilmez alınır. diye güzel bir slogan vardı aldı rıza hoca bu sezon planlaması ile....appindangoye ümraniyespor,canerosmanpaşa düşen akhisar cyriac giresunspor,isaac cofi, ve kaleci samasa ispanya 2 ligi ve hepimizin konyadan tanıdıgı yatabare ve traore, braga tecrübesi olan marcelo, portodan hiç süre bulamayan fernando transferleri ile lige başladılar bu oyuncular ile buraya gelenebilenecegini, bu oyunu oynayabilecegini hiç kimse ön göremezdi . fb ile oynadıkları cumhuriyet kupası maçını kazanırlarken hem moral kazandılar hem seyredenlere sivas bu sene fena degil galiba izlenimi vermişlerdi. rıza hoca sezon başı kampını güzel degerlendirmiş özgüven kaybı olanlara, yeteneklerini bir türlü dogru takım ve süre bulamayayarak ispatlayamayanlara güzel bir şans vermiş ve şimdi hasat zamanı. saha içi yardımlaşmaları, hucüm anlayışları attıkları [32} gol.savunma anlayışları yedikleri[14] seyir zevki yüksek bir takım oldular ilk yarıyı lider bitirmeyi başardılar ayrıca gösterdilerki sınırlı bütçe ama dogru planlama ile çok sey başarabilirsin . ben ligin ikinci yarısında oyuncu kaybetmeselerde bu perfonması sürdürebileceklerine pek inanmıyorum bu tempo sakatlıklar yorgunlukları beraberinde getirecek derin olmayan kadrolarıda var geçmişte soluk soluga süren bu psikolojiye alışık olan oyuncuları yok bir iki kırılma anında zaten biz fazlası ile görevimizi yaptık ruh haline her an düşebilirler geçen sene buna çok alışık oyuncular bulunduran başakşehir bile bu travmayı yaşadı yada yaşattık, biz hakettikleri alkışı, taktiri verelim şu ana kadar yaptıkları dogrular için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldeki malzemeye en iyi oyunu buldu ve başarılı. Biz ise şu kadroda mazeret arıyoruz. Çok fark var.

      Sil
  3. aynen öyle. bakacaksın kadrona en uygun sistem neyse bulacaksın.
    bu adamı ben istemedim, bunu da istemedim, bu da gelmese olurdu diye mesaj verip durmakla geçmez hayat.

    YanıtlaSil
  4. Yillardir da sag beklerinde hep istikrarli ve katkili hucum bekleri var. Cicinho'yla basladi, sonra Douglas simdi de Marcelo Goiano. Begendigim bir ekip. Arouna Kone gibi bir ismi bile hamle oyuncusu yaptilar ve katkida aliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi isimler buluyorlar. Artık hangi menajerlerle çalışıyorlarsa iş görüyor.

      Sil
  5. sivas, 3 sezon üst üste zirveye oynadıklari dönemde bile şampiyon olamadi. o çok zor bi iş. 60 yıllık ligde tek olan bursa işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dönem keyifli futbol ve değişen şartlar var ama. Artık kalite farkları o kadar uç değil.

      Sil
  6. Yerlilerinin kalitesi sayesinde ilerliyorlar yildizasan her oyuncuları yerli. Sene başında çok önemli değil diyordum ama bu aşamada önemli olduğunu görüyorum yabancılar sahiplenmezse özellikle takımı

    YanıtlaSil
  7. Kadroyu koruyup 2 3 alternatif oyuncu daha alabilirlerse şampiyonluk gelmese bile ligi çok iyi noktada bitirecekler gibi görünüyor.Şu anda büyük takım gibi oynuyorlar zaten ve belli bir sistem de oturduğu için oyuna sonradan giren oyuncular dahi ciddi katkı sağlıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koruyabileceklerini düşünmüyorum işte, bu isimler Ocak olmasa bile yazın zaten ayrılacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir