31 Aralık 2019 Salı

Victor Wanyama & Galatasaray, sadece lig mücadelesi verilecek ortamda gerekli mi?


Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası mücadelesi vereceğiz. Bu yüzden de eğer geleceğe dönük, daha genç adımlar atılmayacaksa transferin gerekliliğini tartışırım. Nokta atışı diyerek tecrübeli futbolcu da alabilirsiniz ama orada da maliyet konuşur. Yeni bir Nzonzi, Seri tadında hamleye gerek yok. En azından Ocak ayı için.

Wanyama da bu tarz bir transfer. Belki kira bedeli ödemeyeceğiniz ama yıllık ücret noktasında sizi zorlayacak. Gerekliliğini de tartışırım. Seri, Lemina, Taylan Antalyalı, Ömer Bayram, Emre Akbaba rotasyonunda ne 6 ne de 10 numara transferi düşünmüyorum. İmkan olursa geleceğe dönük, scout hamlesi diyebileceğimiz bir transfer olabilir ama Wanyama gibi maliyetler anlamsız.

Ya da Ilsanker diyelim, daha düşük maliyette bir tecrübe transferi. Buna da bir noktada sıcak bakarım. Kadroda zaten çok ciddi rakam alan futbolcular var. Bizim hem yaş ortalamasını düşürmemiz, hem de gençleşmemiz gerekir. Fatih Terim / Mourinho arkadaşlığında Wanyama gibi isimler doğal olarak medyaya düşüyor.

Wanyama'nın sakatlık durumu problem. Tottenham kariyerini biraz da bu sakatlıklara kurban verdi. 2 ciddi sakatlığı oldu ve uzun aralıklarda yoktu. 1 yıldır sakatlık geçirmese de çok fazla forma şansı bulduğunu söyleyemeyiz. Bu sezon Premier Lig'de sadece 23 dakikası var. Yaşı 28, hala kalitesinden ödün vermeyeceğini düşünüyorum. Yine de lüks işte, gerekliliği tartışılır.

Sert, agresif, çok çalışkan bir defansif orta sahadır. Savaşçı kimliği ve fizik gücüyle ön plana çıkar. Pas ve teknik özelliği de oyun tarzına göre kötü değildir. Tempo ve hız tarafında tartışılır tabii. Nzonzi de ağırdı ama teknik özelliğiyle ön plana çıkardı. Wanyama ise defansif özellikleriyle ön plana çıkar. Zıt isimler. Lemina da varken 6 numarada kullanacağımız isim net.

Seri yanında Wanyama'yı bu anlamda düşünmem. Tempoyu düşürmemek lazım. Ligin ilk yarısında düşürdük ve acı sonuçlandı. Mevcut rotasyonda tempo ve hareketlilik arttı diyebiliriz. Genç bir hamle olmayacaksa da orta saha transferini mantıklı görmüyorum. Wanyama için yaz dönemi transferinin son günlerinde Belçika'ya dönecek deniliyordu. O tarz bir transfer gerçekleştirebilir.

4 yorum:

  1. yanlış hamle olur, hele hoca nin en son isteyeceği Tip dos,hocanın dos u lemina gibi tempolu,atletik,her yere basan dos lari seviyor,Melo,Suat Kaya mesela böyleydi,lemina da böyle ve bu adamlar zirveden düşünce motivasyonunu kaybediyor,herkes lemina değil veya melo değil,nzonzi nin yaşadığı budur mesela zirveden süper lige düştü herif sahada yürüyor sonra böyle,takmıyor kulübü aidiyet yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yapıya hiç uymaz. Sertliği falan da işe yaramaz, bize tempo gerekiyor.

      Sil
  2. Yaz döneminden ders çıkarılmıştır herhalde... Merkez orta saha rotasyonu senin de saydığın gibi ligin sonunu getirmek için yeterli... Yabancı kontenjanı da başka bir sorun zaten... Bir sürü oyuncu sayılıyor da giden kim olacak kimsenin gitmeye niyeti yok gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gündemde olduğunu sanmıyorum. Çok sorulduğu için düşüncemi yazdım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir