17 Ocak 2020 Cuma

Beklenen sözleşme haberi geç de olsa geldi


Beklenen sözleşme haberi geç de olsa geldi. Atalay Babacan ve Mustafa Kapı'nın sözleşme durumu kafaları karıştırıyordu. Sezon sonunda sözleşmeleri bitiyor ve konuşulan futbolcular. Piyasaları var ve böyle yetenekleri de hemen hemen her takım ister. Futbolcuların süre almaması, hatta kampa dahil olmaması bile bu yüzden olabilir.

Atalay Babacan'ı sezon başındaki kampta beğenmiştim. Bütün maçlarda oynadı, hatta ilk 11'de dahi gördük. Rotasyonda yer vardı. Eminim ki hoca da böyle düşünüyordu ama sözleşme durumu sorun. Futbolcuyu hazırlayıp, sezon sonu bedelsiz olarak ayrılmasını izlememek gerekiyordu. Eğer böyle düşünülüyorsa saygı duyarım.

Atalay Babacan'a süre verme ve artık sahaya atma vaktidir. Şu an rotasyonda yer tıkalı gibi görünse de çoğu futbolcudan kötü durumda değil. En basiti Selçuk İnan örneği. Bu sezon başında da yapılabilirdi tabii, o süreleri bulabilirdi. Taylan Antalyalı dahi o kadar geç forma şansı bulmaya başladı ki, Atalay Babacan için doğal görüyorum.

İdeal bir Emre Akbaba yedeği aslında. Atalay Babacan da rakip ceza sahası içi ve etrafında iyi bir bitirici. Etkili bir sol ayağı var ve şut özelliği kıymetli. Rakip ceza sahası içine koşu atmayı seven, golü koklayan, topsuz oyunda da ciddi potansiyel. Daha hareketli, tempo sahibi olmalıyız diyoruz ya, bu oyuna da uygun.

Süre bulamayacaksa dahi 6 aylığına kiralayalım. Oynayabileceği bir takıma gitmesi de kendisi için artı sağlar. 19 yaşına geldi, çok daha öncesinden ciddi süreler alması gerekiyordu. Geç bile kaldı diyebilirim. 6 ay izleriz, yeni sezonda da A takıma alırız. Yarın Mustafa Kapı'nın da sözleşme haberi gelirse aynı şeyleri onun için de söylerim.

Sözleşme süresi bence de kısa. 2 yıllık bir yenileme bu. Ya ciddi ciddi bir an önce Avrupa'ya açılmak istiyor, ya da olası iyi performans sonrası zamlı sözleşme. Şu an alacağı rakam o kadar iyi şartlarda olmayacaktır. Hayırlısı olsun diyelim. Gitse dahi bonservis geliri elde etmek gerekiyordu. Önemli bir yetenek olduğunu düşünüyorum.

12 yorum:

  1. Avrupa'da øzelikle 18-23 yas arasi tum futbolculara 5-6 yillik søzlesme yapilir. Ben søyleyim ne olacagini. Bu sene Selcuk yuzunden ortalarda gørulmeyecek. Ønumuzdeki 2 sene iyi oynayacak. Sonra ya bedava gidecek. Yada son 6 ay - 1 yil kala Ozan Kabak/Bruma vakasi yasanacak. Yada 2 milyon euro uzeri maasi gørecek kalmasi icin ve Oguzhan Øzyakup vakasi yasanacak. Ben Atalay'dan beklenti sahibiyim. Ama Søzlesmesinin son senesinde ne olacak cok belli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atalay Babacan tarafından da bu istek gelmiş olabilir. Göreceğiz neler yaşanacak.

      Sil
    2. Abi Atalay tarafindan bu istegin gelmesi 19 yasina kadar A takim da sure bulamamasi yuzunden. Tabi hakli. Suc hoca da ve yønetimde. Bakiyor yasiti Haaland 100 maca cikmis a takimla profesyonel olarak. Sancho 80 Mac. Birlikte oynadigi Ozan Kabak 50 maca ulasti. Atalay'i sadece 3 maci var A takimla. Saka gibi. Oyuzden kendisini anliyorum.

      Sil
    3. Öyle olsa hiç sözleşme yapmaz ve direkt giderdi.

      Sil
  2. Olacak olan şu hoca bu çocukları oynatmayacak 23 24 yaşlarına geldiklerinde de gelişim gösteremediler diye üç kuruşa anadolu kulüplerine satilacaklar. Gençler niye oynasın ki belhanda selçuk falan varken.

    YanıtlaSil
  3. saracchi ve sekidika için lisanalari çıktı ve denizlispor maçında oynayacaklar deniliyor. nasıl oluyor bu iş ? yabancı kontenjanı dolu ve henüz kimseyi gönderemedik. bu isimlere nasıl lisans çıkarıldi ? ya da olabiliyordu da ç.rize maçı öncesi niye lisans çıkarmadık ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubat 4'e kadar 28 kişilik kadroyu bildirmediğin için olabiliyor. Lisans çıkarmak problem değil, 14 tanesine kadronda yer verebiliyorsun. 30 tane de yabancıyla sözleşme yapabilirsin.

      Sil
    2. ç.rize maçında neden oynatamadik peki. oradaki problemi anlamadım ben

      Sil
    3. Lisans çıkarmadık çünkü, vergi borcu vardı. Onu ödedik.

      Sil
  4. Futbolcu kendisini uzun yıllar Galatasaray'a bağlamak istememiş anlaşılan. Oynarsa devam eder sözleşmesi oynamazsa da gider şansını başka yerlerde dener.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir