22 Ocak 2020 Çarşamba

Ara ara yazdığım ve beğenimi dile getirdiğim gençlerin başında geliyor


Ara ara yazdığım ve beğenimi dile getirdiğim gençlerin başında geliyor. Çok konuşulmasa da, büyük gelecek beklediğimiz 2000 jenerasyonunun en değerli futbolcularından biri. Çok daha yetenekli diye adlandırdığımız futbolcularda bazı soru işaretlerim var ama Abdussamed Karnuçu için garanti diye bakıyorum.

Şanssızlığı yaşadığı sakatlıklar oldu. Uzun bir zamandır yoktu ve tam da A takıma dahil olacağı zamanlar. Geçen sezon yaşadığı sakatlık olmasa, o istikrarlı performans kendisini A takıma atacaktı, kampta da görecektik. Hem orta saha, hem de stoper için ciddi bir alternatiften bahsediyorum. Teknik düzeyi yüksek ve oldukça mücadeleci. Pozisyonuna göre de oyun aklı oldukça yüksek.

Geçtiğimiz sezon U19 Youth League'de 4-3-3'ün orta sahasını Abdussamed Karnucu / Mustafa Kapı / Atalay Babacan oluşturuyordu. İyi de bir turnuva geçirmiştik. O takım içinde de Abdussamed Karnucu istikrarıyla öne çıkıyordu. Sonrasında sakatlık geldi, sezonu kapattı ve birkaç gün önce bu sezon ki ilk maçına çıkabildi.

Onun da sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Kendisinden yana beklentimiz olduğunu düşünüyorum. 19 yaşında aslında, çok daha öncesinde A takıma atabilmemiz gerekiyordu. Bu sezonu artık sakatlığını tam anlamıyla atlatmaya adayacak. Yeni sezon öncesinde de kamp kadrosunda yer alacaktır.

Lemina'ya alternatif yok diyoruz mesela. Lemina'nın atlet özellikleri çok daha farklı ama mevcut olana bakınca da Absussamed Karnuçu'nun o pozisyonu yedeklemesi gerekecek. Geriden oyunu kurar, orta sahanın sertlik düzeyini korur, sahaya oyun aklını koyar. Stoper de oynar ama 6 numarada oynaması çok daha doğru olurdu.

2 yorum:

  1. Şu çocuk alt yapıdan çıkıp a takımda sürekli oynayabilse Kante'yi transfer etmişiz gibi sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevinirim, en büyük beklentim ondan yana :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir