15 Ocak 2020 Çarşamba

Belhanda konusu da ayrı muamma


Gidecekleri konuşuyoruz ama Belhanda konusu da ayrı muamma. Onun da Ocak ayındaki ayrılığını kesin gözüyle görüyordum. Yeni transferler için olası bütçe kaynağı diye düşünüldü. Bugün geldiğimiz noktada ise takımda kalacağını düşünmeye başladım. Gitse dahi işler düşünüldüğü gibi olmayacaktır.

Suudi Arabistan'a gidişini nedense garanti görüyorduk. Medyada 2-3 takımın teklifi olduğu söylense de maddi farklar var gibi. Galatasaray'la bir şekilde anlaşılsa da, Belhanda'nın yüksek yıllık ücreti sorun. Yarın bu durum Feghouli için de geçerli olacak. Yüksek maaşlar transfer için belimizi büküyor ve futbolcular elden çıkarılamıyor.

Fransa Ligi'nden ilgi olabileceğini düşünüyorum. Bu ilgi de "kiralama" yoluyla olur, bonservis zor. Belhanda'yı kiralamak da ne kadar doğru bilemedim. Çok ciddi bir gelir olmaz, ancak sattığın kadar al dengesi oturtulur. Peki diğer hamleler adına kaynak nasıl oluşacak? Belhanda gittiğinde bir de orta saha ihtimalini konuşmak zorunda kalırız.

4-2-3-1 içinde ben de yerinin olmadığını söyleyebilirim. Belhanda'yı beğenir ve çok severim ama şu yapıda devam etmek zor. Forvet özellikli bir 10 olmaz ya da Seri yerine yazılabilecek bir 8 değil. 4-3-3 içinde sol ya da sağ iç orta saha gibi oynayabilir ki bu düzeni değiştiriyoruz. Kalsa da değeri yukarı çıkmayacaktır.

Yine de alternatif tabii. Kiralayacağıma tutarım diye düşünebilirsiniz. O da şampiyonluk için savaşmaya devam eder. Belhanda'nın değeri düştüyse bunda pay biraz da "nefret" olgusuyla saldıran taraftarda. Paylaşımlar, futbolcunun düşürüldüğü ortam derken değeri ve piyasası ister istemez düşüyor.

Süreç istediğimiz gibi ilerlemedi. Kiralanması durumunda kimse "zorunlu satın alma opsiyonu" gibi hayaller kurmasın. Bugüne kadar becerebildiğimiz bir iş değildi, bundan sonra da zor. Keşke şu Arap ilgisi bir şekilde nihayete erse. Geçen sezon 12 milyon avro'nun aşağısını görmeyelim derdim, bugün 8 milyon avro yüksek seviyede. Bu değerin düşmesinde de çok neden var.

7 yorum:

  1. Belhanda her zaman iş yapar ben kiralayacagima takimda tutardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamsız kira bedellerine ben de bırakmam.

      Sil
  2. Burak, konudan bağımsız olarak;
    Onazi madem sözleşme fesh edecekti, biz düşünemez miydik? Tam bizim aradığımız orta saha, yaş da daha 27. Sağlıklı olduğunda Trabzon'da neler yaptıklarını yaşadık gördük...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıldır sakat ve nasıl döneceği o kadar muamma ki. Eğer katkı verecek halde olsa eminim Trabzonspor onu bırakmazdı.

      Sil
  3. 4 2 3 1 de degil herhangi bir formasyonda belhanda nın bu takımda yeri yok ve olmamalı da zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 içinde yeri net ve çok da başarılı 2 yıl geçirdi o düzende.

      Sil
  4. Bu hikaye çok tanıdık geliyor ve aynı hikayeyi sezon başı da yaşamıştık Diagne konusunda

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir