18 Ocak 2020 Cumartesi

Plan belli, herkes de doğru yolu biliyor ama bu işler kolay olmuyor


Lisans sorunu çözüldü ve Denizlispor karşısında yeni transferlerimizi kullanabileceğiz. Şu an toplamda 17 yabancımız var, ilk etapta 3 isim liste dışında kalacak. Ara transferin son gününe kadar süremiz olduğu söyleniyor. Gidecek isimler, gelecek isimleri bağlamıyor diyebiliriz. Linnes ve Maicon'u 15. yabancı olarak listenin dışında tutmuştuk. En kötü ihtimalde bu yaşanabilir.

En kötü ihtimal de gidecek futbolcuların kulüp bulamaması. Bu yüzden de sezon sonuna kadar takımda kalıp, sadece idmanlara çıkabilirler. Nagatomo ve Mariano'nun sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Nzonzi'nin de kiralık sözleşmesinde Galatasaray'ın opsiyonu vardı. Şu ortamda da devam edecek gibi görünmediği için sezon sonunda geri dönecek.

Mariano, Nagatomo, Nzonzi ve Luyindama'nın 28 kişilik kadronun dışında kalacağını düşünüyorum. Luyindama'nın lisansı her şartta askıya alınacak, Mariano ve Nagatomo ile de ya yollar ayrılacak, ya da sezon sonuna kadar forma yüzü göremeyecekler. Mariano'nun menajerı 10 gündür burada olsa da transferinde hareket yok. Nagatomo / Bologna konusu ise havada kaldı gibi. Nzonzi'nin kiralık sözleşmesinden ise bir şekilde çıkılacaktır. Taliplerinin olacağını düşünüyorum.

Saracchi, Onyekuru ve Jesse'yle 3 yabancı isim aldık, yani 1 hak daha olacak. O da yabancı stoper olur diye düşünüyorum. Bu dönemi stoper almadan geçmeyeceklerdir. Tercihim Roma'lı Mert Çetin olsa da onu kiralık bırakmaya yanaşmıyorlar. Eğer onu kiralasak, kalacak boş yabancı hakkını orta saha ya da forvetten yana kullanabilirdik.

Orta sahayı olmazsa olmaz görmüyorum ama sezon sonu Seri / Lemina'nın ayrılacağı unutulmasın. Şimdiden o pozisyona bir alternatif üretilebilir. Bonservis geliri elde edilse scout işi olur, elde edilemezse de Kayserisporlu Mensah en ciddi aday konumuna gelir. Forvet düşünülüyorsa da yeni bir isim olmaz, Diagne döner ve ona yer açılır. Bu düşük bir ihtimal tabii.

Transfer konusu satranç gibi. Yabancı sınırıyla dans ediyoruz. Plan belli, herkes de doğru yolu biliyor ama bu işler kolay olmuyor. Hala Nagatomo ve Mariano'nun ayrılmasını bekliyoruz. Luyindama'nın dahi lisansı askıya alınmış değil. Şubat 4'e kadar da beklemeye devam edecek gibiyiz. Son güne kadar bu süreç işler.

5 yorum:

  1. Sol bek, sağ bek yedeği kim oluyor bu durumda? Nagatomo ve Mariano dışarıda kalınca yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şener Özbayraklı sağda, Ömer Bayram solda olacaktır. Ya da Juan Jesus alınırsa o da sol bek yedeği.

      Sil
    2. linnes'in yedeği şener, saracchi'nin yedeği linnes olur.

      Sil
  2. GS artık karakter problemi olan oyunculari almamali,mensah diagne gibi küfür ede ede gönderilmek istenir istediği kadar yetenekli olsun çok sorunlu oyuncu,hoca da artık sorunlu adamlarla uğraşmak istemediği belli,bide 10 numara da Taylan,emre ve muhtemelen mert hakan da gelecek.. mensah çift pivotta kullanabileceğiniz bir orta saha değil çünkü savunma yapmıyor ancak orta sahanın en ofansif oyuncusu olabilir,sınırlama da gelecek diyoruz ee Gs en iyi yerli 10 numaraları aldı zaten, yabancı hakkını neden 10 numarada kullanalim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru bakış açısı, bu kumarı oynamaya bence de lüksümüz yok. Mensah yaş ve maliyet itibarıyla kurtarıyor sadece. 10 numara tam anlamıyla diyemem, 8 bence. İki yönlü oynamaya da evrilebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir