6 Ocak 2020 Pazartesi

Artık, 70 numaralı formasıyla


1.5 yıllığına kiralanmasını bekliyordum. Böylelikle gelecek sezon için "ne olacak" sorusunu sormayacaktık. Monaco, Jardim'le yollarını ayırdıktan sonra planlarını değiştirmiş olabilir. Jardim, Onyekuru'yu düşünmüyordu. 3-5-2 ve 4-4-2 gibi düzenlerde katkı alamadı. Robert Moreno ise Onyekuru'yu görmek istemiş olabilir ve yeni sezonda belli ki planları arasına aldı.

Bizim adımıza sorun tabii. Kısa vadede ne vereceğini biliyoruz çünkü. Düzeni, ülkeyi, takımı, her şeyi iyi biliyor ve aidiyetle bağlı. Geldiği gibi etkili olacağına da inanıyorum. Hızlı bitti transfer, Ocak ayı onun hazırlanması adına yeterli olacaktır. Monaco'da şu kadar oynadı, oynamadı konusuna takılmam. Galatasaray'a ilk geldiğinde de 6-7 aylık sakatlıktan çıkmıştı.

Sezon bittiğinde Onyekuru'yu takımda tutmaya çalışacağız. 1.5 sezonluk kiralama olsa daha rahattık diyebilirim. Sezon bittiğinde o kiralama yine gerçekleşebilir. Ya da imkan doğar ve bonservisi adına bir ışık yanar. Şu an şampiyonluğa odaklanmak en doğrusu ve Onyekuru'yla birlikte hücum adına ezberimize dönebiliriz.

Maliyet konusu enteresan. 750 bin avro kiralama bedelini beklemiyordum. Bedelsiz kiralanacağı ısrarla yazılıyordu. Badou Ndiaye'de de bu hikayeyi yaşamıştık. Bedelsiz diye beklerken, kira bedeli vermiştik. Araya x kulüpler girmiş olabilir ve kira bedeli önermişlerdir. Monaco da doğal olarak o bedeli bizden istemiştir.

Maaşı düşük yalnız. Burada da Onyekuru'nun fedakarlığı var gibi görünüyor. Monaco'dan aldığı rakam 2 milyon avro'nun biraz üstü gibiydi. Galatasaray'dan yarım sezon için 650 bin avro alacak. Kira bedelini buna eklediğimizde ancak yarım sezonluk maaşı oluyor. Bir fedakarlık var bence ve Onyekuru'dan da beklerim.

Burası Onyekuru'nun evi ve geri dönmüş oldu. Geçen sezondan kaynaklı da ne verebileceğini iyi biliyoruz. Jesse Sekidika da sanki Onyekuru sonrası adına düşünülen bir hamle olacak gibi. Bruma'nın varlığında gelen Garry Rodrigues gibi düşünebilirsiniz. Bu plan gayet doğru. Böyle devam etmesini dilerim.

5 yorum:

  1. Başka liglerden ciddi talipleri vardı sanırım. Öyle olunca biraz yukarı çıkmak zorunda kalmış olabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe de istemiş olabilir, şaşırmam.

      Sil
    2. Onlar zaten her türlü devreye girip fiyat yükseltiyor. Ali Koç Aziz Yıldırım'dan daha çirkef çıktı. :D

      Sil
  2. Monaco geçen sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Onyekuru'yu seneye bize bırakmayacağının bir mesajını verdi sanki. Yine de hayırlısı diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni hoca da geldi ki görmek isteyecektir. 1.5 yıllık işi o bozdu bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir