9 Ocak 2020 Perşembe

23 yaşında, kumar dahi diyemeyeceğimiz bir potansiyel transfer ettik


Bonservis bedeli yok, futbolcunun da yıllığı 250 bin avro. Jesse Sekidika gibi konuşulmaya başlamış bir futbolcu için olabilecek en ideal rakamlar. Bu da futbolcunun Galatasaray'ı ne denli istediğini gösterir. Anadolu'yu geçtim, Fenerbahçe iddiaları dahi konuşuluyordu. Menajer oyunları da yazıldı, çizildi ama ortada bir sorun görünmüyor. 23 yaşında, kumar dahi diyemeyeceğimiz bir potansiyel transfer ettik.

Eskişehirspor duyarına da hak vermem. Galatasaray'ın Eskişehirspor'a önerdiği bir bedel vardı ama kabul etmediler. Futbolcu da son ana kadar kulübe para kazandırmak için uğraştı. İpler onun elindeydi ve ciddi bir alacağı vardı. Bu alacağı da ödemek adına Eskişehirspor'un çok hareketli olmadığını görünce serbest kaldı. İsteği Galatasaray'a gelmek olsa da, Eskişehirspor'un düşüncesi piyasası kızıştırmak oldu. Yapacak bir şey yok.

250 bin avro'luk ücret bana oldukça düşük geliyor. Ozornwafor'un da yıllık ücreti 100 - 200 bin avro arasında değişecek ve zarar etme şansımız ortadan kalkıyor. Jesse için de bu geçerli. En kötü ihtimalde dahi bonservis geliri elde etmek ya da  futbolcuyu kiralamak mümkün. Ödediğiniz bonservis sorun değil yani, bizi yıllık ücretler bitiyor. Bir dönem öyle ücretler ödedik ki bugün o isimleri elden çıkartmakta zorlanıyoruz. Buna Suudi Arabistan'ı falan da dahil.

Babel'in Ajax'a gidişiyle de takımda kalmayı garantiledi. Yabancı kontenjanı kaynaklı "kiralık gidebilir" durumu vardı. Şu an orada bir boşluk doğdu ve hücumu da hızlı futbolcularla kurguluyoruz. Onyekuru ve Jesse'nin transferiyle kanatlarda teknikten öte biraz daha hıza yöneldik. Andone'nin dönüşü dahi "hız" noktasında oldukça önemli. Olması gereken de buydu zaten. Ağır yapıdan kurtulmamız gerekiyordu.

Gençleşmek de önemli. Takımın yaş haddi çok yükseldi ve gelen bazı gençler de kiralık. Jesse'nin bonservisinin elinde olması değerliydi. Futbolcuyu yükseltmeye devam edersek, ilerleyen yıllarda kazanılabilecek bonservis geliri bizi çok rahatlatacaktır. Bu politikaya devam etmek gerekiyor. Bundan sonra konuşulacak transferlerde de gençlik vurgusu önde gelecektir. Stoper hamlesi de bu yönde gerçekleşir.

12 yorum:

  1. Varsin kumar boyle olsun ben raziyim! Hosgeldin kara oglan! Vuvuzelam gumusten.... :)

    YanıtlaSil
  2. Bir iki maç durgun geçirsin "250 bin Euroluk adam bu kadar olur, isimli futbolcu alinmaliydi" derler Türkiye'de.
    Ben sana katılıyorum kesinlikle çok doğru bir transfer. Zarar ihtimali yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zararı yok, en kötü ihtimalde dahi para kazanmak olası olacak.

      Sil
  3. 250bin€ yıllık ücret futbol piyasasinda asgari ücrete bile tekabül etmiyor :) ben 500-750 arasi bişey bekliyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 500 deniliyordu haberlerde, yarısı çıktı :)

      Sil
  4. maaşı aşırı az yalnız. olumsuz bir durum yaratabilir bu motive olma açısından. (ben mi kurtarıcam bu takımı vs)

    YanıtlaSil
  5. sene başında göz göre göre 30+ yaşında çok fazla transfer yapmıştık, bu transfer şekli her zaman desteklediğim bir transfer şeklidir. elinde patlasa ne olacak ? makul rakamlar. keşke Onyekuru'nun bonservisini de alabilsek ama 1,5 senelik kiralamaya dahi yanaşmayan Monaco'yu satışa ikna etmek ve bonservisini karşılamak zordan da öte şu aşamada bizim için. İkinci yarı için en büyük beklentim uykumun geldiği, düşük tempo maç izlemek yerine hızlı oynayan, koşan ve mücadele eden bir Galatasaray izlemek. Şu oyunu oturtalım, varsın şampiyonluk gelmesin ligin ikinci yarısında. Ruhum çürüdü ilk yarı bizim maçları izlerken :) BU felsefe oturmalı ve devamlı transfer hamleleri bu mantıkla genç oyuncular temelli yapılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem 30+ isimlere yöneldik, hem de tarz olarak çok temposuzlardı. Şimdi yaş da azalıyor, hız da yükseliyor.

      Sil
  6. Burak hocam tff den limitle ilgili talepleri olanlar var maç oynanırken kural değiştirmek isteyenler var bu konu hakkında düşünceni anlatan bir yazı yazar mısın ZORLU süreci kolayla ak içeriğini tüm taraftarımız bilmeli ve koyacağı tepkiyi de unutmamalı diye düşünüyorum acizane rica ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var düşüncelerim de x takımlara girmeyi hiç sevmiyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir