7 Ocak 2020 Salı

Değişim süreci sancılı, kontenjan üzerinden sürekli düşünmemiz gerekiyor


Ayrılıklar, gelecek isimlerden daha önemli. Transfer stratejisi de büyük oranda buna bağlı. Bedelsiz kiralık diye düşündüğümüz isimlere dahi "kira bedelleri" ödeniyor. Sattığın kadar al kuralı derken de satış olmazsa olmaz. İddialı bir ismin ayrılığını kesin görüyorum. Onun dışında ayrılmasını beklediğimiz isimler ise yabancı kontenjanını açma amaçlı.

Bu yazı yayına girdiğinde dahi bir şeyler değişmiş olabilir. Gece yazıyorum ve şu an mevcut yabancıları hesap ediyorum. Linnes, Onyekuru ve Saracchi gibi isimleri ekleyince sayı 18 oldu. Henüz kimse gitmedi ya da lisansı iptal edilmedi. Sekidika'nın da geleceği söyleniyor, bunun dışında konuşulan başka yabancılar da olabilir. 

Mariano / Nagatomo ikilisine gitti gözüyle bakıyoruz. Sezonun ilk yarısında da bu beklentimiz vardı. Yaş hadleri yükseldi ve yetersiz kalmaya başladılar. Takımın da temposunu arttırma amaçlı bek değişimi yaşanıyor. Saracchi geldi, sağda Linnes oynayacak. Bu 2 ismi düşerek de yabancı sayısını 16'ya düşürelim.

Luyindama'nın da sözleşmesi askıya alınacak. Sakatlığı yüzünden bu sezonu kapatmış durumda. Keşke sağlıklı olsaydı da bugün stoper konusunu konuşmasaydık. Stoper transfer edileceğini düşünüyorum ve o isim yabancı olacaksa da farklı hesaplamalara girilecek. Luyindama'dan kaynaklı yabancı sayısını 15'e düşürdük.

Nzonzi'nin de takımda kalma ihtimali kalmadı diyebiliriz. Kadro dışı kalma nedeni doğruydu, takıma bakınca da geri dönmesinin bir anlamı yok. Bu tarz bir 6 numara gerekliliği olduğunu düşünmüyorum. Lemina orayı götürüyor ve doğru profil kendisi. Nzonzi de eminim ki kulüp arıyor ve bu kariyerde bir isim boşta kalmaz. Sayı 14'e geldi.

Sekidika, stoper gibi gündemler de var. Bu hamleler gerçekleşirse de sürpriz ayrılıklar yaşanmak zorunda. Andone kesin gözüyle görülse de geri dönme ihtimali belirmiş ve 2 hafta içinde takımla çalışmalara başlayacağı söyleniyor. Bu durumda Babel / Belhanda gibi ayrılıklar üzerine yabancı sayısı boşaltılabilir.

28 kişilik kadroya yerli yazabilmek için bile belli bir kontenjan açılmalı. Emre Akbaba'yı yazmak için Emre Mor ya da Jimmy Durmaz'dan birinin liste dışı kalması gerekiyor. O isim de Emre Mor olacak gibi. İzin verilmiş ve kendisine kulüp bakıyor. Değişim süreci sancılı yani, kontenjan üzerinden sürekli düşünmemiz gerekiyor.

6 yorum:

  1. Muslera-mari-luyindama-marcao-yuto-donk-lemina-seri-belhanda-nzonzi-feg-falcao-babel-andone+bu üçünü dahil edince 17 olmuyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sekidika'yı da ekledim ben, yazıda belirtmemişim.

      Sil
  2. Abi okumusundur. Iki aciklama geldi.
    1) Andone kendi agzdan acikladi 4 hafta sonra sahadayim diye.
    2) Babel'in menajeri de Hollanda basinina Acikladi Ajax'la gørusuyoruz diye.

    Hayirlisi. Babel, Nagatomo ve Mariano'nun yerleri doldu. Luyindama'nin yeri kaldi. Nzonzi'nin yerine transfer bende gerekli gørmuyorum. Sekidika onun kontenjanini alabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı ayrılıklar da gelebilir, zamana bakacağız :)

      Sil
  3. Bu kadar yabancıyı eritmek büyük problem... Daha da alıyoruz durmadan... Gundemde hiç yerli oyuncu da dolaşmiyor transfer için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eritilir, o sorun değil. Gönderirken kazanma derdinde bizimkiler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir