1 Aralık 2019 Pazar

Trabzonspor 1-1 Galatasaray, reaksiyon göstermek de bir şey değil mi?


Onyekuru'yu fazlasıyla aradığım bir maç. Özellikle ilk yarıda öyle açık alanlar vardı ki hızlı adamın olmayınca kullanamıyorsun. Ömer Bayram topu taşısa da yalnız, nereye kadar gidebilir. Ayrıca topu aldığı yer orta sahanın gerisi, dikine ilerliyor. O açık alanda Onyekuru gibi bir ismi topla buluşturduğunda direkt ceza sahasına gidiyor ve bitiriyordu. Bu tarz bir futbolcumuzun olmaması ilk yarıda bu maçı bitirememek demek.

Mevcut kadro ve durumumuza göre konuşmak gerekirse beklediğimden iyi bir Galatasaray vardı. Son haftalarda biraz daha hareketli ve pres yapmaya çalışıyoruz. Lemina temelinde de o presi gayet iyi uyguluyorduk. İlk yarıda Galatasaray'ın istediği gibi ilerleyen bir futbol vardı. Topa hakimdik ve tempoyu da bir şekilde belirlemeye çalıştık. Açık alanları kullanamamak hücumda pek bir varlık gösterememek anlamına geldi.

Lemina'nın oyundan çıkmasının ardından dengenin bozulması doğal. Bir ara Belhanda / Feghouli merkezi oluştu ve Galatasaray adına maçın en kötü ikilisi. Belhanda net şekilde zarar veriyor ve bu dönem haftalar önce kapanmıştı. Yine 11 başlıyor, ısrarla ona dönülüyor. Feghouli de aynı şekilde. Etrafında dönene kadar o bahsetmiş olduğum "açık alanlar" kapanıyor, rakip geliyor. Tempoyla büyüyeceğimiz bir maçta takımı yavaşlatan ikili oldular.

Feghouli 52. dakikada çıktı da, Belhanda'ya 80 dakika nasıl dayanıldı bilmiyorum. Belhanda'yla tüm maçı 1 kişi eksik oynadık. 2. yarıda 1-0 geriye düştükten sonra gösterdiğimiz reaksiyon da bu yüzden eksik kaldı. Hücum organizasyonumuz olmadığı için "neden pozisyona girmedik" gibi bir soru sormuyorum. Karambolden ya da kaos içinden gol bulabilirdik. Seri'nin de oyuna girmesinden sonra topu iyi kullandık ve o kaos içinde gol geldi.

Reaksiyon göstermek de şu Galatasaray için başarı tabii. Trabzon deplasmanında bir şekilde geri döndün ve kaybetmedin. Bu reaksiyon içinde de Ömer Bayram başta olmak üzere önemli isimler var. Plansız da olsa geri dönmek adına bir çaba gördük. Jimmy Durmaz önemliydi, geçen haftalarda neden yedek kaldığı üzerine soruları sorduk zaten. Seri önemliydi, dikine müthiş oynadı ve Nzonzi'yle gayet iyi ikili olabileceğini de gösterdi. O araya Lemina, sola da Ömer Bayram'ı yazdığımızda ligin ilk yarısını bitiririz zaten.

Rakibin pozisyonları da oluşan açık alanlardan kaynaklı. Yediğimiz golde Sörloth'la Nagatomo'yu eleştirmek gibi basit hatalar olmasa skoru da dengede götürebilirdik. Nwakaeme'yi de gayet iyi yavaşlattık. Mariano'yu karşısında fena bulmadım, Lemina da ilk yarıda orayı güzel kapattı. Hayal kırıklığı dediğimiz Mariano / Nagatomo gibi isimlerde Club Brugge maçından bu yana çıkış var. Nwakaeme yavaşlatıldığı an da Trabzonspor'un hızını büyük oranda kesmek mümkün.

Coşku ve reaksiyon güzel ama takımın büyük oranda hız sorunu var. O da ancak transferle çözülebilir gibi duruyor. Onyekuru gibi silahlarla bu tarz deplasmanlardan 3 puan çıkarmak mümkün olacaktır. Hücumda organizasyonun oturacağını pek düşünmüyorum. Hızla bir şeyler çözülebilir. Pres temeli oturuyor, takım da reaksiyon gösterir oldu. Hak eden isimler de ağırlıkla oynamaya başlayınca kalan haftalardan mutlu ayrılmak mümkün.

21 yorum:

  1. Takımı bozan oyuncuların Nzonzi ve Seri değil de Belhanda ve Feghouli olduğu net olarak bu maçta tescillendi. Ömer ve Jimmy her maç 11 oynamalı. Nzonzi, Lemina ve Seri üçlüsü de artık beraber oynamalı.

    Bekler gol hariç işin hücum tarafında sırıtsa da bence defansif olarak gayet iyiydiler. Forvet eksikliğini ciddi manada çekiyoruz. Adem'in mücadelesi ve isteği çok iyi ama arada çok mantıksız işler yapıyor. Kontrada Ömer tek başına giderken duvar olmak yerine forvetten orta sahaya doğru geriye koştu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i de ekle o listeye. Takımı temposuz kılan isimler onlar.

      Sil
  2. Guzel tespitler. Bence de Nagatomo ve Mariano formunu yukseltiyorlar. Øzelikle Nagatomo. Mariano biraz daha cabuk gecilebiliyor. Ama Nagatomo saglam duruyor.

    Hiz konusuna da katiliyorum. Ømer'den baska rakip defans arkasina sarkan yok.

    Adem topu iyi sakliyor. Bugun yine iyi oynadi. Jimmy sonunda izledik. Ben begendim. Birkac top kaybi oldu ama biraz daha oynayip formunu yukseltebilir. Bircok kez etkili oldu rakip kalede. Daha fazla oynamali. Seri bugun dikine oynadi, onuda begendim.

    Bir de rakip kaleyi gøren keske sut atsa. Bunu yapan tek Belhanda. Bugun iyi bir sutu vardi onun. Ben mesela Nzonzi'nin bir pozisyonda rakip kaleyi gøren iyi bir acisi vardi. Ønude bostu.ama gitti yan pas verdi. Fernando sutu atardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da Ocak ayında gitme ihtimalleri olduğundan olabilir :) Grafik bir anda değişti ve pozitife doğru ilerliyorlar.

      Sil
  3. Farklı maç seyretmiş olabilirmiyiz? Mariano kötüydü, Nagatomo dahil. Tempo yapamıyorlar, orta açamıyorlar. Orta saha üçlümüz kesinlikle Seri, Ömer ve Lemina olmalı. Bugün ileri üçlümüz Jimmy, Adem ve Emre olabilirdi. Adem bugün yine iyiler arasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Goal.com'da yazarlardan Biri Lemina-Jimmy beraber 8 numara oynamali birlikte yazdi. Bende katiliyorum. Bugun Biri cikti digeri girdi. Ama ikiside calimci ve dikine oynayan oyuncular. Jimmy gecen senenin tamaminda 8 numara oynadi fransada.

      Sil
    2. Farklı bir maç mı izledik bilmiyorum, birlikte değildik. Ne yaptın bilemem.

      Emre; Jimmy bence iyi bir 12. adam olur. Emre Mor'un bulduğu şans ona gelsin. Nzonzi / Seri / Lemina oynar, önündeki isimleri hareketli tutardım.

      Sil
  4. ömer'in 90 dakikalık emeği tek bir saniye ile boşa gitti. ah ömer ah o topu kontrol edeceksin 4 e 2 yakaladık yahu!!

    belhanda hakkında yorum yapmak bile istemiyorum. bu adamı kime satacağız merak ediyorum gerçekten.

    lemina zaten tartışılmaz da seri de net iyi futbolcu. onun yerine belhanda'ya forma vermek günahtır ayıptır.

    hayalet fernando ile bjk'den 3 trabzon'dan 4 yiyorduk. nzonzi pres yiyen her oyuncu için istasyon oluyor. tartışanlara gülüyorum.

    mariano'nun adrese teslim ortalarını anlata anlata bitiremeyen bi arkadaş vardı uzun süredir yorum yazmıyor galiba göremiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, o an kontrol edemeyebilir. Adam 90 dakika bir an durmadı, yorgunluk, her şey etken. Olacak o tarz hatalar. Emek falan asla boşa gitmedi, neden gitsin.

      Sil
  5. Golden sonraki reaksiyon çok iyiydi ilk kez ümitle izledim takımı... Yine bir organizasyon yoktu ama bu kez sadece Ömer Bayram değil takımın tamamı gösterdi o reaksiyonu... Feghouli kanat olmaktan çıkmış artık bence orta sahada Belhanda'nin yerinde oynamalı... Bu durumda sağ açıkta Yunus veya Jimmy oynayabilir. Adem Büyük de kesinlikle ceza sahası içinde topla çok daha fazla bulusmali topu orda aldıkça daha çok atacak attıracak gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reaksiyon tarzı işleri şimdi öğrenmek aslında biraz da vasata alışmamız :)

      Sil
  6. Belhanda 'yı 11 e yazıp taylan ı hâlâ düşünmemek... sonra oturup o belhanda nın maçı katletmesini izlemek... biz de burada konuşuruz işte reaksiyon göstermekte birşeydir falan diye. Ne olacak değil mi. Sezon başı kombineni alırsın her çıkan yeni formayı alırsın gs store a girip birkaç ürün alırsın maksat kulüp kazansın diyerek sinra dersin ki verdiğim paralar şu belhanda denen ruhsuza gidiyor. Vasata alıştık resmen. Takım birazcık koşunca bir iki hareketlilik görünce reaksiyon gösterdi diye sevinmemiz gerekiyor sanırım. Olması gerekenin bile altında takım ama dedim ya vasata alıştık ki en kötüsü de bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan da değil, Seri oynayabilir. Oyuna girdiği gibi direkt etki etti bence.

      Sil
  7. Ban kalırsa son 3 sezonda ilk kez bir deplasman maçında bu kadar üstün ve baskılı oynadık.

    YanıtlaSil
  8. sol bekimizin sag ayakla orta yaptıgını görmüştük bu kez sag ayakla gol attı tıpkı takımı gibi sagımız solumuz belli olmuyor..büyük bir karamsarlık oluştu ümitsizlikle birlikte sardı büyük çogunlugumuzu evet buna iten çok neden var fatih hocanın tercihleri, sistemi, oyuncuların birçogunun form ,enerji, istek durumları sakatlıklar dogurdu bu güvensizligi lakin sürekli her olumlu yaptıgımız yada çalıştıgımız dogrularada önüne ama lar eklemekte sürekli kusur aramakta üstümüzede yok tıpkı bu maçta oldugu gibi, maça çıkan kadro belli eldeki saglamları düşününce özellikte forveti ,adem büyük daha çok kanat oyuncusu oldugunu düşünürsek santrafor vuruşu yada tehtidini yapacak oyuncumuz sıfır idi.belki ünal hoca bile bunların santraforu yok kanat oyuncuları adam eksiltecek, top getirecek durumda degiller diye düşünerek maç önü düşünmüştür maçtan sonraki üzüntüsü ise hiç hesaplayamadıgı bir bölgenin adamından gol yemiş olması nedeniyle dahada artmış gözüküyordu şampiyonlar ligi maçı yorgunlugu, son dakika yenen golün travmasını rakipin etkili ön oyuncuları bildigimiz endişelerimizdi buradan bu koşullarda fiziksel olarak fazla sıkıntı çekmeden sonuna kadar taşıdık maçı trabzon geriye kaçmadı sen ittin onları geriye bunun adına mücadele de , tepki de, taktiksel de ama küçümseme[bu tesbitlere biraz kızanlar için söylüyorum ] temel sıkıntımız deplasmanlarda neydi ilk tokatı yedigimizde hemen diger yanagımızı dönüyorduk bu kez malum bir kaç gamsıza ragmen buna izin vermedik.şimdi sıra jimy durmaz gibi taylan gibi oyunculardan faydalanma vakti önümüzdeki maçlarda buna ve hız ve tempo için denemeler yapmaya uygun.. devre arasına kadar böyle gidecegiz orada iyi bir kamp bazı oyuncularla vedalaşarak bazılarınada hoşgeldin diyerek umut tazeleyecegiz eger son dört maçımızı kazanırsak çok daha iyi olacak herşeye ragmen umutları diri tutmak için. ömer ve ademi görünce umutların beklentilerin herzaman olması gerektigine inanıyor ön yargılarımıza kızıyorum...hadi bakalım son dört maçta dogru hızlı oyunla ve dogru adaletle seçilmiş oyuncularla umuta yolculuga devam edelim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo direk sağ bekte de oynayabilir aslında. Hiç düşünmüyor hoca, ben kullanırdım.

      Sil
    2. haklısınız olabilir denenebilir. sanırım ikinci yarı linnes tercihi olacak hocanın hem hiçbir antrenmanı kaçırmadı hem aidiyet duygusunu gördü hoca..

      Sil
    3. Linnes'in temposu önemli olacak orada.

      Sil
  9. Bu kadroyla kötü oynamadan maçı bitirdik ve galip bile gelebilirdik bu maçta ama bu son dakika golüyle gelen 1 puan da çok değerli.Tabi kullanmasını bilene

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir