4 Ocak 2020 Cumartesi

Beklemeyi tercih etse de geçen dönemlerde geriye gitti


Celil Yüksel, 22 yaşında. Geçtiğimiz sezondan itibaren A takımla çalışıyor, 5 yıllık sözleşme imzaladı ve tek tük de olsa şans buldu. Yine de tam anlamıyla A takım seviyesinde hareket ediyordu diyemeyiz. 22 yaşında ama bu sezon U19'da forma giyiyor. U21 kaldırılmasa ve orada oynasa yine yaşı çok yüksek değil mi?

Gökay Güney için de bu geçerli. O da 20 yaşında mesela ve A takımda boy göstermek adına geç kaldı. Galatasaray'la A takım idmanlarına çıkmak ve tek tük kupa maçlarına çıkmak dışında bir geçmiş yok. Bir an önce kiralık olarak forma giyecekleri takımlara gitmek ve gelişim göstermek zorundalar.

U21 kaldırılmasaydı, U19 yetersiz, pilot takımlar olmalı gibi konular farklı. Onu daha farklı bir noktada tartışmaya açarız. Elimizdeki bazı gençler adına yazıyorum bunları. Yaşlar geçti çünkü, hala A takımda boy gösteremediler. Galatasaray'da bir gelecekleri de olmayabilir. Kendi kariyerleri açısından da bir an önce oynayabilecekleri takımlara gitmek zorundalar.

Celil Yüksel'i ilk olarak Tudor döneminde, Milli Takım arasında oynanan hazırlık maçında görmüştük. Orta sahada öyle bir hareketlilik gösterdi ki "yeni Suat Kaya mı?" sorusu gelmişti. Fatih Hoca döneminde ise kupa maçlarında şans buldu ve sözleşmeyi aldı. Sonrası yok işte. Beklemeyi tercih etse de geçen dönemlerde geriye gitti. Bu sezon akıllara dahi gelmedi.

6 aylığına Adanaspor'a kiralandığı söyleniyor. TFF 1.Lig'de boy gösterecek ve ilk etapta da forma bulabilir gibi görünüyor. Adanaspor düşmeme mücadelesi veriyor ve kadroları çok geniş değil. Bu 6 ay içinde gelişim göstermesi önemli. Eğer orada da şans bulamayacaksa bu kiralamanın hiçbir anlamı kalmayacak.

Ben yine de Galatasaray'da bir geleceği olduğuna inanmıyorum. Müthiş bir gelişim göstermeyecek gibi. Belli bir kapasitesi var, üstü zor. Hareketliliği ve kesiciliği mühim, orta sahada mücadele özelliği var. Ötesi ise zor, onu farklı kılan çok fazla özelliği yok. Gökay Güney için de bunları düşünüyorum. Yine de şans tabii, gittikleri yerde takip etmek lazım.

8 yorum:

  1. Oynatmadigin adamdan gelişme beklemek nasıl desem... biraz saçma yani. Gençleri oynatma ama 30 yaş üzeri adamlara milyonlarca euro ücret öde. Genç oyuncu nasıl desin ki benim bu takimda bir geleceğim var. Gençleri yiyen bu teknik yönetim olduğu sürece alttan adam çıkmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençleri yiyen dediğin teknik adam ülke futbolunda bu anlamda 1 numara. Ozan Kabak örneği de taze. Celil Yuksel çok potansiyel bir isim hiç olmadı. Vurayım diyorsunuz da olmuyor böyle. Çok net hem de.

      Sil
    2. Ozan Kabak'ı mecbur kalmasa oynatmazdı bunu biliyoruz hepimiz. Taylanı bile oynatmak için bütün sezon bekledi son 3 hafta oynattı.Daha erken başlasa belki çok başka şeyler konuşur olurduk.Hoca eski hoca değil. Takıma müdahale ederken hiç risk almıyor.Yetersiz kalıyor.

      Sil
    3. Mecburiyet değil, Maicon'u direkt kesti. Stoper için sayısal bir eksik yoktu.

      Sil
  2. Anadolu'da herhangi bir takımda belli bir seviyeye gelmeyi denemeliler bu oyuncular. Sonra belki yine üst seviye takımların radarına girerler

    YanıtlaSil
  3. Ben U21 kalktığında çok sevinmiştim. Sebebi de 19 yaş üstü oyuncuların kiralanıp gelişmesiydi. Ancak Ali Yavuz harici hiç kimse düzenli oynamıyor. Oynama zorunluluğu maddesi koyup maaşlarını ödesek bu işler belki de tutardı. Şimdi serbest bıraksak çocuklara daha hayırlı olur gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu boşluğa düştü. Çünkü plansız ve bir anda hareket edildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir