22 Ocak 2020 Çarşamba

Aleksandar Dragovic & Galatasaray, stoper transferinde panik butonuna az kala


Stoper transferinde panik butonuna basmak üzereyiz. Beklenen kaynak bir türlü oluşmadı ve transfer dönemi de hızla ilerliyor. Murillo'nun ardından b planı vardır diye umut ediyorum. Gerçi bir b planı olsa şu ana kadar da hamle yapılırdı. Mert Çetin sonrası b planı Murillo gibiydi, o da son dakikada Celta Vigo'ya gitmek istedi. C, d, e diye ilerliyor planlar. Son günlere yaklaşırsak da "menajer önerileri" gündemi belirler.

Leverkusen'li Dragovic'i kiralamak istediğimiz ve prensip anlaşmasına vardığımızı medyada çeşitli kaynaklar yazıyor. Düşünülen 1-2 ismin daha olmaması durumunda bu transfer için girişimler hızlanacakmış. Bologna'nın da Dragovic'i istediği, eğer sol ayaklı bir stoper bulamazlarsa bu transfer için harekete geçeceği söyleniyor. Cepte diye görmemek gerekiyor. İhtimal varsa bunu zorlamak gerekir. Dragovic'in de iddialı bir isim olduğunu düşünüyorum.

Murillo'yu isterdim. Hızlı ve atlet bir stoperdi çünkü. Yeni oyun tarzımızda hücum için bütün riskleri alıyoruz. Haliyle de açılan alanlarda stoperlerin hızı önemli. Hücuma çıkarken de geriden oyun kurmak, topla çıkabilmek gibi özellikler arıyoruz. Marcao ve Donk, top kullanımı konusunda iyi olsa da hız tarafı farklı. Marcao'yu tamamlayacak bir hızlı stoper bizi yukarı taşıyabilirdi. Murillo da özellik itibarıyla tam oturuyordu.

Dragovic de 28 yaşında ve tecrübeli diyebileceğimiz bir stoper. 28 yaşına kadar ki kariyeri gayet iyi. Arada Leicester'da kiralık olarak forma giydiği dönem olsa da uzun bir Leverkusen kariyeri var. Basel'den Dinamo Kiev'e 9 milyon avro, Dinamo Kiev'den Leverkusen'e ise 18 milyon avro bonservis bedeliyle gitmişti. Leicester'a kiralama ücreti dahi 2.5 milyon avro'ydu. Kariyeri boyunca kendisi adına iyi paralar ödendi ve son yıllara kadar da yükselen bir grafiği vardı.

Son dönemde ise düşüşte. Leverkusen'de rotasyonun dip kısmına doğru ilerledi ve kendisiyle yolların ayrılması düşünülüyor. Ciddi bir bonservis bedeli ödeneceği düşünülmediği için de kiralama ihtimali masada. Dragovic'in de Galatasaray'la alakalı sözleri paylaşılmış, transfere sıcak bakıyor. Galatasaray ve Türkiye Ligi şartlarını düşününce de seviyeyi yükseltebilir. Avusturya Milli Takım formasını 80 kez giymiş bir futbolcudan bahsediyoruz.

Dragovic / Marcao tandemiyle alakalı sıkıntı hava topları olur. İkisi de havadan çok iyi isimler değil. Geriden oyun kurmakta ise Dragovic de ciddi katkı verir ve lider özelliği de göstereceğini düşünüyorum. Hızıyla da çok ön plana çıkmaz ama ağır da değil. Pozisyon alması, sezgileri güçlü bir stoper. İstikrar sorunu da var ama Leverkusen'le alakalı bir konu da olabilir. Çok daha iyi bir noktaya gelmesi beklenirken biraz yerinde saydı. 28 yaş da yeniden ayağa kalkmak için ideal.

6 yorum:

  1. Dragovic Galatasaray'a cok yakistirdigim bir oyuncu. eminim ki 1,5 yil kiralanirsa ønumuzdeki sezon Marcao'yu kulubeye gønderir ve yerini alir ve Dragovic - Luyindama izleriz. Kalitemiz de artar. Daha hatasiz stoper ikilisi izleriz.

    YanıtlaSil
  2. Yaninda Marcao varken kim gelirse gelsin isi zor. Aranan stoperin yaninda ki partneri derip toplayici ozelligi olmasi lazim. Ben bunu Dragovic'te gormuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yükseltebilir onu. Şu gün daha iyisini alabilir miyiz bilmiyorum.

      Sil
  3. Almanya Avusturya eğitimi almış bir stoper oraya tecrübe katar. Leverkusen'de olmasa bile burda tecrübesi ile gayet rahat oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oynar ama Marcao'yla birlikte sertlik ve hava problemi yaratır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir